Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Αντεπίθεση δι' ευχαριστηρίων

Σε μήλο της έριδος ανάμεσα στον ανεξάρτητο Βουλευτή Φλώρινας Γ.Λιάνη και το Δήμαρχο Αμυνταίου Ι.Ιωσηφίδη εξελίσσεται τελικά το ζήτημα της πατρότητας του 1ου Φεστιβάλ Βεγορίτιδας. Πως αλλιώς θα μπορούσε να εξηγήσει κανείς ότι αμέσως μετά τη συναυλία στη λίμνη της Βεγορίτιδας, ο Δήμαρχος
Αμυνταίου θέλησε να ξεκαθαρίσει "δι’ ευχαριστηρίων" ότι ο Δήμος Αμυνταίου ήταν ο διοργανωτής της εκδήλωσης, ενώ τα "Πρέσπεια" ήταν ένας εκ των τριών χορηγών. Από την άλλη, ο Οργανισμός Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών με δελτίο τύπου το οποίο εξέδωσε χθες το βράδυ, αφού αρχικά ευχαριστεί «όλους τους κατοίκους του νομού Φλώρινας, των γύρω νομών αλλά και όλους τους Έλληνες που και φέτος στήριξαν με συγκινητικό τρόπο τις εκδηλώσεις», στη συνέχεια με τη σειρά του ξεκαθαρίζει ότι διοργανωτής της εκδήλωσης ήταν τα "Πρέσπεια" αφού «μόνον οι εκδηλώσεις των "Πρεσπών" έχουν το χάρισμα να ενώνουν τόσο τον κόσμο» και ότι «μοναδικός χορηγός της εκδήλωσης ήταν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο», ενώ συγχρόνως ευχαριστεί "όλους όσους συνέβαλαν" στην υλοποίηση των φετινών εκδηλώσεων των "Πρεσπείων" και ανάμεσά τους και το Δήμαρχο Αμυνταίου Ι.Ιωσηφίδη. Προκειμένου οι αναγνώστες μας να έχουν την πλήρη εικόνα γι’ αυτό το μεγάλο ηθικής και πολιτικής τάξης ζήτημα, παραθέτουμε αυτούσιο το δελτίο τύπου του Οργανισμού των Πρεσπείων, και συγχρόνως ρωτάμε:
Ποιος τελικά οργάνωσε το Φεστιβάλ Βεγορίτιδας?



«ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ-ΦΛΩΡΙΝΑΣ»                                                  

Φλώρινα, 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο «Οργανισμός πολιτιστικών εκδηλώσεων Πρεσπών - Φλώρινας» θέλει να ευχαριστήσει όλους τους κατοίκους του νομού Φλώρινας, των γύρω νομών αλλά και όλους τους Έλληνες που και φέτος στήριξαν με συγκινητικό τρόπο τις εκδηλώσεις.
Η προχθεσινή μαγική βραδιά στη Βεγορίτιδα με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο ήταν το επιστέγασμα και κάτι το ανεπανάληπτο.
Αποδείχτηκε περίτρανα ότι όλα τα μέρη μας πλέον και όχι μόνο οι Πρέσπες μπορούν να δημιουργήσουν τοπικά φεστιβάλ με πανελλήνια απήχηση.
Η βραδιά της Βεγορίτιδας, με 4000 ανθρώπους να έχουν κατακλύσει την ακρολιμνιά, ήταν μια βραδιά που θύμιζε τις ονειρικές ταινίες του Φεντερίκο Φελίνι. Όλοι έγιναν ένας! Στρατηγοί, βουλευτές, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, Ολυμπιονίκες, έγιναν ένα με τους πολίτες. Μόνον οι εκδηλώσεις των «Πρεσπών» έχουν το χάρισμα να ενώνουν τόσο τον κόσμο.
Για μια ακόμη φορά θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν στις φετινές γιορτές, αλλά κυρίως για την βραδιά του Αγίου Παντελεήμονα θέλουμε να ευχαριστήσουμε ξεχωριστά τον Αρχηγό του Γ.Ε.Σ. κ. Φραγκούλη Φράγκο, τον Δήμαρχο Αμυνταίου κ. Μάκη Ιωσηφίδη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου κ. Γιάννη Λιάση και τους συνεργάτες τους καθώς και τον κ. Μιχάλη Παρλάνη που παραχώρησε για δυο μέρες το ξενοδοχείο «Άτερον» για τους προσκεκλημένους. Τα συγκινητικά παιδιά του Αγίου Παντελεήμονα που διαμόρφωσαν μαζί με τον Στρατό τον χώρο της συναυλίας, τον οινοποιό κ. Κυριάκο Κύρκου, και τέλος τον μοναδικό χορηγό της εκδήλωσης που ήταν το «Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο». Στην γιορτή εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του «Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου» κ. Κλεάνθη Παπαδόπουλο παρέστη ο διευθυντής του καταστήματος Φλώρινας κ. Μιχάλης Αδαμίδης.
· Όλα πλέον είναι έτοιμα για τις 8 Δεκέμβρη, όπου στην Αθήνα η Φλώρινα και η Δυτική Μακεδονία, παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, θα δείξουν τις ευλογημένες πραγματώσεις της περιοχής και του πολιτισμού τους. 

8 σχόλια:

  1. ποιός έκανε τελικά το φεστιβάλ και ποιός λέει ψέμματα?? Ντροπή για τον τόπο να μας κυβερνάνε τέτοιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το καπέλωμα που προσπαθείς Λιάνη θα σου βγεί ξινό! έπρεπε να ξέρεις ότι αυτά στο Αμύνταιο δεν περνάνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. την γιαγιά μου δεν την ευχαρίστησες.Γιατι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η πάγια τακτική να καπηλεύεται τη δουλειά των άλλων. Μακίτα δεν χρειάζεται να απαντήσεις. Ξέρουμε...
    Άστον να λέει τον Λιάνη τόσα χρόνια τα ίδια κάνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΡΠΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ. ΔΗΛΑΔΗ, ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για τα πανηγυρια γιναμε!!! Οποιος τους ριχνει σταγονες ζεστες σαλιου αυτοι τον ευχαριστουν!!!
    Μα τι φοβερος αυτος ο Οργανισμος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΛΑΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΩΣΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΚΗ, ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ Η ΠΑΤΡΟΤΗΤΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ.ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΛΛΙΟΤΡΑΒΙΟΥΝΤΕ,ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΟΠΑΛΛΙΚΑΡΑ ΤΟΥ ΛΙΑΝΗ ΚΑΙ ΤΙ ΡΟΛΟ ΕΠΑΙΞΑΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΤΙ ΛΕΣ;
    ΤΩΡΑ ΑΝ Ο ΛΙΑΝΗΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΘΑ ΞΑΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ.ΟΙ ΕΡΙΝΥΕΣ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΩΚΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΘΥΜΗΖΟΥΝ ΤΑ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μεγάλος καυγάς για το τίποτα. Ο Λιάνης ευχαιρστέι σαν οικοδεσπότης όλους τους άλλους και το Δήμαρχο Αμυντάιου. Μπράβο μεγαλοψυχία...
    Δεν μπορεί να μας εξηγήσει γιατί δεν τον άφησαν να μιλήσει στο φεστιβάλ αφού ήταν δικό του. Και άντε δεν μίλησε ούτε μία πλακέτα να μην δώσει στο στρατηγό ή στον Ηλιάδη; Πολύ παράξενο μου φαίνεται αφού ήταν δικό του το φεστιβάλ όπως λέει.
    Μάλλον ζορίστηκε που δεν μπόρεσε να κάνει τα δικά του στο Αμύνταιο και τώρα βγαίνει με ανακοινώσεις και ευχαριστίες.
    Α... να μην ξεχάσω. Η ανακοίνωση για τις ευχαριστίες είναι γραμμένη με τόσο άγχος που αναφέρει μόνο τον οινοποιό Κύρκου Κυριάκο. Στην εκδήλωση ήταν και ο Μπόσκος του Μπουτάρη και κυρίως η Ένωση Αμυνταίου. Όλοι τους έχουν πολύ καλά κρασιά και διαφημίζουν την περιοχή. Αν αρχίσει να μην βλέπει τον Συνεταιρισμό ο Βουλευτής έχουμε πρόβλημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή