Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Παραιτήθηκε η Διευθύντρια του Ωδείου Δ.Ευνουχίδου


Την παραίτησή της υπέβαλε χθες η Διευθύντρια του Ωδείου Φλώρινας Δόμνα Ευνουχίδου. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες,

βασικός λόγος της παραίτησης υπήρξε η διαφωνία της με τον Αντιπεριφερειάρχη Δημ. Ηλιάδη για ζητήματα λειτουργίας του Ωδείου, αλλά και η απαξίωση του ρόλου της. 

10 σχόλια:

  1. Άλλη μια απώλεια για την Φλώρινα. Η κυρία Ευνουχίδου ήταν μια άξια διευθύντρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ. ΕΥΝΟΥΧΙΔΟΥ, ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΛΎΠΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΉΘΗΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΜΑΣ ΤΟ ΟΠΟΊΟ ΧΤΊΣΑΤΕ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΆ ΜΕ ΤΌΣΟ ΚΌΠΟ ΚΑΙ ΖΉΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΓΚΩΔΗ ΜΟΡΦΩΣΗΣ. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΟΣΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΌ, ΕΠΙΣΤΡΕΨΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ ΝΑ ΝΙΏΘΟΥΜΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΤΑΞΙΩΜΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΨΗΛΑ. ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ - ΑΝΔΡΙΚΕΛΑ ΟΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟΛΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΑΞΙΖΕΙ Η ΑΝΘΙΣΗ ΚΑΙ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.
    ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΦΥΤΏΡΙΟ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Η κ. ΕΥΝΟΥΧΙΔΟΥ; ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΘΗΚΕ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΤΑ ΔΥΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΓΕΛΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ 50 ΕΔΡΕΣ ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ. ΦΥΤΩΡΙΑ ΣΑΝ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΤΗΣ ΕΥΝΟΥΧΙΔΟΥ, ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΟΠΩΣ Η ΓΕΦ, Ο ΟΞΙΦ, Ο ΣΟΧ, Ο ΑΜΥΝΤΑΣ, ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΑΝΟΗΤΕΣ ΚΟΜΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΚΡΑΤΑΝΕ ΛΙΓΗ ΘΕΡΜΗ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ.

      Διαγραφή
  3. τεραστια απωλεια για το ωδειο κ την πολη της φλωρινας της οποιας οι φορεις οπως φαινεται δεν αντεχαν την αξια αυτης της γυναικας.η κα ευνουχιδου οδηγησε παρα ψιλα το ωδειο της πολης μας με τον αγωνα που εκανε.ελπιζω κ ευχομαι να γυρισει παλι πισω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να πατε στο καλο κα Ευνουχιδου να εισαστε σιγουρη πως θα σας θυμομαστε, καλο θα ηταν παντως να ειχατε παταιτηθει πριν παρετε το ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ, αντε γεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ BLOG ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΗΣ κ.ΕΥΝΟΥΧΙΔΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΑΣ ΤΗΡΕΙ ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ!!
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ κ.ΗΛΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΩΘΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΚΑΙ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΑ κ.ΕΥΝΟΥΧΙΔΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ;
    ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ;
    ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΞΙΩΣΕ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΜΑΣ, ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ;
    ΜΗΠΩΣ ΔΕ ΧΑΡΙΖΕ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΜΑΡΩΝΑΤΕ ΩΣ ΓΛΑΣΤΡΑ, ΕΠΑΙΝΩΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΗΝ ΑΞΙΑ κ.ΕΥΝΟΥΧΙΔΟΥ;
    Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ"ΟΚΤΑΒΑ" ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ κ.ΤΟΥΛΙΚΑΣ ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΟΥΝ;
    ΜΗΠΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΔΙΠΛΩΜΑ Ο ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΥΛΙΚΑΣ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΤΗΝ κ.ΕΥΝΟΥΧΙΔΟΥ;
    ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΘΥΝΟΝΤΩΝ!!
    ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΩΣΤΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΕΤΕ ΚΑΤΑΣΣΤΑΣΕΙΣ!!
    ΓΟΝΕΑΣ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θέλω να γράψω για το απαράδεκτο και άλυτο πρόβλημα της μουσικής παιδείας της χώρας και ακόμα περισσότερο να αναφερθώ στον τόπο που ζω, στην Φλώρινα.
    Ότι πω θα το πω σαν άνθρωπος που ζει με τη μουσική και όχι σαν επαγγελματίας, και θα αναφερθώ στην πρώην Διευθύντρια του Ωδείου Φλώρινας Δόμνας Ευνουχίδου που βασικός λόγος της παραίτησης υπήρξε η διαφωνία της με τον Αντιπεριφερειάρχη Δημ. Ηλιάδη για ζητήματα λειτουργίας του Ωδείου, αλλά και η απαξίωση του ρόλου της.
    Τα ωδεία, σε σχέση με τα άλλα φροντιστήρια εκμάθησης μαθημάτων, έχουν το πλεονέκτημα, του ότι οι γονείς πλην ελαχίστων δεν γνωρίζουν τον τρόπο λειτουργίας και διδασκαλίας τους, έχουν το μονοπώλιο σχεδόν στην εκμάθηση της μουσικής και επαναπαύονται στην καλή πίστη (παρόλο που επιβαρύνει την τσέπη μας στους δύσκολους καιρούς που ζούμε) των «διοικούντων» και των καθηγητών.
    Οι πιο πολλοί γονείς (και δεν είναι υποχρεωμένοι) δεν γνωρίζουν από μουσική και πόσο μάλλον από Σολφέζ και Ντικτέ. (δεν γνωρίζουν όμως και οι διδάσκοντες).
    Στέλνουν τα παιδιά τους στο Ωδείο πληρώνοντας όσα τους ζητήσουν και από κει και πέρα ότι μάθει το παιδί, δεν είναι όμως έτσι, Τα παιδιά αντλούν από τη μουσική µια μοναδική ικανοποίηση, ενώ οι αισθητικές εµπειρίες που αποκτούν εµπλουτίζουν τη συναισθηµατική τους ζωή έτσι, ώστε να είναι ικανά να αντεπεξέρχονται στις αυξανόµενες απαιτήσεις µιας υλιστικής κοινωνίας, παραµένοντας ταυτόχρονα ανθρώπινοι και πολιτισµένοι. Η µουσική είναι µια µορφή µη λεκτικής επικοινωνίας και έκφρασης, και εποµένως η δύναµή της έγκειται στο γεγονός ότι βοηθάει να εκφραστούν όσα είναι δύσκολο ή ανέφικτο να ειπωθούν µε λόγια οπότε το κάθε παιδί μπορεί να μάθει μουσική αρκεί να ξέρεις να το πλησιάσεις
    Γνωρίζουν όμως οι Διευθύνοντες…………. οι οποίοι δεν αγάπησαν ποτέ τα παιδιά μας και την Φλώρινα.
    Προσλαμβάνονται καθηγητές, προσκομίζοντας κάποιο βιογραφικό που καθένας γράφει και δηλώνει ό,τι θέλει ( και με την σύμφωνη γνώμη της κ. Δοσίου η οποία διαπίστωσε στα γεράματα της ότι η Φλώρινα έχει παιδιά ταλέντα .… ποιος θα το αμφισβητήσει;).
    Όσο για την κ. Ευνουχίδου που συνέβαλλε τα μέγιστα στην αναβάθμιση του Ωδείου τα τελευταία χρόνια, ας μας γνωρίσει τον μισθό που έπαιρνε (γνωρίζω ότι ο μισθός του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Ωδείου ξεκινά από 800€ έως 1200€), δεν θα αναφερθώ σε αλλά γεγονότα, στα οποία έχουν υποχρέωση να μας ενημερώσουν, οι κκ Ηλιάδης και Βοσκόπουλος.
    Καλά είναι τα λεφτά, καλή είναι η δόξα, αλλά όλα έχουν τα όρια τους.
    Περί αξιοπρέπειας ο λόγος…
    Η πραγματική πρόκληση της αγάπης είναι να διατηρούμε την προσωπική μας αξιοπρέπεια χωρίς να παραβιάζουμε την αξιοπρέπεια των άλλων.
    Ό,τι πολυτιμότερο έχουμε είναι η προσωπική μας αξιοπρέπεια. Όταν τη χάσουμε, δε μας μένει τίποτα. Καθώς όλοι έχουμε αξία και όλοι είμαστε διαφορετικοί μεταξύ μας, είναι γελοίο να μετράμε την αξία ενός ατόμου συγκρίνοντάς την με την αξία κάποιου άλλου. Οι άνθρωποι που αποτιμούν την αξία των άλλων βάσει της οικονομικής τους επιφάνειας, της εργασίας τους ή του τρόπου ζωής που επιλέγουν θέτουν υπό αμφισβήτηση τη δική τους νοημοσύνη και ευαισθησία.
    Εφόσον είμαστε όλοι ίσοι στα μάτια του Θεού, ποιος δικαιούται να χρίσει τον εαυτό του ανώτερο δικαστή; Παγιδευόμαστε σ’ αυτή τη θλιβερή νοοτροπία μόνο όταν επιτρέπουμε στους άλλους να γίνουν εκτιμητές της δικής μας αξίας. Όσο εμείς πιστεύουμε στον εαυτό μας και διατηρούμε τον αυτοσεβασμό, την περηφάνεια και την αίσθηση του χιούμορ μας, δεν κινδυνεύουμε από τέτοιους εισβολείς.
    Το να υποτιμούμε τους άλλους για να φανούμε εμείς πιο σημαντικοί είναι ένδειξη της δικής μας αδυναμίας. Γινόμαστε περισσότερο άξιοι συμπόνοιας παρά περιφρόνησης, γιατί στην πραγματικότητα αποκαλύπτουμε την απελπισμένη μας ανάγκη να αγαπηθούμε.
    Το να συμπεριφέρεσαι με αξιοπρέπεια δεν είναι τίποτα περισσότερο από το να επιτρέπεις στους άλλους να είναι ελεύθερα ο εαυτός τους.

    Με τα αναγραφόμενα δεν θέλω να μειώσω κανέναν. Οι σπουδές μου είναι αρκετές. Θεωρώ όμως τον εάυτό μου ένα μέτριο μουσικό, που πάνω από μένα υπάρχουν πάρα πολλοί με λιγότερες σπουδές

    Σας ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποιο ειναι το προβλημα σου κοπελα μου? χαχαχαχα

      Διαγραφή