Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Αντικυβερνητικές «κορώνες» και ποίηση από το Γ.Λιάνη



Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ παραχώρησε χθες το μεσημέρι ο Γ.Λιάνης. Ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση και λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «βρίσκονται στον αέρα» η δεύτερη μονάδα της Μελίτης, το φράγμα της Τριανταφυλλιάς, η υπόθεση της «ΒΙΟΛΙΓΝΙΤ», οι οδικοί άξονες κατέληξε στη διαπίστωση ότι
«χάσαμε ό,τι κερδίσαμε τα τελευταία 25 χρόνια». Συνεχίζοντας στους ίδιους τόνους έκανε «σκληρή» κριτική και στο πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης (ο επί 22 χρόνια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ), Γ.Λιάνης.  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει τέλος, η λογοτεχνική και ίσως αυτοκριτική αναφορά του Γ.Λιάνη στο συγγραφέα Χ.Πίντερ «η πλειονότητα των πολιτικών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας, ενδιαφέρονται όχι για την αλήθεια αλλά για την εξουσία και την διατήρηση αυτής της εξουσίας. Για να διατηρήσουν αυτή την εξουσία είναι αναγκαίο να παραμένουν οι πολίτες σε άγνοια, να αγνοούν την αλήθεια, ακόμα και την αλήθεια της δικής τους ζωής. Ως εκ τούτου, ό,τι μας περιβάλλει είναι ένα απέραντο υφαντό ψεμάτων, από τα οποία τρεφόμαστε» 

4 σχόλια:

  1. Δεν είναι καθόλου κακό να ασκεί κριτική κανείς στο κόμμα του, όταν πιστεύει ότι υπηρετεί το δίκιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ρε μπας κι έχει πάθει κανενα αλτσχάιμερ ο παπούς και ξεχνάει το παρελθόν του; Ξερετε αυτοί με το αλτσχάιμερ ξεχνάνε τα πρόσφατα και θυμούνται τα πιο παλιά. Αυτός μάλλον νομίζει οτι τωρα κάνει ρεπορτάζ για τους "ρεπόρτερ".

    εκτος κι αν... μας περιβάλλει από ένα απέραντο υφαντό ψεμάτων, από τα οποία τρεφόμαστε..στην κυριολεξία όμως τρεφόμαστε..με λεφτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λιαν-χάουζεν ο παραμυθάς.
    Λιανόκιο ο ψευταράς.

    Δεν έχει κάνει υπουργός...
    Δεν έχει κάνει βουλευτής...

    Αλλά λέει και μία αλήθεια...Δεν έχει σπίτι στην Φλώρινα ούτε πολιτικό γραφείο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φλώρος Θαλασσινός17 Μαΐου 2011 στις 10:08 μ.μ.

    Αυτοκριτικές οι αναφορές στα 25 χαμένα χρόνια και στο απόλυτα αληθές απόσπασμα του Πίντερ.Το μόνο πρόβλημα είναι οτι οι αναφορές γίνονται 25 χρόνια too late (πολύ αργά)γιά τους πολλούς. Σε λογική ώρα γιά όσους έχουν την άνεση να ασχοληθούν, όσο περάσει, με την υστεροφημία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή