Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Εγερθείτε ή Κοιμηθείτε


Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια αναζήτηση που έκανα στο Wikipedia και αυτό να είναι το κείμενό μου για όλους εσάς τους bloggers…
Οι λέξεις της αναζήτησης είναι: "Δημοκρατία της Βαϊμάρης" και βγάζουν το παρακάτω κείμενο... 
Δημοκρατία της Βαϊμάρης είναι το όνομα που δίνεται από τη γερμανική ιστοριογραφία στη Γερμανία της περιόδου 1919-1933. Κατά τη διάρκεια της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης το γερμανικό Ράιχ (κράτος) είναι ομοσπονδιακό. Το σύνταγμα καθορίζει ένα πολιτικό σύστημα με στοιχεία της κοινοβουλευτικής και της προεδρευόμενης δημοκρατίας. Το κοινοβούλιο είναι το λεγόμενο Ράιχσταγκ και η πρωτεύουσα το Βερολίνο.

Η πρώτη αυτή γερμανική δημοκρατία παίρνει το όνομά της από την πόλη Βαϊμάρη (Weimar), όπου συνήλθε η Γερμανική Εθνοσυνέλευση για να δημιουργήσει ένα νέο Σύνταγμα μετά την κατάλυση της Γερμανικής Αυτοκρατορίας. Η δημιουργία του κράτους αυτού είναι άμεση συνέπεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ η πτώση του συνδέεται άμεσα με την άνοδο στην εξουσία των εθνικοσοσιαλιστών.
αφορμή για την αναζήτηση ήταν το ακόλουθο video... και όποιος θέλει να καταλάβει ... κατάλαβε!
Ο προβληματισμένος




10 σχόλια:

  1. Ο σεβασμός δεν κερδίζεται, αλλά επιβάλλεται...
    Ναι, ο σεβασμός επιβάλλεται. Επιβάλλεται από την θέση, το αξίωμα, την ηλικία, τη συγγενική σχέση ή την επαγγελματική θέση. Πάνω από όλα όταν τον επιβάλλουν οι θεσμοί. Σαφώς και δεν πρέπει να επιβάλλεται με τη βία, αλλά ή μη έκφραση σεβασμού πρέπει και να τιμωρείται. Όσο αγενής μπορεί να είναι κάποιος ο οποίος επιβάλλει την έκφραση του σεβασμού, άλλο τόσο και περισσότερο αγενής είναι αυτός ο οποίος δεν εκδηλώνει τον απαιτούμενο σεβασμό.
    Και σίγουρα αυτός ο οποίος δεν σέβεται πρέπει να τιμωρείται. Γιατί τότε την έλλειψη παιδείας και τρόπων συμπεριφοράς θα την διαδεχτεί η ατιμωρησία και η ασυδοσία. Στο λεωφορείο δίνουμε τη θέση μας σε ηλικιωμένο, όχι γιατί έχει κερδίσει το σεβασμό μας, αλλά γιατί το επιβάλλει η διαφορά της ηλικίας μας. Στο δικαστήριο σηκωνόμαστε με την είσοδο του δικαστή, όχι γιατί έχει κερδίσει αυτός το σεβασμό μας (μήπως θα έπρεπε να ζητάμε και βιογραφικό του, ή να τον ζήσουμε κανα δυο χρονάκια για να δούμε αν αξίζει το σεβασμό μας;) αλλά γιατί το επιβάλλει ο θεσμός. Όταν είμαστε καλεσμένοι σε ένα σπίτι, οι στοιχειώδεις κανόνες συμπεριφοράς επιβάλλουν την έγερση και τον χαιρετισμό μας στον οικοδεσπότη.
    Το πρόσφατο περιστατικό σε συνέντευξη τύπου κόμματος (θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε κόμμα) προκάλεσε «αλγεινή εντύπωση» γράφουν και αναφέρουν τα ΜΜΕ. Βεβαίως και προκάλεσε διότι έχουμε απωλέσει το ήθος, το μέτρο και το στοιχείο του σεβασμού. Δεν σεβόμαστε πλέον τίποτα. Ηλικιωμένοι όρθιοι σε ουρές αναμονής και δημόσιους χώρους με νεαρούς και νεαρές να χαχανίζουν σε αναπαυτικές καρέκλες, μαθητές να αντιμιλούν στους καθηγητές τους και στους γονείς τους, διπλές σειρές αυτοκινήτων στα φανάρια να διαχωρίζουν τους οδηγούς σε «έξυπνους» και «κορόιδα», γιατί λοιπόν όχι και δημοσιογράφοι να κάθονται στην είσοδο αρχηγού κόμματος και κοινοβουλευτικής ομάδος;
    Δεν κρύβω, ότι αρχικά το συγκεκριμένο περιστατικό πρόσβαλλε την «αισθητική» μου. Είναι πολύ λογικό κατά την γνώμη μου διότι η αισθητική μας προσαρμόζεται στο περιβάλλον που ζούμε και στα ερεθίσματα του. Με μια δεύτερη σκέψη όμως γρήγορα κατάλαβα ότι εγώ ήμουν αυτός που είχε άδικο, ή μάλλον εγώ ήμουν αυτός που ξέχασε στιγμιαία τι σημαίνει σεβασμός και πότε αυτός επιβάλλεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο σεβασμός αποκτιέται και δεν επιβάλλεται. Ποιος νομίζει ότι είναι αυτός ο τύπος που θα πρέπει όλοι να βαρoύν προσοχή όταν τον βλέπουν; Οι πράξεις της Χ.Α. μας έχουν δείξει ότι δεν αξίζουν τον σεβασμό μας, διακόσιοι απολίτιστοι τραμπούκοι είναι που βρήκαν έδαφος στη δυσαρέσκεια του κόσμου από το υπάρχον πολιτικό σύστημα. Δεν ξέρω πάντως τι εύχομαι, να ήξεραν τη δράση τους αυτοί που τους ψήφισαν ή όχι; Με το δημοκρατικό δικαίωμα της ψήφου έβαλαν στη Βουλή χιτλερικούς και χουντικούς. Ελπίζω να τους δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία και να το ξανασκεφτούν αλλά προπάντων να ενημερωθούν για το τι ψηφίζουν γιατί τη δεύτερη φορά η άγνοια των γεγονότων δε δικαιολογείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας μου επιτρέψει ο φίλος 5.23 πέντε καλοπροαίρετα σχόλια: α) Συμφωνώ ότι ο σεβασμός και η εκτίμηση κερδίζονται. Όμως, όταν κάποιος βρίσκεται σε ξένο χώρο (πολιτικά γραφεία κόμματος ή οτιδήποτε άλλο) είναι φιλοξενούμενος, οπότε ο σεβασμός προς τον οικοδεσπότη επιβάλλεται ηθικά και κοινωνικά. Αν εγώ είχα την τιμή να φιλοξενηθώ στο σπίτι σου για έναν καφέ θα σου όφειλα τον ελάχιστο σεβασμό. Η προσοχή που αναφέρεις δεν προσμετράται στο σεβασμό. β) Οι πράξεις τις Χ.Α. στην Αθήνα εξυπηρετούν αυτούς που δεν μπορούν να πάνε ούτε για τα απαραίτητα ψώνια, λόγω της εγκληματικής δράσης κάποιων λαθρομεταναστών. Θα μου πεις ότι για την επιβολή της τάξης και για την ασφάλεια των πολιτών ευθύνεται το κράτος, όπου υπάρχει. Συμφωνώ, όμως όταν το κράτος αδυνατεί και το υποκαθιστά η Χ.Α φταίει το κράτος για την ανικανότητά του και όχι αυτός που το υποκαθιστά. γ) Αναφέρεσαι σε "διακόσιους απολίτιστους τραμπούκους που βρήκαν έδαφος στη δυσαρέσκεια του κόσμου από το υπάρχον πολιτικό σύστημα", όλα τα κόμματα εκεί βρίσκουν έδαφος για να δράσουν. Εκμεταλλεύονται τις όποιες αδυναμίες του συστήματος ή των πολιτικών τους αντιπάλων. δ) Αν κάνεις τον κόπο να δεις το σύνολο των υποψηφίων της Χ.Α. σε όλη την Ελλάδα, θα διαπιστώσεις (όπως διεπίστωσα εγώ προς μεγάλη έκπληξη) ότι υπάρχει το μεγαλύτερο ποσοστό υποψηφίων με ανώτατη πανεπιστημιακή μόρφωση και όχι μόνο. ε) Με το ίδιο δημοκρατικό δικαίωμα που εξελέγησαν οι υποψήφιοι της Χ.Α. εκλέγονται εδώ και πολές δεκαετίες οι υποψήφιοι του Κ.Κ.Ε. γιατί μπορεί να εκλέγεται, ακόμη και να συγκυβερνά (όπως το 1989) η ακροαριστερά και όχι η ακροδεξιά; Καλό είναι να κρίνουμε αυτούς που θέλουμε, αλλά με ίσα μέτρα και σταθμά, γιατί αλλιώς χάνουμε το δίκιο μας.

      Διαγραφή
  3. Από 5.23 προς απάντηση στον ΓΚΡΙΝΙΑΡΗ
    1.Οι δημοσιογράφοι βρίσκονταν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής για να καλύψουν ένα γεγονός και όχι για μια κοινωνική και φιλική εκδήλωση.
    2.Συμφωνώ μαζί σας όσον αφορά την ασφάλεια των πολιτών της χώρας μας και ότι υπάρχει κενό στο σύστημα με συνέπεια να βρει έδαφος η Χρυσή Αυγή αλλά δεν νομίζω ότι η τακτική της βίας είναι η λύση. Επιπροσθέτως η δράση αυτής της οργάνωσης δεν επικεντρώνεται σε αυτά μόνο τα γεγονότα... Επιπλέον ας θυμηθούμε πόσους Έλληνες μετανάστες έχουμε και πόσους ακόμα θα έχουμε. Αυτή την αντιμετώπιση θα θέλατε να έχετε;
    3.Θεωρείται ότι οι αδυναμίες της χώρας μας θα λυθούν με ναζιστικές και χουντικές τακτικές; Τότε ας πάρουμε όλοι το νόμο στα χέρια μας.
    4.Η μικρή μου εμπειρία από τη ζωή μου έχει δείξει ότι η πανεπιστημιακή εκπαίδευση δε σημαίνει απαραίτητα και κοινωνική παιδεία, χωρίς να θέλω να την υποβιβάσω. Εννοείται ότι είναι ένα σημαντικότατο εφόδιο στη ζωή μας αλλά άλλο θέμα είναι η παιδεία και άλλο η εκπαίδευση.
    5.Η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα ακροδεξιό κόμμα είναι μια ναζιστική οργάνωση που βασίζεται στον τραμπουκισμό και τη βία απέναντι στους αλλοδαπούς σήμερα και αργότερα απέναντι σε κάποιους από εμάς, ανάλογα με τις όποιες πεποιθήσεις μας.
    Η ακραία συμπεριφορά είτε από τα δεξιά είτε από τα αριστερά παραμένει ακραία και γνώμη μου είναι ότι δεν είναι αποδεκτή.
    Όπως και να έχει όλοι κρίνονται από τις πράξεις τους και όχι από τα λεγόμενα τους...
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΚΡΙΝΙΑΡΗ: α) Η δημοσιογραφική κάλυψη ενός γεγονότος δεν αναιρεί την ηθική και κοινωνική υποχρέωση του σεβασμού προς τον οικοδεσπότη. Σε όλους τους άλλους αρχηγούς ΟΛΟΙ οι δημοσιοράφοι σηκώνονται όρθιοι. Επί πλέον, πολύ συχνά υποβόσκει η διάθεση απαξίωσης κάποιου που δεν είναι αρεστός. β) Δεν θα ήθελα τέτοια αντιμετώπιση προς τους Έλληνες μετανάστες αλλά πρέπει να δεχθούμε και ένα σημαντικό γεγονός. Ότι ποτέ δεν κατηγορήθηκε Έλληνας μετανάστης σε οποιαδήποτε χώρα, για κλοπές, βιαιοπραγίες εναντίον των κατοίκων της χώρας που τον φιλοξενεί ή για οποιαδήποτε άλλη παράνομη δραστηριότητα. Επί πλέον, οι Έλληνες μετανάστες πηγαίνουν στις χώρες προορισμού τους νόμιμα και όχι λαθραία. γ) Οι αδυναμίες της χώρας δεν μπορούν και δεν πρέπει να λυθούν με ναζιστικές και χουντικές μεθόδους. Ούτε με μεθόδους Σταλινικές ή κουκουλοφόρων. Απλά επισημαίνω την ανυπαρξία του Κράτους εκεί που απαιτείται, γεγονός που τρέφει και δυναμώνει κινήματα με τέτοιες πρακτικές. δ) Άλλο παιδεία άλλο εκπαίδευση, αλλά οι τίτλοι αποτελούν (δυστυχώς κατά την άποψή μου) ουσιαστικό κριτήριο για πολλές δραστηριότητες. Όταν τα κόμματα κρίνονται από πολλούς με βάση τους κατόχους τίτλων σπουδών υποψηφίους, αυτό το κριτήριο πρέπει να ισχύει για όλους. ε) Συμφωνώ απόλυτα για τις κρίσεις σου απέναντι στις πρακτικές της Χ.Α. καθώς και με την άποψή σου για μη αποδοχή της βίας. Πρέπει να προσθέσω μόνο ότι παρασύρθηκες γιατί πιθανότατα πίστεψες (ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ) ότι έχεις να κάνεις με θιασώτη της Χ.Α. Έκανες λάθος. Στο καλό βράδυ απαντώ: ΚΑΛΟΝ ΥΠΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗΣ10 Μαΐου 2012 στις 7:36 μ.μ.

      έλα ρε γκρινιάρη νεοδημοκρατούλη που θέλεις να το παίξεις και εθνικιστής...ΚΑΚΟ ΞΥΠΝΟ!

      Διαγραφή
    2. Προφανώς έχουμε διαφορετική άποψη περί σεβασμού... σεβαστό! Δεν έκανα το λάθος να σας παρεξηγήσω πιστεύοντας ότι είστε ψηφοφόρος της Χ.Α.(το διευκρινίζετε άλλωστε στο πρώτο σας σχόλιο), είναι λίγο περίεργος όμως ο τρόπος που την υπερασπίζεστε. Και αφήστε την ειρωνεία περί ¨καλού ύπνου¨ δεν ταιριάζει στα λεγόμενα μου. Απορώ πάντως εάν η ειρωνεία είναι προϊόν παιδείας ή εκπαίδευσης; Δε χρειάζομαι απάντηση, ρητορική είναι η ερώτηση.

      Διαγραφή
    3. ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗ: ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΕΞΑ ΤΙΠΟΤΕ. ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ, ΕΙΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ. ΣΥΝΗΘΩΣ "ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ" ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΥΚΟΛΙΑ ΚΟΛΛΟΥΝ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. ΔΥΟ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. 9.09: 1)Η ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ 2) ΔΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Η ΟΠΟΙΑ - ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ - ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ. ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΚΑΠΟΙΩΝ "ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΩΝ" ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΣΟΥΝ ΕΝΑΝ ΧΩΡΟ, ΜΕ ΑΤΑΚΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ. ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ, ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ. ΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η Χ.Α. ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ. ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ Η Χ.Α. ΕΞΕΛΕΓΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΕΛΕΓΗΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΕΝΟΣ - ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΛΕΟΝ - ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΡΑΣΥΤΑΤΑ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΓΙΑΤΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΑΠΑΞΙΩΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΕΘΙΜΙΚΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙ.

      Διαγραφή
  5. Άγρια κόντρα ΚΚΕ – Χρυσής Αυγής
    Αρνήθηκε να καταδικάσει τις σφαγές του Στάλιν ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΚΕ
    Σφάζονται σε βάρος της Ελληνικής ιστορίας, της ιστορίας των προγόνων και του μέλλοντός μας.
    Η πρώτη (τηλεοπτική) κόντρα των δυο άσπονδων εχθρών είναι γεγονός. Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Μαΐλης παρεμβαίνει στην εκπομπή του Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΪ για να απαντήσει στα όσα κατηγόρησαν τους κομμουνιστές οι Παναγιώταρος, Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής: Πέρα από τα γνωστά του τσιτάτα για τον Χίτλερ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΚΙΟΛΑΣ!!!
    Ακόμα κι ο Ευαγγελάτος, απορημένος τον ακούει να μιλάει για «Έλληνες προδότες αστούς που κυνήγησαν οι υπόλοιποι εργάτες», ενώ παρά τις συνεχείς απαιτήσεις Κασιδιάρη για καταδίκη των σταλινικών εγκλημάτων, ο κομμουνιστής αδιαφορεί και συνεχίζει τον παραληρηματικό του μονόλογο με αναφορές στην CIA!!!
    Αναρωτιέται κανείς: Πώς είναι δυνατόν στην Ελλάδα να υπάρχει ΑΣΥΛΙΑ σε όσους επιχαίρουν (!!!) τις σφαγές συμπατριωτών μας από τα σταλινικά καθάρματα, ενώ να γίνεται πανικός στην αντίστοιχη περίπτωση των «χιτλερικών»;;;
    Γιατί τόση επιλεκτική «ευαισθησία», κύριοι δημοσιογράφοι και πολιτικοί; Σημειωτέον ότι η Χρυσή Αυγή ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ, ΔΙΣΤΟΜΟ κ.λ.π., ενώ οι σταλινοτσολιάδες του Περισσού παραμένουν αμετανόητοι!
    Ποιός είναι ο φασίστας λοιπόν, «δημοκράτες»; Φαντάζεστε να λέγανε οι Χρυσαυγίτες πως «καλά έκαναν» οι Ναζί κι έσφαζαν «Έλληνες αστούς», τι θα γινόταν;
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟΣ14 Μαΐου 2012 στις 3:26 μ.μ.

    Η ΠΡΩΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΙΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "ΤΟ Κ.Κ.Ε. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή