Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Αποκάλυψη-καταγγελία του Ι.Μανωλόπουλου


Ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Γ. Μανωλόπουλος μιλώντας στην εκπομπή παρασκήνιο στο Flash αποκάλυψε ότι οι καθηγητές τα μέλη ΔΕΠ στα τμήματα της Φλώρινας χρησιμοποιούν τα χρήματα του τακτικού προυπολογισμού του
ιδρύματος προκειμένου να πάνε σε συνέδρια.  Τόνισε μάλιστα ότι τα χρήματα μοιράζονται σε όλα τα μέλη ΔΕΠ, ανεξάρτητα εάν κάποιοι η κάποιες, πάνε στα συνέδρια μόνο για να παρακολουθήσουν τις εργασίες και χωρίς να παρουσιάσουν κάποιο επιστημονικό έργο. Μίλησε για ποσά που αγγίζουν μέχρι και το ήμισυ των χρημάτων του προϋπολογισμού της Φλώρινας. Ο ίδιος αν και διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός -αφού δεν συμβαίνει σε κανένα πανεπιστήμιο της χώρας,- οι ίδιοι οι καθηγητές  του ζήτησαν να αφήσει την οικονομική παροχή ως έχει.

Από τα χρήματα του τακτικού προϋπολογισμού του ιδρύματος πληρώνονται όλα τα έξοδα λειτουργίας, οι δαπάνες που αφορούν ακόμη και εξοπλισμό σε Η/Υ , Προτζέκτορες, χαρτικά, και ότι άλλο είναι αναγκαίο για την εκπαίδευση των φοιτητών. Το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν όλα τα παραπάνω είναι σε γνώση του υπουργείου παιδείας  και φυσικά εάν είναι σε γνώση των φοιτητικών συλλόγων αλλά και των ίδιων των φοιτητών του ιδρύματος. Πάντως καθηγητής  φρόντισε να μας στείλει κατάλογο με τα χρήματα του τακτικού προϋπολογισμού για το 2010 που πήρε η Φλώρινα και τις δαπάνες για συνέδρια που πήγαν στα μέλη ΔΕΠ. 
Από τα στοιχεία που προσκόμισαν προκύπτει ότι οι δαπάνες υπέρ συνεδρίων αγγίζουν το 15% του προϋπολογισμού. Δηλαδή σύμφωνα με τα στοιχεία στο τμήμα Δημοτικής εκπαίδευσης από τα 51.972 € μοιράστηκαν 9.285 € δηλαδή το 18% των χρημάτων του τμήματος, στο Νηπιαγωγών από τα 47.888€ μοιράστηκαν 8.323 € δηλαδή το 17% των χρημάτων του τμήματος και στο Βαλκανικών σπουδών που δεν είναι αυτόνομο τμήμα μόλις το 9% δηλαδή 3.384 €. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι τα χρήματα που μοιράστηκαν στα μέλη ΔΕΠ  τα προηγούμενα έτη ως εξομολόγοι για τα συνέδρια. Ίσως θα έπρεπε το επόμενο διάστημα οι οικονομικές υπηρεσίες του ιδρύματος να δώσουν στην δημοσιότητα όλα τα στοιχεία των προηγούμενων χρόνων. 
Για τα Πολυτεχνικά τμήματα της Κοζάνης ο κ.Γ.Μανωλόπουλος σημείωσε οτι οι δαπάνες και τα εξοδολόγια των συνεδρίων, τα μέλη ΔΕΠ και των δύο τμημάτων τα καλύπτουν απο προγράμματα που τρέχουν.
Πηγή: vetonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου