Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Λουκέτο σήμερα σε όλη τη χώρα


Απεργιακό λουκέτο, ακόμη και στα εμπορικά καταστήματα, μπαίνει σήμερα, Τετάρτη, καθώς ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ αλλά και κίνημα αγανακτισμένων απεργούν και διαδηλώνουν, έξω από τη Βουλή, ζητώντας την απόσυρση των νέων μέτρων που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. 

Μάλιστα, τα συνδικάτα δηλώνουν πως εάν δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην κυβερνητική γραμμή πλεύσης, θα διοργανώσουν και νέα απεργία εντός του Ιουνίου, ενώ οι απεργίες θα συνεχιστούν και τον Ιούλιο. 
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ χαρακτηρίζουν αδιέξοδες, νεοφιλελεύθερες τις προωθούμενες πολιτικές, που το μόνο που θα καταφέρουν είναι να οδηγούν την ανεργία στα ύψη, τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση, την ελληνική οικονομία σε βαθύτερη ύφεση και να διαλύουν τον κοινωνικό ιστό.
Η απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ. στο Πεδίον του Άρεως και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.
Το ΠΑΜΕ, έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο για τις 10 το πρωί στην Ομόνοια. 
Σήμερα, στις 7.00 το πρωί δίνουν ραντεβού έξω από τη Βουλή, και οι αγανακτισμένοι, που θα επιδιώξουν να σχηματίζουν μια ανθρώπινη αλυσίδα που θα κυκλώσει τη Βουλή.  
Στον Πειραιά η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 11:00 μπροστά στον σταθμό του ΗΣΑΠ, ενώ στη Θεσσαλονίκη οι αντίστοιχες εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 10:30 μπροστά από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, στην οδό Εγνατία.
Στην απεργία μετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Με στόχο τη διευκόλυνση των απεργών στις συγκεντρώσεις, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα  πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας. Έτσι,  οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου θα κινούνται από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, τα μπλε λεωφορεία από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, τα τρόλεϊ από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, το Τραμ από τις 7 το πρωί έως και τις 11 το βράδυ, ενώ 24ωρη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε ΟΣΕ και προαστιακό, με αποτέλεσμα να μην γίνει καμία μετακίνηση με τραίνα.
Το μετρό  θα λειτουργήσει κανονικά. Τα δρομολόγια προς αεροδρόμιο θα εκτελούνται ως το σταθμό Δουκίσης Πλακεντίας καθώς το τμήμα από εκεί έως το αεροδρόμιο ανήκει στη δικαιοδοσία του ΟΣΕ. 
Με δύο στάσης εργασίας, από τις έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας, θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης.  
Την τελευταία στιγμή, η  ΟΣΥΠΑ ανέστειλε την προγραμματισμένη για σήμερα απεργία της με αποτέλεσμα οι πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού να πραγματοποιηθούν κανονικά.  
Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, καθώς η ΠΝΟ αποφάσισε 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων. Στην απεργία συμμετέχουν επίσης οι λιμενεργάτες και οι υπάλληλοι των λιμανιών.
Σήμερα απεργούν επίσης, οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις πολεοδομίες και οι τραπεζοϋπάλληλοι. 
Στην απεργία της ΓΣΕΕ θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ και ΕΛΤΑ καθώς και στις υπόλοιπες εταιρείες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, καθώς και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες.  
Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν επίσης, οι αυτοαπασχολούμενοι μηχανικοί,  συμβολαιογράφοι, δικηγόροι και δικαστικοί. 
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει το ΕΣΥ, καθώς γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην απεργία. Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων έχουν εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική απεργία  στην οποία συμμετέχουν και οι γιατροί του ΙΚΑ, ενώ συμμετοχή έχουν δηλώσει και οι ιδιώτες γιατροί.  
Τρίωρη στάση εργασίας έχουν προγραμματίσει για σήμερα, και οι εκπρόσωποι των εμπόρων και βιοτεχνών. Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ έχουν προγραμματίσει τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00, ενώ σχεδιάζεται και η επίδοση ψηφίσματος στη Βουλή. 
Πηγή: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου