Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Ψήφισμα του "Αριστοτέλη" για την εκδημία του Ιωάννη – Νέαρχου Δάν(τ)η


Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης», με αφορμή την εκδημία του ΙΩΑΝΝΗ - ΝΕΑΡΧΟΥ ΔΑΝ(Τ)Η, του Φλωρινιώτη Καθηγητή Μουσικής και πρώην Μαέστρου της Μικτής Χορωδίας του Συλλόγου και απηχώντας τα αισθήματα των εκατοντάδων 

μελών του, εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους, τους φίλους, μαθητές και χορωδούς του Μαέστρου, οι οποίοι υπήρξαν οι αποδέκτες της καλλιτεχνικής του έμπνευσης και δημιουργίας.
Ο Ιωάννης-Νέαρχος και η Φανή Δάν(τ)η, ζευγάρι στη ζωή και τη μουσική, προικισμένοι από τη φύση με ιδιαίτερες καλλιτεχνικές-μουσικές ευαισθησίες και εφοδιασμένοι με ευρύτατη μουσική παιδεία, προσέφεραν στη Φλώρινα μοναδικές πνευματικές ευκαιρίες χαράζοντας μονοπάτια μουσικής, ποιητικής και θεατρικής διαφυγής για όλους τους πνευματικά ανήσυχους συνοδοιπόρους τους.
Η παρουσία τους στα Τμήματα του «Αριστοτέλη», είτε ως απλών μελών είτε ως υπευθύνων μουσικών (Μαέστρος ο Ιωάννης-Νέαρχος και Πιανίστρια η Φανή της Μικτής Χορωδίας), υπήρξε καταλυτική και ουσιαστική: δημιουργική φαντασία και επιμονή στην εκμάθηση-εκτέλεση απαιτητικών μουσικών συνθέσεων, ουσιαστικός εμπλουτισμός του ρεπερτορίου της με γόνιμες χορωδιακές και ορχηστρικές διασκευές, απελευθέρωση και ανάδειξη του καλλιτεχνικού ενστίκτου όσων τόλμησαν να εκφράσουν το πάθος τους μέσω της μουσικής και των χορωδιών.
Ιδιαιτέρως η παρουσία του Μαέστρου, απετέλεσε ορόσημο για την εξέλιξη της Μικτής Χορωδίας και του «Αριστοτέλη» γενικότερα. Μέχρι σήμερα τα ίχνη του περάσματός του είναι αναγνωρίσιμα από μουσικούς, χορωδούς, κοινό. Η μεγάλη αγάπη του για τη μουσική και η ικανότητα συνεργασίας του με αξιόλογους καλλιτέχνες διαφορετικών ειδικοτήτων, επέτρεψαν να φανερωθούν και άλλες κρυφές πτυχές της προσωπικότητάς του και του δυναμισμού του. Αυτές, εξάλλου, απετέλεσαν και τις αρετές του που αξιοποιήθηκαν καταλλήλως, από πολλούς, στα Ωδεία όπου υπηρέτησε τη Μουσική, που τόσο αγάπησε.
Το ΔΣ του ΦΣΦΑ εύχεται να είναι «αιωνία η μνήμη» του εξόχου ανδρός, προτίθεται δε, με ομόφωνη απόφασή του, να τιμήσει τη μνήμη του σε ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή και το πολυσχιδές έργο του.
Για το ΔΣ του ΦΣΦΑ
Ο Πρόεδρος, Κωνσταντίνος Ραπτόπουλος-Χατζηστεφάνου
Ο Γενικός Γραμματέας, Δημήτριος Γ. Παπαδόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου