Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Κίτρινη κάρτα της Δ.Μπάστα στο Γ.Δακή



Η γενική γραμματέας αποκεντρωμένης διοίκησης ακύρωσε απόφαση του Γ.Δακή για τοποθέτηση προϊσταμένων στην Ενότητα Κοζάνης. Πρίν από τρεις μήνες ο περιφερειάρχης Γ.Δακής ως όφειλε, προέβη στην τοποθέτηση προϊσταμένων στις οργανικές μονάδες της υπηρεσίας στην Ενότητα Κοζάνης.
Μεταξύ των νέων προϊσταμένων που διόρισε είναι ο Γ.Μαργαρίτης περιφερειακός σύμβουλος και συνεργάτης του Γ.Δακή από την θητεία του στη νομαρχία, όπου τοποθετήθηκε ως προϊστάμενος στο τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της διεύθυνσης Αγροτικής οικονομίας και Κτηνιατρικής, η σύζυγος του Ανατολή Μαργαρίτη-Σιδηροπούλου ως προϊσταμένη στο τμήμα αλιείας της ίδιας διεύθυνσης και άλλες δυο υπάλληλοι η Παρασκευή Λιόλιου και η Μαριάνθη Μακρίδου. Κάποια υπάλληλος (το όνομα είναι στην διάθεση του vetonews.gr) που θεωρεί ότι έχει περισσότερα προσόντα, εμπειρία και προϋπηρεσία και πιστεύοντας ότι αδικήθηκε κατάφωρα από τους διορισμούς που έκανε ο Περιφερειάρχης Γ.Δακής, έκανε προσφυγή στην γραμματέα Αποκεντρωμένης διοίκησης κ.Δ.Γεωργακοπούλου-Μπάστα και ζήτησε την ακύρωση των διορισμών.
Με απόφαση της η γενική γραμματέας (ΑΡ.ΠΡ-16808/1509) ΑΚΥΡΩΝΕΙ την προηγούμενη απόφαση του Περιφερειάρχη και κρίνει άκυρους τους διορισμούς, αφού και οι τέσσερις, σύμφωνα με το πόρισμα της απόφασης, έχουν πολύ λιγότερα προσόντα από την υπάλληλο τελικά που δεν προτιμήθηκε.
Η παραπάνω απόφαση καταλογίζεται ως πρώτη μεγάλη δημόσια κόντρα ανάμεσα στον αιρετό περιφερειάρχη και την εκπρόσωπο της κυβέρνησης στην Περιοχή. Αυτό που προξενεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η σπουδή του Γ.Δακή να διορίσει τον περιφερειακό του σύμβουλο Γ.Μαργαρίτη και την γυναίκα του σε επιτελικές θέσεις παρακάμπτοντας τα τυπικά προσόντα των ενδιαφερομένων υπαλλήλων. Για το θέμα υπάρχουν έντονες συζητήσεις σε στελέχη και συνεργάτες από την Ενότητα Κοζάνης.
Πηγή: vetonews

1 σχόλιο:

  1. Δηλαδή για κάθε απόφαση που λαμβάνει ο ΑΙΡΕΤΟΣ περιφερειάρχης απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της ΔΟΤΗΣ κυρίας Μπάστα; Ποιά η έννοια της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ όταν τα πάντα ελέγχονται από έναν ή μια Μπάστα...ΚΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή