Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Σκοπευτικοί αγώνες στη Φλώρινα



Ο 1ος Κυνηγετικός Σύλλογος Φλώρινας διοργανώνει σκοπευτικούς αγώνες που θα πραγματοποιηθούν
στο πεδίο βολής Φλώρινας, την Κυριακή 7 Αυγούστου από τις 10 το πρωί.

5 σχόλια:

  1. Λάζος ο βουνίσιος7 Αυγούστου 2011 στις 8:22 μ.μ.

    Μόλις τώρα το διάβασα και πολύ καλά έκαναν το ..χόμπυ τους με τις καραμπίνες H ανακοίνωωση έγινε 10.30 του Σαββάτου δηλ μία μέρα πρίν Θεωρώ ώς απλός πολίτης ότι ανακοινώθηκε πάρα πολύ αργά ενω έπρεπε τουλάχιστον 24 ώρες να μην πώ εδω και μέρες να δημοσιευτεί στον τοπικό έντυπο ή ηλεκτρονικό τύπο Εάν αυτό δέν αποτελεί σοβαρότατη παράλειψη θεωρώ ότι αποτελεί εγκληματικό λάθος.Ποιοί έδωσαν Σαββατιάτικα την άδεια να κάνουν αγώνες σκοποβολής χωρίς να ενημερώσουν τους πολίτες εδώ και μία ενδομάδα ?
    Ποιά ήταν τα μέτρα ασφαλείας? η κορδέλα ελάχιστα μέτρα πρίν το σημείο του αγώνα ? Υπήρχε ασθενοφόρο σε περίπτωση σοβαρού ή θανατηφόρου ατυχήματος απο αδέσποτα βόλια στην ευρύτερη περιοχή όπου ακούγονταν μπαλωθιές επι μία ημέρα ? Για να είμαστε σοβαροί αυτό που είδα στο πεδίο βολής σήμερα αδικεί και τους ίδιους..ούτε μία πινακίδα σε ακτίνα 500 μέτρων απο το σημείο δέν είδα που να προειδοποιεί ότι γίνονται σκοπευικοι αγώνες παρα μονάχα όταν ένας ευγενικός κύριος με ντουντούκα με παρακάλεσε να απομακρυνθώ με το μηχανάκι μου απο ένα σημείο όπου υπήρχαν πεταμένα σκουπίδια μπάζα και άλλα αντικείμενα που μολύνουν το ευρύτερο φυσικό περιβάλλον .....αυτό οι κυνηγοι που αγαπάν κι αυτοί το φυσικό μας περιβάλλον δέν το είδαν ανάμεσα στις μπαλωθιές που ρίχναν? περιμένω μία ευγενική απάντηση απο τον ευγενικό κύριο με την..ντουντουκα που με απομάκρυνε απο το σημείο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε είδα που ήρθες 2 φορές με το μηχανάκι αγαπητέ Λάζο. Κρίμα που δεν έκανες τον κόπο να τα ρωτήσεις αυτά επιτόπου,όχι στο προεδρείο του Συλλογου που είχει δουλειά, αλλά σε οποιονδήποτε από τους παρευρισκόμενους κυνηγούς.Δεν πειράζει, θα σου απαντήσω σαν να το έκανες. 1) Το πεδίο βολής ανήκει στον στρατό και αυτοί δίνουν άδεια για αγώνες και προπονήσεις κυνηγετικών αλλά και άλλων συλλόγων (π.χ. πρακτικής σκοποβολής με περίστροφα). 2) Μην συγχέεις τα κυνηγετικά όπλα με τα στρατιωτικά. Το βεληνεκές τους είναι εξαιρετικά μικρό και ιδίως όταν χρησιμοποιούνται "ψιλά" σκάγια όπως στους αγώνες. Τα μέτρα ασφαλείας που λες τα εφαρμόζουν οι κυνηγοί καθημερινά στην κυνηγετική περίοδο (που είναι και πιο επικίνδυνο καθώς δεν γίνεται σε περιορισμένο χώρο όπως στους αγώνες)χωρίς κανένα τραυματισμό.Στα 500 μέτρα που λες δεν υπάρχει περίπτωση να φτάσει ούτε ένα σκάγι, όσο για την πινακίδα θα άλλαζε τίποτα για σένα που προκλητικά εν μέσω πυροβολισμών προσπάθησες να περάσεις σχεδόν μέσα από το χώρο των αγώνων;Μάλλον αντικυνηγετικές εντυπώσεις προσπαθείς να δημιουργήσεις. Όσο για την περιβαλλοντική σου ευαισθησία:οι κάλυκες των προπονήσεων αλλά και των αγώνων μαζεύτηκαν όλοι, ενώ τα σπασμένα πιατάκια είναι από γύψο και θα λιώσουν μετά από 2-3 βροχές. Όσο για τα άλλα μπάζα και πλαστικά (που δεν απορρίφθηκαν από τους κυνηγούς), εσύ που είσαι τόσο ευαίσθητος και τα είδες πολλές φορές, έκανες τίποτα άλλο από το να περιμένεις να τα μαζέψουν οι κυνηγοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκτός από τους εν ενεργεία κυνηγούς, υπάρχει πλήθος συμπολιτών μας αλλά και κατοίκων της ευρύτερης περιχής (συνδημοτών μας πλέον) οι οποίοι, μπορεί για διαφόρους προσωπικούς τους λόγους να μην επέλεξαν να γίνουν κυνηγοί, αλλά ευχαρίστως θα παρακολουθούσαν τους σκοπευτικούς αγώνες των κυνηγών. Προσωπικά, δε θα ήμουν διατεθειμένος να ξυπνήσω "άγρια χαράματα" για να "πιάσω" τα βουνά. Παρόλα αυτά, με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση θα παρακολουθούσα τους σκοπευτικούς αγώνες. Και, βέβαια, δεν είμαι ο μόνος. Από την άποψη αυτή, θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο απο πλευράς του κυνηγετικού συλλόγου, να γνωστοποιήσει εγκαίρως τη διενέργεια των αγώνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ήμουν από τους άτυχους που είχα βγει για περπάτημα στα γύρω βουνά εκείνη τη μέρα και μόνο να ηρεμήσω δεν μπόρεσω από το συνεχές τουφεκίδι... Ερώτημα : γιατί κάποιοι κυνηγοί κάνουν "σκοπευτικούς αγώνες" πάνω σε νεαρά ζώα και σε έγκυες αγριογουρούνες (κατά Παναγίτσα μεριά) την άνοιξη; Θα μου πείτε αυτοί είναι λαθροθήρες ενώ όλοι οι άλλοι είναι νόμιμοι (επειδή πληρώνουν τις άδειές τους). Κυνηγοί: θέλετε να κάνετε σκοποβολή, θέλετε να είστε πραγματικοί κυνηγοί και όχι σφαγείς της άγριας πανίδας, πάρτε ένα τόξο ή μια βαλίστρα αντί για επαναληπτικές καραμπίνες, αφήστε πίσω τα τζιπάκια σας, ρίξτε τη σκέμπα σας και περπατήστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χωρίς να είμαι κυνηγός γνωρίζω ότι τα τόξα και οι βαλίστρες απαγορεύονται γιατί δεν παράγουν ήχο και έτσι δεν έχουν την ευκαιρία τα θηράματα να διαφύγουν, όπως συμβαίνει όταν ακούν τον ήχο ενός πυροβολισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή