Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Κατάληψη του ΑΗΣ Μελίτης (ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ)


Το Σωματείο ιδιοκτητών Φορτηγών και Μηχανημάτων Φλώρινας η «Γαία» απέκλεισε την Αυλή του Λιγνίτη στον ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ από σήμερα και μέχρι να δοθεί λύση στα προβλήματα τους και εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Το Σωματείο ιδιοκτητών Φορτηγών και Μηχανημάτων Φλώρινας η «Γαία» καταγγέλλει την απαράδεκτη, για εμάς και τον τόπο μας, τακτική της ΔΕΗ Α.Ε να μεταφέρει λιγνίτη για τον ΑΗΣ Μελίτης από την Βουλγαρία, την Τουρκία, την Κοζάνη, την Πτολεμαΐδα, το Αμύνταιο, με υψηλότατο κόστος. Από την έναρξη λειτουργίας του το εργοστάσιο, με δικές μας εργασίες και κόπο, έχει τροφοδοτηθεί με 20.000.000 εκατομμύρια τόνους λιγνίτη, βάσει της συμφωνίας που υπάρχει και προβλέπει την τροφοδοσία του για 23 χρόνια από ορυχεία της περιοχής με χαμηλό κόστος. Η εύρυθμη λειτουργία του εργοστασίου με χαμηλό κόστος ωστόσο κινδυνεύει να διαταραχθεί και η ευθύνη βαραίνει την ίδια τη ΔΕΗ ΑΕ.
Η μη καταβολή  6,5 εκατομμ. Ευρώ οφειλόμενων  από τη ΔΕΗ ΑΕ στα «Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας», οδήγησε την εταιρεία εκμετάλλευσης  του ορυχείου σε αδυναμία καταβολής δεδουλευμένων στους ιδιοκτήτες φορτηγών και μηχανημάτων που εργάζονται εκεί με αποτέλεσμα αυτοί να μην είναι σε θέση να προμηθευτούν πετρέλαιο και επομένως τα μηχανήματα τους να παραμένουν ακινητοποιημένα.
Η υποτιθέμενη διευθέτηση του προβλήματος τροφοδοσίας του ΑΗΣ Μελίτης  με την μεταφορά λιγνίτη από Βουλγαρία, Τουρκία, Κοζάνη και αλλού, ώστε να συνεχιστεί η  λειτουργία του, δείχνει προχειρότητα και αδιαφορία για το κόστος αλλά και την περιοχή μας αφού τέτοιες μέθοδοι μας οδηγούν σε οικονομική δυσπραγία και εξαθλίωση.
Η παρατεταμένη αναβολή στη λύση των προβλημάτων και στην έναρξη λειτουργίας των ορυχείων  Βεύης,  Κλειδιού, αλλά και στην οριστική λύση του ζητήματος μετεγκατάστασης της Αχλάδας, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην προμήθεια του λιγνίτη. Ευθύνη της ΔΕΗ ΑΕ είναι να συμβάλλει στην λύση των ζητημάτων αυτών πιέζοντας το κράτος να δώσει λύσεις άμεσα. Η μεταφορά του λιγνίτη από  άλλες περιοχές επιβαρύνει τη ΔΕΗ ΑΕ με υπέρογκο κόστος, σε σχέση με την αξιοποίηση του λιγνίτη των τοπικών ορυχείων,  ωστόσο οι ιθύνοντες δείχνουν να μην ενδιαφέρονται.
Ζητάμε από τη ΔΕΗ ΑΕ να σταματήσει τη μεταφορά λιγνίτη από Βουλγαρία, Τουρκία, Κοζάνη και αλλού, να προχωρήσει σε άμεση καταβολή των οφειλομένων της στα «Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας», να πιέσει με όλα τα μέσα την πολιτεία ώστε να δοθούν λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα σχετικά με τα ορυχεία Αχλάδας, Κλειδιού και Βεύης   και να συνεχίσει την αξιοποίηση των πόρων του τόπου μας στηρίζοντας μας στις οικονομικές δυσκολίες που περνάμε όπως κάνει χρόνια τώρα.
Κλείνουμε την Αυλή του Λιγνίτη στον ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ από σήμερα 16 Ιανουαρίου 2012 και μέχρι να δοθεί λύση στα προβλήματα μας.  

Ο πρόεδρος Δ.Σ
Καρυπίδης Νικόλαος

4 σχόλια:

  1. Φτανει καυσαέριο κ χωρις τηλεθερμανση λειτουργία της ΔΕΗ στις πλάτες μας. Μονο τοπικοί Ορυχείο και εργολάβοι μια ζωή οι ξένοι εκμεταλλεύονται τη Φλώρινα ας καψουν το καρβουνο τους στην Κοζανη γιατί δεν πουλανε εκεινες τις μονάδες και μονο της Φλώρινας συζητάνε. Το μόνο που προσφέρει εργασία στο Νομό πλέον είναι το Ορυχείο της Αχλάδας , Τη ΒΙΠΕ την έκαναν νεκροταφείο , τη Βευη μουσείο , σύνορα χωρις ουσία θα μας κανουν κρατιδιο σαν το Κοσσοβο? ετοιμαζουν πωλειται για όλο το Νομο? Τι κατάντια ειναι αυτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. mipos o rozas xrostaei ayta ta lefta sti dei

      Διαγραφή
    2. Απο ολη την κατάντια του Νομού μόνο ο Ρόζας σε πείραξε Φλωρινάρα ολέ , μόνο να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα ενδιαφέρον. Και να τα χρωστάει το Βουλγάρικο και το τούρκικο πόσο πληρώνεται? Για εκείνα έχει λεφτά η ΔΕΗ?

      Διαγραφή
  2. Καρυπίδη ξέχασες να βάλεις δίπλα στο πρόεδρος Δ.Σ. το της ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ Α.Ε.!!!! Για τα προσχήματα μόνο ρε φίλε, ας άλλαζες λίγο το κείμενο!!! Όπως στο έδωσε ο Ρόζας, έτσι το δημοσίευσες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή