Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΛΑΘΟΣ…367.000 ευρώ


Σε συνέχεια του χθεσινού δημοσιεύματος “Χιλιάδες ευρώ πεταμένα!.. Γιατί?” έρχονται σήμερα να προστεθούν αποκαλυπτικές, τεκμηριωμένες και καυτές αλήθειες μέσα από την επιστολή-καταπέλτη, που μας απέστειλε η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία “ΠΕΤΡΙΕΩΝ ΓΗ” και την οποία παραθέτουμε αυτούσια: 




ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
“Π Ε Τ Ρ Ι Ε Ω Ν   Γ Η”
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΤΡΩΝ
ΕΔΡΑ: ΠΕΤΡΕΣ – ΤΚ: 53200
ΑΦΜ: 999107356 – ΔOY ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
ΤΗΛ-FAX: 23860-23883
Πέτρες, 17 Μαρ 2011

1.      Το ειδικό μηχάνημα προμηθεύτηκε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φλώρινας, στα πλαίσια του έργου  «Δράσεις Διαχείρισης Βιοτόπων και Οικολογικά Ευαίσθητων Περιοχών Λιμνών Νομού Φλώρινας», ως μια ολοκληρωμένη παρέμβαση που σχεδιάστηκε στην αντίστοιχη «Μελέτη Ολοκληρωμένης Παρέμβασης για την Προστασία των Λιμνών Ν. Φλώρινας», και χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα INTERREG IIIA/GARDS ΕΛΛΑΔΑ-Π.Γ.Δ.Μ.  (ΚΠΣ 2000-2006).  Το κόστος προμήθειας του μηχανήματος ανήλθε στο ύψος των 367.000 €, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο της Υπηρεσίας Διαχείρισης Κοινοτικών Προγραμμάτων INTERREG (Θεσσαλονίκη).  Πέραν της προμήθειας του ειδικού μηχανήματος το προαναφερθέν πρόγραμμα περιελάμβανε και την υλοποίηση των παρακάτω υποέργων:
α.       Παρεμβάσεις για τη δημιουργία ανοικτών νερών στη λίμνη Πετρών, ύψους 17.891,25 €.
β.       Επαναλαμβανομένη διαχείριση καλαμιώνα για τη δημιουργία και διατήρηση υγρών λιβαδιών στη λίμνη Πετρών, ύψους 22.970 €.
γ.       Διοργάνωση επιστημονικής ημερίδας για τη διαχείριση υδάτινων πόρων, ύψους 9.765 €.
2.       Η προμήθεια του μηχανήματος έγινε μέσω της γνωστής εταιρείας ΛΑΪΝΟΠΟΥΛΟΣ και της εταιρείας ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε, της Πτολεμαΐδας. 

  3. Από την παρατήρηση της παρακάτω φωτογραφίας, η οποία ελήφθη την ημέρα της παρουσίασης του μηχανήματος στη λίμνη Πετρών, φαίνεται η ιστοσελίδα της Γερμανικής εταιρείας (www.berky.de) και ο τύπος του μηχανήματος (6525).  Από την ιστοσελίδα διαπιστώθηκε ότι η κατασκευάστρια εταιρεία είναι η Γερμανική εταιρεία Berky, οι εγκαταστάσεις της οποίας βρίσκονται στην πόλη Haren (Ems) στην ΒΔ Γερμανία, κοντά στα σύνορα με την Ολλανδία στο ύψος της Βρέμης.
  



4.       Ο συγκεκριμένος τύπος μηχανήματος τον οποίο προμηθεύτηκε η Νομαρχία Φλώρινας βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Γερμανικής εταιρείας, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία, η οποία σημειώνεται ότι τραβήχτηκε την ημέρα της παρουσίασης του μηχανήματος στη λίμνη Πετρών.  Επιπλέον φαίνονται τα στοιχεία και οι ικανότητες του εν λόγω μηχανήματος. 



5.       Η ονομασία του μηχανήματος, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, είναι Weed Harvester.  Σύμφωνα με το λεξικό της Οξφόρδης η λέξη Weed σημαίνει ζιζάνιο [χόρτο] (weed: any wild plant which grows in an unwanted place, especially in a garden or field where it prevents the cultivated plants from growing freely - Μετάφραση: οποιοδήποτε άγριο φυτό που μεγαλώνει ανεπιθύμητα σε κάποιο χώρο, ειδικά σε κήπους ή αγρούς όπου και εμποδίζει την ελεύθερη ανάπτυξη των καλλιεργούμενων φυτών).   Συνεπώς το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι κατάλληλο μόνο για την κοπή και συλλογή χόρτων εντός ποταμιών και λιμνών, όπως φαίνεται στη παρακάτω φωτογραφία που έχει ληφθεί από την ιστοσελίδα της εταιρείας και όχι καλαμιών.   Η λέξη καλάμι στην Αγγλική αποδίδεται με τον όρο Reed.  Μετά από έρευνα στο διαδίκτυο διαπιστώθηκε ότι στην αγορά υφίστανται ειδικά μηχανήματα για την κοπή καλαμιώνων, μόνο που αυτά έχουν την ονομασία Reed Harvest ή Reed Cutter και όχι Weed Harvester.


4 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗ Η ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΠΑΥΕΤΑΙ ΓΑΛΗΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΧΘΗ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΔΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΟΧΟΥΣ...Η ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΙΣΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ .ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ?ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΕΙΔΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ,ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΚΟΙΤΟΥΣΑΝ ΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχουν δράσεις και ενέργειες για το θέμα, με έναρξη ακριβώς μετά την εγκατάσταση του μηχανήματος στη λίμνη Πετρών, οι οποίες θα δούν το φως της δημοσιότητας πολύ σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αιντε ρε αρχιλαμόγιο που τολμάς και μιλάς..ουστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οσο και να τους βριζεις το αυτι τους δεν ιδρώνει! Στο κάτω κάτω εσείς τους δώσατε όλη αυτή την εξουσία δίνοντας απλώς ενα σταυρό!Δηλαδή εξουσία σε λάθος άτομα!!! Με τις υγείες μας λοιπόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή