Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Γιατί δεν πρέπει να χρεοκοπήσει η χώρα


Το τελευταίο διάστημα είμαστε μάρτυρες μιας πρωτόγνωρης κατάστασης! Το ένα οικονομικό χαστούκι διαδέχεται το άλλο και δεν προλαβαίνουμε ούτε ανάσα να πάρουμε! Ο κόσμος γνωρίζει λίγα για τα οικονομικά γενικά, παραπληροφορείται και έτσι προσπαθεί να μετριάσει την αγωνία και τους φόβους του, ρωτώντας αυτούς που θεωρεί επαΐοντες, ειδικούς!


Από τη μια η κυβέρνηση με οικ. μέτρα και την 6η δόση και από την άλλη τα πρωινά παράθυρα της TV, κοντεύει ο κόσμος να τρελαθεί! Βλέπει τη μείωση του εισοδήματός του και διερωτάται τι γίνεται! «Οι κόσμοι εμείνανε βουβοί, παράλυτοι κοιτάζουν», θα ξανάλεγε ο Αριστοτέλης Βαλαωρίτης! Βεβαίως κανένας δεν θέλει να παραδεχθεί, ότι έως τώρα ζούσαμε με δανικά! Ότι οι δανειστές μας θέλουν τα λεφτά τους! Ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι!
Δεν έχω σκοπό να αποδώσω ευθύνες, εξάλλου δεν υποτιμώ τη νοημοσύνη του κόσμου! Ο λαός γνωρίζει ποιοι έχουν διαχρονικά ευθύνες, ίσως και με ακριβέστερα ποσοστά, αυτό που ίσως δεν ξέρει είναι ότι όλοι μας, κυβερνώντες και λαός, έχουμε τις δικές μας μικρές ή μεγαλύτερες ευθύνες!
Υπάρχει κανείς που δεν θα τον «πονούσε» όταν του κόβουν μέρος του μισθού του, της σύνταξής του και γενικά μειώνουν τις απολαβές του; Φαντάζομαι κανένας!
Αυτοί που έκλεψαν τον ιδρώτα του ελλ.Λαού, αυτοί που έβγαλαν έξω τα δις. στην Ελβετία και αλλού, γενικότερα οι πλούσιοι, αυτούς όλους κι αν η χώρα ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ, δεν πρόκειται να τους αγγίξει η χρεοκοπία! Αυτούς που θα πονέσει, θα καταστρέψει θα είμαστε εμείς και τα παιδιά μας!
Γι΄αυτό και θεωρώ, ότι είμαι υποχρεωμένος να στηρίξω την προσπάθεια της πολιτείας να ΜΗ χρεοκοπήσει η χώρα! 
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, δεν σημαίνει τίποτα κι ούτε είναι ηρωισμός! Αν δεν πληρώσω εγώ, ποιος θα πληρώσει οι Ωνάσηδες! Πάντα εμείς πληρώναμε! Η πιο απλή απάντηση θα ήταν: αυτοί που τα κονόμησαν κτλ! «Οι πλούσιοι κι αφεντάδες»! Αυτοί δεν θα πληρώσουν, αλλά ΕΓΩ θα χρεοκοπήσω!!! Εγώ θα καταστραφώ! Αυτούς ούτε που θα τους νοιάξει!! Εύλογα θα ρωτήσει κάποιος καλοπροαίρετα: Θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια; Και βέβαια ΟΧΙ. Γι΄αυτό και λέω ΝΑΙ στις απεργίες, έστω και της μιας μέρας, λέω ΝΑΙ στις διαδηλώσεις-κινητοποιήσεις και συμμετείχα και συμμετέχω και΄γώ, για να καταλάβουν οι κρατούντες, ότι δεν είμαστε τα «βατράχια των βουβαλιών»! Δυστυχώς οι νόμοι έγιναν από τους ισχυρούς για τους ισχυρούς!  
Αλήθεια  γνωρίζει ο κόσμος άραγε τι σημαίνει χρεοκοπία μιας χώρας; Γνωρίζει άραγε τι θα συμβεί την επόμενη μέρα, αν η χώρα χρεοκοπήσει; Τι θα συμβεί με τους μισθούς; Με τις συντάξεις; Με τα νοσοκομεία; Με τα φάρμακα; Με τους εκπ/κούς; Με τα μαζ. Μέσα μεταφοράς; Με τις τιμές των προϊόντων; Με την εργασία; Τι θα γίνει με την εγκληματικότητα; κτλ, κτλ.
ΔΕΝ θα δώσω σ΄αυτά καμία απάντηση!!!! Ίσως να κινδύνευα να κάνω κάποιο λάθος και να θεωρηθώ κινδυνολόγος!!!! Κάτι που φυσικά δεν θα ήθελα! Όμως θα παρακαλούσα τον καθένα ξεχωριστά, να φροντίσει να μάθει! Δεν είναι έτσι απλά: «πτωχεύσαμε και τι έγινε»!
Κάποια πρώην μαθήτριά μου, μου είπε: Χρωστάμε στη τράπεζα 60.000 ευρώ, μακάρι να χρεοκοπήσουμε για να μη τα πληρώσω! Εξήγησα στην κυρία πόσο μακριά νυχτωμένη ήταν! Πόσο λάθος τα υπολόγισε.

ΥΓ. Για όσους τυχόν διαβάσουν το επώνυμο κείμενό μου, θα ήθελα  να τους δηλώσω, ότι έτσι απλά χτυπάω το καμπανάκι και τίποτα άλλο!
Θα μπορούσα να γράψω σε άλλο τόνο και ύφος, αλλά πιστέψτε με δεν πρέπει! Οι καιροί επιβάλλουν χαμηλούς τόνους.
Πανίδης  Θεόφιλος

5 σχόλια:

  1. Όταν ο κόμπος της θηλιάς σφήξει στο λαιμό του κραμασμένου ,ο ήχος απο το τσάκισμά του, ακούγεται....
    και ο νοών νοείτω !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν ο ίδιος ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης αρνείται να πληρώσει, γιατί να πληρώσει ο πάντα χρεωμένος απλός Έλληνας πολίτης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΡΑΒΟ ΘΕΟΦΙΛΕ! ΣΥΜΦΩΝΩΝΤΑΣ Η ΔΙΑΦΩΝΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ ΛΕΩ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι, καλο θα ειναι να ενημερωθουμε για το τι σημαινει η χρεωκοπια μιας χωρας. Γιατι ο καθενας εκφραζει αποψη ανευθυνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ μου Δάσκαλε Θεόφιλε,

    Χαίρομαι πάντα να σε ακουω, να σε βλέπω και να σε διαβάζω. Αλλα μήπως τελικά μας έπεισαν τοσο πολύ οτι φταίμε που παίζουμε το παιχνίδι τους;

    ενας μαθητής σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή