Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Περιοδεία της Αλέκας Παπαρήγα στη Δυτ. Μακεδονία


Περιοδεία στη Δυτική Μακεδονία πραγματοποιεί η Γενική Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, σήμερα Πέμπτη 5 και αύριο Παρασκευή 6 Απρίλη 2012.
Το πρόγραμμα της περιοδείας είναι το παρακάτω:

Την Πέμπτη 5/4:
  • Επίσκεψη στο 1ο ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ Κοζάνης στις 9.40 π.μ.
  • Επίσκεψη στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου στις 11.30 π.μ.
  • Συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Αλιάκμονας», στις 1.30 μ.μ.
  • Θα παραβρεθεί σε σύσκεψη με μαζικούς φορείς που οργανώνει η ΚΟ Σιάτιστας του ΚΚΕ, με θέμα την ανεργία (αίθουσα Δημαρχείου, Σιάτιστα), στις 8 μ.μ.
Την Παρασκευή 6/4:
  • Επίσκεψη στο ορυχείο Αμυνταίου στις 8 π.μ.
  • Επίσκεψη στο ορυχείο του Νότιου Πεδίου στις 10 π.μ.
  • Συγκέντρωση στη σχολή ορυχείων της ΔΕΗ (ΣΤΕΠΟ) στις 12.30 μ.μ.
  • Πολιτική συγκέντρωση στην Κοζάνη, στην Αίθουσα Τέχνης του Πνευματικού Κέντρου στις 7.30 μ.μ.

Όλοι στη συγκέντρωση του ΚΚΕ
την Παρασκευή 6 Απρίλη, στις 7:30΄ μ.μ.,
στην αίθουσα τέχνης του Πνευματικού Κέντρου Κοζάνης.
Θα μιλήσει η Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
Εργαζόμενοι – εργαζόμενες. Νέοι και νέες.
Πάρτε μέρος στη συγκέντρωση του ΚΚΕ. Να υψώσουμε φωνή αντίθεσης και καταδίκης στην βάρβαρη πολιτική που υποθηκεύει τη ζωή του λαού για πάνω από 30 χρόνια.
Γυρνάνε στο μεσαίωνα την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα για τα κέρδη του κεφαλαίου. Φορτώνουν στο λαό απίστευτα βάσανα και φτώχεια, καταδικάζουν τα παιδιά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στην ανεργία ή να δουλεύουν με 400 ευρώ. Όλα για τη σωτηρία του κεφαλαίου. Η ΕΕ, η συγκυβέρνηση και οι άλλοι παρατρεχάμενοι, το βάρβαρο σύστημα προσπαθούν να σώσουν, βάζοντας το πιστόλι στον κρόταφο του λαού.
Με εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ και στη δύναμη της λαϊκής πάλης μπορούμε να ανατρέψουμε τα αντιλαϊκά σχέδια και να χαράξουμε το μέλλον προς όφελος των εργαζομένων.
Ελάτε να ακούσετε τη φωνή του ΚΚΕ¸ την πρότασή του
για το πώς θα βγούμε από τη σημερινή τραγική κατάσταση.
Κλείστε τ’ αυτιά σας στους διάφορους «σωτήρες», που τώρα δήθεν θυμήθηκαν το λαό, όταν, επί χρόνια, εφάρμοζαν πολιτική που τον τσακίζει. Κλείστε τ’ αυτιά σας σε όσους πίνουν νερό στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, ταυτόχρονα, υπόσχονται λύσεις σε όφελός του.
 Εμπρός τώρα με το ΚΚΕ! Στους καθημερινούς αγώνες και στις εκλογές. Να παρεμποδίσουμε την καταστροφή του λαού, με οδηγό και προοπτική την ανατροπή της εξουσίας - δικτατορίας των μονοπωλίων. Λαός κυρίαρχος είναι ο λαός - κάτοχος του πλούτου που παράγει. – Έξω από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με Λαϊκή Εξουσία.
Στην επικείμενη εκλογική μάχη αναμετρώνται δύο ζητήματα:
Ή θα προκύψει μια κυβέρνηση (ή συγκυβέρνηση), η οποία θα είναι ισχυρή και κυριολεκτικά θα γίνει οδοστρωτήρας για το λαό και το λαϊκό κίνημα.
Ή θα προκύψει ένα ισχυρό εκλογικά ΚΚΕ, το οποίο θα αποτελέσει την εμπροσθοφυλακή για να γίνει το λαϊκό κίνημα η δύναμη ανατροπής των χειρότερων μέτρων και κυρίως η δύναμη της ρήξης και της ανατροπής.
Όσο πιο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ,
τόσο πιο αδύναμη θα είναι η κυβέρνηση για να εφαρμόσει την αντιλαϊκή πολιτική.

Το λεωφορείο της Κ.Ο. Φλώρινας, για τη συμμετοχή στη συγκέντρωση, θα αναχωρήσει την Παρασκευή 6 Απρίλη 2012, στις 5:00΄ το απόγευμα, από το Νέο Πάρκο (μπροστά από την πιάτσα των ΤΑΞΙ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου