Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Ολοκληρώθηκε η 2η φάση του DrosopigiRace SemiMarathon


Σε ένα απόλυτα χειμερινό τοπίο - με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 6 οC και με πυκνή ομίχλη να καλύπτει τις κορυφές του Βιτσίου - ολοκληρώθηκε την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στη Δροσοπηγή Φλώρινας η δεύτερη φάση του Drosopigirace με τον αγώνα Semimarathon.
Σε μια από τις πιο απαιτητικές διαδρομές mountainbike, οι 53 αθλητές “απόλαυσαν” άφθονη λάσπη, κρύο και μερικοί “τυχεροί” παροδική χιονόπτωση στα 1330m.

Η καταρρακτώδης ολονύχτια βροχή σε συνδυασμό με την έντονη χιονόπτωση πάνω από τα 1400m (πέρασμα Γκολίνας) τις πρωινές ώρες ανάγκασαν τους διοργανωτές, για λόγους ασφάλειας των αθλητών, να τροποποιήσουν τη διαδρομή εξαιρώντας την ανάβαση της Γκολίνας.
Από την εκκίνηση ακόμα της εναλλακτικής διαδρομής των 32km περίπου, οι Τυρολόγος της SIS Lefkada mtb Team, Παπανίκος από τα 1000 Δέντρα και ο junior Βροχίδης του Β.Α.Ο δημιούργησαν μια μικρή διαφορά από τους Κάσπαρη της Podilato.eu, Αδαμίδη της Podilatomania και Gobel της mtb Preveza team ενώ η εγκατάλειψη του Καραγιάννη της Podilatomania μόλις στο 2km λόγω μηχανικής βλάβης  ήταν η αρχή για τα περισσότερα αντίστοιχα DNF του αγώνα.
Μετά από 2 ώρες επίπονης προσπάθειας ο Τυρολόγος τερματίζει πρώτος, καταχειροκροτούμενος  στο  Αθλητικό Κέντρο της Δροσοπηγής.
Με διαφορά μερικών λεπτών ακολουθούν και οι υπόλοιποι του group - Παπανίκος, Βροχίδης,  Κάσπαρης  λασπωμένοι αλλά εμφανώς ικανοποιημένοι.
Μικρός ήταν ο αριθμός των Φλωρινιωτών αθλητών με τον Μπογδάνη του Σ.Ο.Χ. Φλώρινας να κάνει έναν καταπληκτικό αγώνα και να τερματίζει στην 14η θέση της γενικής κατάταξης και 7ος στην κατηγορία του.
Με τις καιρικές συνθήκες προοδευτικά να επιδεινώνονται και για λόγους ασφάλειας των αθλητών, οι διοργανωτές επέβαλαν το όριο χρόνου των 3:40:00 για τους αθλητές που δεν είχαν περάσει το δεύτερο feed zone.
Στο χώρο του τερματισμού το ζεστό βουνίσιο τσάι, το βρασμένο τσίπουρο με ζάχαρη (ποντς) και τα παραδοσιακά εδέσματα της Δροσοπηγής, αναπλήρωσαν το ενεργειακό έλλειμμα των αθλητών  και μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα διεξήχθη η τελετή απονομών με παράλληλη κλήρωση δώρων.
Εξαίρετη επίσης ήταν η βοήθεια των νεαρών Δροσοπηγιωτών  κριτών ασφαλείας οι οποίοι πάρα τις αντίξοες συνθήκες κάλυψαν άριστα τον αγώνα.
Οι διοργανωτές θα ήθελαν να ευχαριστήσουν όλους τους αθλητές που τίμησαν με την συμμετοχή τους το DrosoPigiRace SemiMarathon και τους υπόσχονται ότι το 2012 θα τους “ξαναενοχλήσουν”.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου