Τρίτη, 8 Μαΐου 2012

5η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία


Φέτος είναι η 5η χρονιά που ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα, συγκεντρώνονται για να προβάλλουν το ποδήλατο ως εναλλακτικό μέσο μετακίνησης, ως μέσο άσκησης, ως μέσο συμφιλίωσης και γνωριμίας των πολιτών.
Στην πόλη μας, το κυκλοφοριακό αποτελεί πλέον πρόβλημα, υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής μας, την ηρεμία μας, απειλώντας ακόμα και την ασφάλεια μας, είτε είμαστε με το ποδήλατο είτε είμαστε πεζοί.
Διεκδικούμε:

  • την αναγνώριση του ποδηλάτου ως ισότιμο μέσο μετακίνησης,
  • την ανάγκη ύπαρξης ποδηλατοδρόμων, ποδηλατολωρίδων στους κεντρικούς δρόμους και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας για να κυκλοφορούμε με ασφάλεια,
  • την ανάγκη δημιουργίας θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων γύρω από το κέντρο, περισσότερων και φαρδύτερων πεζοδρομίων, τα οποία θα εξυπηρετούν πεζούς, ποδηλάτες αλλά και οδηγούς (μια και όταν παρκάρουν το ΙΧ τους, μετατρέπονται και αυτοί σε πεζούς)

Σας καλούμε όλους και όλες την ερχόμενη Κυριακή 13 Μαΐου, στην πλατεία Μόδη στις 11:45, για να γνωριστούμε και να ξεκινήσουμε μαζί.
Η πορεία μας θα είναι η εξής: Πλατεία Μόδη - Σαρανταπόρου - Κύκλος - Άγιος Δημήτριος - Κύκλος - Νομαρχία - Λαϊκή αγορά - Πλατεία Μόδη - Πλατεία Ηρώων - Αριστοτέλης - Πλατεία Μόδη.
H διαδρομή είναι κυκλική. Ξεκινάμε και καταλήγουμε στην πλατεία Μόδη. Όσο αφορά τον ρυθμό, θα είναι αργός με πολλές ανασυγκροτήσεις για να ποδηλατούμε όλοι μαζί
Θα χρειαστείτε είναι ένα ποδήλατο ένα παγουράκι με νερό και ένα χαμόγελο. Τα υπόλοιπα θα τα βρούμε στη διαδρομή.  
Επισκεφτείτε την ομάδα μας στο διαδίκτυο http://www.facebook.com/groups/podilatresflorinas  γίνετε μέλος και δηλώστε συμμετοχή ή κατεβείτε με το ποδήλατο σας την ερχόμενη Κυριακή στην πλατεία
Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο 6932 349797
Ποδηλάτρες Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου