Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Ανεξάρτητος και "ελεύθερος" από χθες ο Γ.Λιάνης



Την απόφασή του να παραιτηθεί από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε χθές το απόγευμα ο Γιώργος Λιάνης, με μια σκληρή επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής και τον πρωθυπουργό. Ο βουλευτής δηλώνει ότι θα διατηρήσει την έδρα του ως ανεξάρτητος, προαναγγέλλει όμως ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

"Είναι κυρίως θέμα συνείδησης" αναφέρει ο κ. Λιάνης και προσθέτει πως δεν πιστεύει πια στην οικονομική πολιτική του ακολουθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. "Αποτύχαμε και έκτοτε αναγκαζόμαστε να κρύβουμε την αλήθεια από τον λαό συνεχώς" σημειώνει.
Δηλώνει πως δεν μπορεί να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο το οποίο θα είναι "βραχυπρόθεσμο". Όπως αναφέρει, ψήφισε το μνημόνιο 1 γιατί πράγματι πίστευε ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει και δεν θα μπορούσαν να καταβληθούν μισθοί και συντάξεις σε χιλιάδες πολίτες, σημειώνοντας ότι "για την πράξη εκείνη ήθελε σιδερένια σπλάχνα".
"Το Μεσοπρόθεσμο -προσθέτει- σημαίνει επιπρόσθετα απίστευτα βάρη για τους αδύναμους και τους μη έχοντες. Σημαίνει τριπλή φορολογική επιβάρυνση των ακινήτων, αύξηση του φόρου, καθιέρωση πρόσθετου τέλους και έκτακτη εισφορά. Δηλαδή, επιδρομή στα εισοδήματα αναδρομικά και για μια πενταετία. Αυτά τα μέτρα θέλουν σπλάχνα τίγρης για να τα ψηφίσεις. Και αυτά δεν τα διαθέτω".
"Επλήγησαν οι μικροί, οι δημιουργικοί, οι παραγωγικοί και έμειναν άθικτοι οι μεγάλοι και αντιπαραγωγικοί" λέει ο κ. Λιάνης. Τονίζει, μάλιστα, ότι τα μέτρα αυτά δεν τα ζητά η τρόικα, που είχε δηλώσει ότι τα όρια της φορολόγησης έχουν εξαντληθεί, αλλά τα επιβάλλουμε μόνοι μας.
Στην ίδια επιστολή, ο βουλευτής αναφέρεται στο ναυάγιο της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να τονίσει ότι η ευθύνη της αποτυχίας αυτής μετακυλίεται σε λίγους βουλευτές που τους αναγκάζουν να γίνουν "εθελοντές αυτοκτονίας". "Θα ήταν υπέροχο να μπορούσαμε πράγματι 3-4 βουλευτές κάθε φορά να σώζουμε τη χώρα. Αλλά το υπέροχο απέχει ένα βήμα από το γελοίο" γράφει και μιλά για "πιθαναγκαστικές ψηφοφορίες".
"Ταπεινώσαμε, πονέσαμε και αδικήσαμε τον ελληνικό λαό... γι' αυτό και οι Έλληνες μας ταπεινώνουν. Τους στερήσαμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια" επισημαίνει και ζητά συγγνώμη από τους Έλληνες και τους συμπατριώτες του στη Φλώρινα.
Εξηγώντας γιατί δεν παραιτείται από βουλευτής, γράφει στην επιστολή του: "Δεν ταιριάζει ούτε στα προσωπικά μου πιστεύω ούτε στο φρόνημα των ακριτών κατοίκων της Φλώρινας να ορίσω εγώ τον νέο βουλευτή της Φλώρινας. Αυτό θα γίνει στις προσεχείς εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές, από τον λαό της Φλώρινας".
Και καταλήγει προαναγγέλλοντας πως ο ίδιος θα γυρίσει στη δημοσιογραφία, καθώς πιστεύει ότι από εκεί θα βοηθήσει την Ελλάδα και την πατρίδα του περισσότερο.

Κυβερνητική αντίδραση

Σε ήπιους τόνους ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης στην ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λιάνη. Σε ανακοίνωσή του, ο Γιώργος Πεταλωτής σημειώνει: "Η κυβέρνηση και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε αυτήν την κρίσιμη ώρα για τη χώρα βρίσκονται μπροστά σε εθνικά κρίσιμες αποφάσεις. Κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα, ιδιαίτερα η νέα γενιά της Ελλάδας, απαιτούν να δώσουμε τη μάχη με όλες μας τις δυνάμεις".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει ότι η κυβέρνηση λάμβάνει τις αποφάσεις "παραμερίζοντας επιμέρους αντιρρήσεις και αψηφώντας το πολιτικό κόστος" και καταλήγει: "Δίνουμε τη μάχη για να υπηρετήσουμε το κοινό καλό, το συμφέρον του λαού στην πιο κρίσιμη στιγμή της μεταπολιτευτικής ζωής του τόπου. Έχοντας συναίσθηση της μεγάλης ευθύνης και συνείδηση της πραγματικότητας και των αναγκών της χώρας και του λαού, όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας".

6 σχόλια:

  1. Ο κ. Λιάνης συμπληρώνει είκοσι δύο (22) χρόνια (1989-2011) συνεχούς κοινοβουλευτικής παρουσίας ως βουλευτής Φλώρινας. Επομένως πρέπει να κριθεί για τα πεπραγμένα - ή τα μη πεπραγμένα - του συνολικά. Καθιέρωσε τις εκδηλώσεις με την επωνυμία: "ΠΡΕΣΠΕΙΑ". Τι κέρδισε ο νομός; Έγινε λίγο πιο γνωστός σε ορισμένους κύκλους. Τι κέρδισε ο κ. Λιάνης και οι περί αυτόν; Όλα τα υπόλοιπα. Ποτέ δε δημοσιεύθηκε οικονομικός απολογισμός των "ΠΡΕΣΠΕΙΩΝ". Συνέβαλε επί υπουργικής θητείας του στην κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων. Ενδεικτικά: α) Εθνικό Στάδιο Φλώρινας. Στους προπονητικούς χώρους του, στέγασε μέχρι σήμερα τον Ο.Ξ.Ι.Φ. (χωρός κανένα περαιτέρω σχόλιο). β) Το "ΠΑΤΟΥΛΙΔΕΙΟ" κλειστό γυμναστήριο στις Πρέσπες, το οποίο έκτοτε χρησιμεύει ως χώρος αποθήκευσης φασολιών. Τί τιμή για την κ. Πατουλίδου! Όταν η πόλη της Φλώρινας είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει τη μόνιμη εγκατάσταση του Κ.Ε.Β.Ο.Π. (την οποία έχασε εξ αιτίας του τότε Δημάρχου της) ο κ. Λιάνης ηγήθηκε μερίδας "δυσαρεστημένων" κατοίκων της Μελίτης (που αντιμετώπιζαν τον ελληνικό στρατό ως στρατό κατοχής) για κατάργηση του πεδίου βολής στην περιοχή των Λόφων. Τώρα κάνει την αυτοκριτική του. Με κλονισμένο σοβαρά το πολιτικό του κύρος δεν μπόρεσε να διασώσει πολλά σε πολιτικό επίπεδο και επιχειρεί να περισώσει την πολιτική του υστεροφημία. Τώρα πια ανήκει στην ιστορία (Αλίμονο στην ιστορία). Κύριε Λιάνη. Εζυγίσθης, εμετρήθης και ευρέθης ελλειπέστατος. Καλά γεράματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτι τελευταίο για να μη θεωρηθεί ότι κοιμόμαστε. Κυρίες και κύριοι πολιτευτές και επίδοξοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Η διαδοχή του κ. Λιάνη μήπως είναι έτοιμη; Σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή ήταν καλεσμένη η κ. Πατουλίδου. Την επομένη της παραίτησης Λιάνη. Τυχαίο;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάποτε σε μια συνέντευξη τύπου είχε πει ο Γ.Λιανης: "ότι μου ζητά η τοπική κοινωνία αυτό κάνω" αυτά που ζητήσαμε εμείς αυτό έκανε, τώρα γίναμε τιμητές των πάντων, αν δεν μας έκανε ας μην τον ψηφίζαμε 22 χρόνια.
    Για το Πατουλίδιο οι βουλευτές είναι υπεύθυνοι για την λειτουργία τους? ένα έργο που κατασκευάστηκε επί Ν.Δ.
    Η σημερινή εκπομπή με την Πατουλίδου ήταν επανάληψη λόγω της σημερινής απεργίας των ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κανείς δεν είναι τιμητής κανενός. Ο κ. Λιάνης, ως δημόσιο πρόσωπο με πολύ μεγάλη προβολή, κρίνεται. Ενίοτε δε επικρίνεται κιόλας. Σαφώς ισχυρίζονταν πως κάνει ότι του ζητούσε η τοπική κοινωνία. Όχι στο σύνολό της αλλά η κομματική. Αν δεν σας έκανε ας μην τον ψηφίζατε (σε β' πρόσωπο). Εμάς που ποτέ δεν τον ψηφίσαμε δεν μας αγγίζει η προσέγγισή σου. Σχετικά με το Πατουλίδειο, οι βουλευτές ευθύνονται όταν προσπαθούν να καρπωθούν την κατασκευή ενός έργου, κάτι που κάνουν πάρα πολύ συχνά. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που διάφοροι εργολάβοι έπαιρναν έργα με τη μεσολάβηση βουλευτών, επειδή είχαν χρηματοδοτήσει τον προεκλογικό τους αγώνα. Αλλά, ανεξάρτητα απ' όλα αυτά, η πραγματική χρήση του συγκεκριμένου αθλητικού κέντρου, δεν τιμά καθόλου - μάλλον προσβάλλει - την Ολυμπιονίκη συμπατριώτισσά μας, της οποίας φέρει το επώνυμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το Πατουλίδιο δεν ξέρω αν είναι έργο Λιάννη αλλά δεν χρησιμοποιείται για αποθήκευση φασολιών. Υπο-χρησιμοποιείται για διάφορες αθλητικές δραστηριότητες από παιδιά και νέους. Είναι λάθος κτίριο σε λάθος θέση θα ήταν πολύ καλύτερα να είχαμε 2 μικρότερα στα χωριά που έχουν σχολεία ώστε να μπορούν όσοι θέλουν να ασκούνται τον Χειμώνα. Προφανώς δεν έχει μελετηθεί σωστά, πιθανόν να υπήρξαν και μίζες αλλά μην μηδενίζουμε τα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απέλπιδα προσπάθεια να σώσει την υστεροφημία του... Αλλά δεν πείθει... Εκτός αν μας πει και αυτός ότι 22 χρόνια "διάβαζε" και δεν είχε χρόνο για να καταλάβει που πάει η χώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή