Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Ψάχνουν τέρας τύπου Λοχ Νες στις Πρέσπες


Το ελληνικό  τέρας του Λοχ Νες ψάχνουν στο ελληνικό τμήμα της Μεγάλης Πρέσπας, το BBC. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αφορμή στάθηκε η φωτογραφία ενός ανώνυμου ζευγαριού στη λίμνη, όπου στο βάθος 

διακρίνεται να προβάλλει μέσα από το νερό, ένα «τέρας» που θυμίζει … θαλάσσιο προϊστορικό ερπετό.
Έλληνες ψαράδες της περιοχής, μίλησαν στο BBC για τοπικούς θρύλους και παραδόσεις που μιλούν για την ύπαρξη κάποιου τέρατος, ωστόσο επεσήμαναν πως μπορεί να είναι και οφθαλμαπάτη, από τις σκιές των βουνών που καθρεφτίζονται στα νερά της λίμνης ή σχηματισμοί από μεγάλους πληθυσμούς ψαριών.
Σύμφωνα με το BBC, το «τέρας» της Πρέσπας, μοιάζει με την Νέσι, το φημισμένο «τέρας» της  λίμνης Λοχ Νες, στην Σκωτίας. Το βίντεο και η επίμαχη φωτογραφία, κάνουν ήδη τον γύρο του κόσμου και οι Πρέσπες αναμένονται να βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, όσων επιζητούν προϊστορικά τέρατα. «Ζω 50 χρόνια στις Πρέσπες και «τέρας» ουδέποτε είδα στα νερά τους. Παρόλα αυτά, είναι μια καλή ευκαιρία προβολής της όμορφης περιοχής μας. Η ελληνική απάντηση στο Λοχ Νες που αποτελεί από τις μεγαλύτερες τουριστικές ατραξιόν στην Σκωτία» δήλωσε στο protothema.gr ο δήμαρχος Πρεσπών κ.Βασίλειος Τσέπας.  
Δείτε το βίντεο του BBC ΕΔΩ.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

15 σχόλια:

  1. Πρόκειται για μούφα... το όνομα της "δημοσιογράφου" δεν προκύπτει από καμιά αναφορά σε σχέση με το BBC - επίσης κανένα επίσημο τεκμήριο του BBC (κείμενο - video) δεν συνδέεται με την είδηση. Πάντως μπράβο στους Πρεσπιώτες για τον μύθο που προσπαθούν να δημιουργήσουν... οι λόγοι προφανείς και δικαιολογημένοι... καλή επιτυχία!!! Το τέρας της Πρέσπας - καλό ακούγεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες να ναι το μουστάκι του Ναλπαντίδη,που τόκοψε, το πέταξε στη λίμνη και θέριεψε;

      Διαγραφή
    2. χαχαχαχαχα καλόοοοοοοο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  2. paidia einai ola mia kakogousti farsa pou den exei na kanei me prespiotes... eimai apo prespes kai ta ksero apo proto xeri...ola ksekinisan apo mia omada ethelonton apo to eksoteriko pou irtan apo programma tis e.e kai 2 atoma pou den exoun kamia sxesi me ti perioxi(sigkekrimena einai o vasilis o psaras kai kala kai o allos o grigoris) atoma pou einai apo allou apla exoun egkatastathei ta teleutaia xronia ekei... kaneis prespiotis den exei sxesi me auto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνο στο Ελληνικό τμήμα;! γιά φαντάσου... στα άλλα δύο τμήματα του ζήτησαν διαβατήριο;!
    Κίτσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά τα λέτε αλλά εγώ το είδα με τα μάτια μου πριν από 2 χρόνια και μου κόπηκαν τα ήππατα. Ήταν τεράστιο γκρί και μακρόστενο, μάλιστα πρέπει να ήταν θυμωμένο γιατί έβγαζε καπνούς. Το έβλεπα σε απόσταση τουλάχιστον 500 μέτρων και ήταν μεγάλο σαν τρένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ισως να ειναι οι προβιες του βοσκου τσ@@@. Η καποιο καημενο αρνακι απο τα χιλιαδες που μετεφερε καποτε, το οποιο επεσε στην λομνη και εγινε θηριο σε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ta arnakia otan peftoun sti lomni den ginontai terata !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΓΩ ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙ.ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η "ΦΩΛΙΑ" ΤΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ πάντα πίστευα (επί δεκαετίες) οτι υπάρχει τέρας τύπου Λόχνες στη Μεγάλη Πρέσπα. Θα έχει ενδιαφέρον αν
    κάποιος αρμόδιος που έχει επικοινωνία με παράγοντες από τη πλευρά της ΦΥΡΟΜ τους ρωτούσε αν κάτοικοι της περιοχής δίπλα στη λίμνη από πλευράς ΦΥΡΟΜ πιστεύουν οτι ιμα τέρας ου έζερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ" ΤΟΥ ΛΙΑΝΗ ΣΤΑ ΠΡΕΣΠΕΙΑ. ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΜΟΝΙΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγω καθομουνα εκει επαραπερα και το ειδα που εφευγε και εβγαζε μαυρους καπνους και ετρεχε και φωναζε. Μετα επεσε η πορτα επανω μου και εφυγαν και τα προβατα και τα σκυλια και κουρνιαχτος. Ρε μηπως ψαχνουν τιποτε αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΓΩ ΤΟ ΕΙΔΑ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΖ ΤΗΣ ΚΟΥΛΑΣ ΤΡΟΜΕΡΟ ..ΤΕΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή