Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Ημέρες ΠΟΙΗΣΗΣ από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ


Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Αμυνταίου και η Σχολική Βιβλιοθήκη του 1ου  ΕΠΑ.Λ. Αμυνταίου, οργανώνουν δύο μεγάλες εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21 Μαρτίου-Εαρινή Ισημερία).
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:


1Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ–ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
Κυριακή 20 Μαρτίου 2011. Ώρα: 11.00
Η εκδήλωση περιλαμβάνει:
-Ομιλία από τον Αλέξανδρο Ακριτόπουλο επίκουρο καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με θέμα:«Ποίηση και Ζωή».
-Παρουσίαση ποιητών του Δήμου Αμυνταίου. Πιο συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν στο κοινό του Αμυνταίου κατά αλφαβητική σειρά οι παρακάτω:
1.Δημόπουλος Δημήτριος, συνταξιούχος δάσκαλος
2.Κωνσταντινίδου Μαρία, ποιήτρια
3.Μέσσιος Ρηγίνος, γιατρός του Κ. Υγείας Αμυνταίου
4.Μπούτσης Γεώργιος, συνταξιούχος δάσκαλος
5.Ρωμανού Μάρω, δασκάλα

2Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΑΙΘΡΙΟΝ»
Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011. Ώρα: 20.00
Η δεύτερη εκδήλωση περιλαμβάνει:
-Απαγγελίες  αγαπημένων ποιημάτων από τους παρευρισκόμενους
-Προβολή video με απαγγελίες ποιημάτων από έλληνες ποιητές, και απαγγελίες ποιημάτων ελλήνων ποιητών από καλλιτέχνες έλληνες και ξένους.
-Μουσική (Κλασική και Σύγχρονη)
Πιάνο θα παίξει η Χαλικιά Έλσα καθηγήτρια πιάνου του Μουσικού Σχολείου Αμυνταίου, Σαξόφωνο ο Φιλλίπου Θεόδωρος καθηγητής του Γυμνασίου Αμυνταίου και Κιθάρα η Βαλιάγα Ελένη μαθήτρια του Μουσικού Γυμνασίου Αμυνταίου

1 σχόλιο:

  1. Αντιδρώντας με την ποίηση ομάδα εικαστικών από την σχολή καλών τεχνών της Φλώρινας και με τον συντονισμό του καθηγητή Χάρη Κοντοσφύρη θα ζωγραφίζει παράλληλα με την μουσική και τις απαγγελίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή