Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Ο Δασικός Συνεταιρισμός Αλώνων καταγγέλλει τον Ι.Βοσκόπουλο για "εκδικητική στάση"


Ο Δασικός Συνεταιρισμός Αλώνων Φλώρινας εκπροσωπεί πολλές οικογένειες (αριθμεί 40 μέλη) και βοηθάει να κρατιέται ζωντανό το μικρό, ορεινό χωριό μας.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την άδικη και άνιση μεταχείριση και συμπεριφορά εκ μέρους του Δημάρχου και της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας έναντι του Συνεταιρισμού μας.

Συγκεκριμένα και ενώ σε άλλες ανάλογες με μας υποθέσεις (π.χ. Δασικός Συνεταιρισμός Πολυποτάμου) πήρε ευνοϊκές υπέρ των Δασικών Συνεταιρισμών αποφάσεις, στην περίπτωσή μας λειτουργεί τελείως διαφορετικά και μπορούμε να πούμε εκδικητικά.
Αρνείται να μας δώσει οποιαδήποτε εργασία προς υλοτόμηση στην περιφέρεια του Δήμου, παρότι έχουμε άριστα εξειδικευμένους υλοτόμους. Συνέπεια αυτής της πρακτικής του Δημάρχου είναι να είμαστε χωρίς δουλειά επί δύο (2) μήνες και να αντιμετωπίζουμε προβλήματα  επιβίωσης των οικογενειών μας.
Ως επιχείρημα προβάλλεται η αρνητική γνωμοδότηση του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Αλώνων. Έχουμε να παρατηρήσουμε ότι:
1. Η γνωμοδότηση του προέδρου είναι απόρροια προσωπικής εχθρικής στάσης του έναντι των μελών του Συνεταιρισμού μας, χωρίς να υπάρχει καμία αιτιολόγηση.
2. Ήδη επί δίμηνο περίπου ο πρόεδρος είναι αδύνατο να γνωμοδοτήσει.
3. Η εκδικητική στάση του Δημάρχου έχει πολιτικά αίτια (θεωρεί ότι τα μέλη μας δεν τον έχουν ψηφίσει).
Απαιτούμε ισότιμη μεταχείριση, για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε εμείς και οι οικογένειές μας μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Σας ενημερώνουμε ότι έχουμε ήδη κάνει προσφυγή κατά της απόφασης σε όλα τα αρμόδια όργανα. 
Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος
Βαγγέλης Αλεξίου

5 σχόλια:

  1. Ο Πρόεδρος της κάθε Τοπικής Κοινότητας είναι σύμφωνα με το Σύνταγμα "Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ", εκφράζει το σύνολο των κατοίκων και γενικότερα των δημοτών του χωριού και ο λόγος του είναι σεβαστός. Κανένα θεσμικό όργανο, όπως το Δημοτικό Συμβούλιο, δε δικαιούται να αγνοήσει την όποια γνωμοδότηση του Προέδρου. Σκεφτείτε αν το Δημοτικό Συμβούλιο ήθελε να μονοδρομήσει κάποιον δρόμο και η κεντρική κυβέρνηση δεν του το επέτρεπε και προσπαθούσε να του επιβάλλει κάτι άλλο. Πως θα αντιδρούσαμε εμείς οι ίδιοι ως κάτοικοι; Αν ο Πρόεδρος των Αλώνων - ή κάθε Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας - αδικεί με την τακτική του ένα μέρος των κατοίκων, ας φροντίσουν οι ίδιοι οι κάτοικοι να τον αντικαταστήσουν με κάποιον πιο δίκαιο στις επόμενες εκλογές. Για την επιλογή τους στις προηγούμενες εκλογές δεν ευθύνεται κανένας άλλος από τους ίδιους τους κατοίκους του χωριού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ ΓΚΡΙΝΙΑΡΗ όπως φυσικά θα γνωρίζεις το αποτέλεσμα μιας εκλογικής νίκης δεν εξαρτάται πάντα από το τι ψηφίζουν οι νοήμονες πολίτες αλλά ΚΥΡΙΩΣ από το τι ψηφίζουν οι ανόητοι.Οι καταγγέλλοντες να είσαι σίγουρος ότι δεν τον ψήφισαν.Γιατί θα πρέπει λοιπον να τιμωρούνται για τα επόμενα χρόνια? Όσο για το αν δικαιούται το Δημοτικό Συμβούλιο να αγνοήσει την γνωμοδότηση του Προέδρου σε πληροφορώ ότι η γνωμοδότηση του προέδρου του Πολυποταμου ήταν αρνητική. Παρ΄ όλα αυτά το Δημοτικό Συμβούλιο (ο κ.Βοσκόπουλος δηλ.)τους παραχώρησε το δάσος για υλοτόμηση. Δες τις αποφάσεις του Δημ.Συμ. που είναι αναρτημένες στο διαδίκτυο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΚΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΒΟΣΚΟ.ΤΟΝ ΑΡΑΠΗ ΚΙ ΑΝ ΤΟΝ ΠΛΕΝΕΙΣ ΤΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΣΟΥ ΧΑΛΑΣ (ΦΊΛΕ 11.23)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ φίλε κ. 11.23 Το Δημοτικό Συμβούλιο αποτελείται από το σύνολο των εκλεγμένων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων όλων των συνδυασμών και όχι μόνον απο το Δήμαρχο. Αν υπονοείς ότι ο Δήμαρχος αγνοεί το Δημοτικό συμβούλιο, μειώνεις τους Δημοτικούς συμβούλους στο σύνολό τους. Όσο για το διαχωρισμό των ψηφοφόρων σε νοήμονες και ανοήτους, θεωρώ πολύ εγωιστικό να θεωρείς τον ευατό σου και τους ομοϊδεάτες σου νοήμονες και όσους έχουν άποψη ή κρίση αντίθετη με τη δική σου ανοήτους. Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι στο χωριό σου (κατά την άποψή σου πάντοτε) αυτοί που εσύ θεωρείς ανοήτους αποτελούν πλειοψοφία. Προς τον φίλο κ. Κ.Τ. 11.34 Ούτε δικαιολογώ ούτε κατακρίνω χωρίς τεκμηρίωση. Προ παντός δεν κρίνω βασιζόμενος στα όποια συναισθήματά μου, αλλά στην κρίση μου και πάντοτε με υπαρκτά κριτήρια. Το σχόλιο του αράπη θα μου επιτρέψεις να σου το επιστρέψω και το σαπούνι, χαίρομαι που το ανακάλυψες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρώτα από όλα δεν είμαι κάτοικος Αλώνων. Παρακολούθησα την όλη υπόθεση για αυτό και είχα την κάποια ενημέρωση που εσύ φίλε μου δεν φρόντισες να έχεις.Αν λοιπόν μετά από όλα αυτά το μόνο που έχεις να μας επιδείξεις είναι φλύαρες αναλύσεις, λυπάμαι αλλά θα συμφωνήσω με τον φίλο Κ.Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή