Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Τρενοπορεία προς Θεσσαλονίκη!



ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ

Το Σάββατο 19 Μαρτίου στις 9:30 π.μ.  κάνουμε προσυγκέντρωση στο σιδηροδρομικό σταθμό για να πάμε στην Έδεσσα με ιδιωτικά μέσα. Από κει θα επιβιβαστούμε στο τρένο 


των 11:30 μαζί με μέλη της  Πρωτοβουλίας Πολιτών για το Σιδηροδρομικό Δίκτυο Ν. Πέλλας.
Στην Θεσσαλονίκη, μαζί με τα μέλη της Επιτροπής για την Κοινωνική Υπεράσπιση του Σιδηρόδρομου που θα μας περιμένουν στο σταθμό θα πραγματοποιήσουμε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, πορεία στο άγαλμα του Βενιζέλου και συναντήσεις με φορείς.
Σημειώνουμε ότι ο αρχικός σχεδιασμός ήταν η μετακίνησή μας να γίνει με αμαξοστοιχία από το σταθμό της Φλώρινας. Παρ’ ότι είχε υπάρξει συμφωνία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ (με υψηλότατο τίμημα) για ενοικίαση αμαξοστοιχίας την τελευταία στιγμή η διοίκηση του ΕΔΙΣΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ακύρωσε τα πάντα. Καταγγέλλουμε τον πρόεδρο της ΕΔΙΣΥ Παναγιώτη Θεοφανόπουλο και τον Πρόεδρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Ζηλιασκόπουλο για την άρνηση αυτή της τελευταίας στιγμής και τη μεθόδευση με την οποία έγινε όπου μετά από 10 μέρες διαβουλεύσεων ανακαλύφθηκε η «επικινδυνότητα» του δικτύου.

ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΜΑΣΤΕ, ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ!

Διεκδικούμε
  •  Την επαναλειτουργία των σιδηροδρομικών δρομολογίων Θεσ/νίκης-Έδεσσας-Άρνισας-Φλώρινας
  • Την ουσιαστική μείωση των εισιτηρίων που υπερδιπλασιάστηκαν.
  • Την Προαστιακή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών, με επέκταση στην Αριδαία. Την επέκταση της ηλεκτροκίνησης στη Δ. Μακεδονία.
  • Συνδυασμένες μεταφορές με βάση το σιδηρόδρομο.
  • Την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα του σιδηρόδρομου.


Φίλες φίλοι.

Έγιναν γνωστές από τον Τύπο οι προθέσεις της κυβέρνησης και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τα δρομολόγια της Φλώρινας. Θα ξεκινήσουν μόνο δύο δρομολόγια και μόνο αν οι πολίτες προμηθευτούν 2000 κάρτες απεριορίστων διαδρομών.
Η σκανδαλώδης αυτή επιλογή δεν καλύπτει ούτε κατ’ ελάχιστον τις απαιτήσεις μας για πλήρη δρομολόγια. Αντίθετα με προκλητικό τρόπο απαιτεί από μας να πληρώσουμε σε μετρητά και προκαταβολικά την υποχρέωση δημόσιας υπηρεσίας που διοχετεύεται αλλού και κυρίως στον προαστιακό σιδηρόδρομο της Αθήνας.
Αρνούμαστε το σιδηροδρομικό αποκλεισμό! Αρνούμαστε την κοροϊδία! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!

Κίνηση Φίλων Τρένου Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου