Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Φλώρινα καημένη, μόνιμα στην απ’ έξω ριγμένη…


Βρέθηκα εντελώς τυχαία σε μια σύσκεψη Δημάρχων, περιφερειακών συμβούλων και φορέων, στο Δημαρχείο Αμυνταίου, με θέμα το ΕΣΠΑ. Ξέρω τι θα πεις δύσπιστε αναγνώστη. «Κάτσε ρε μεγάλε, ακόμη δεν έβαλες υποψηφιότητα και άρχισες τα ψέματα;». Εντάξει, με ειδοποίησε για το συμβάν ο αειθαλής κοντός φίλος.
Βρέθηκα εκεί στα μέσα της σύσκεψης. Επικρατούσε ένα κομφούζιο. Οι Δήμαρχοι 

κατηγορούσαν τον Δακή και την Περιφέρεια. Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κατηγορούσαν τον Κουκουλόπουλο και τη νύφη του που είναι Γενική Γραμματέας διαχείρισης του ΕΣΠΑ. Και όλοι μαζί τον Πετσάλνικο (ή Πετσάλνικοου κατά Λαζόπουλο και Ρώπα).
Εγώ πάντως δεν κατάλαβα γιατί δεν πήρε Ευρώ ο Νομός Φλώρινας (έστω, πρώην Νομός). Το μόνο που κατόρθωσα να ψελλίσω και λόγω της γνωστής αγοραφοβίας μου, ήταν τα εξής:
«Διακρίνω ως πολίτης την σήψη του πολιτικού συστήματος και την κατάντια του πελατειακού κράτους. Κατάλαβα γιατί ο λαός σας καθήλωσε στα Λιβοκαμένα σας ποσοστά στις 6 του Μάη»
Συμπέρασμα. Αν δεν έχεις έναν κουκουλόπουλο, ή έστω τη νύφη του, τον Πετσάλνικο, τον μπάρμπα στην Κορώνη, λεφτά από ΕΣΠΑ, LEADER και λοιπά προγράμματα, ΓΙΟΚ!
Τι ζητάω τώρα εγω ο καράβλαχος στην πολιτική χωρίς πολιτικό φίλο, χωρίς μια νύφη Γ. Γραμματέα; Έναν φίλο πολιτικό έχω και αυτός δεν πολιτεύθηκε στις τελευταίες εκλογές. Έχω μερικούς ακόμη. Τον ΕΛΕ, τον αειθαλή κοντό, τον φαρμακοτρίφτη τον διαρκώς στην πρίζα βαλμένο, τον Τράϊκο, τον ΣΑΚΗ απ’ τα ψηλά, τον Πέτκο, το χωριό μου, τους νέους του Δήμου Αμυνταίου, κάποιους κοντοχωριανούς ανώνυμους κι επώνυμους και φτάνει. Όλους αυτούς τους ευχαριστώ από βάθους καρδιάς.
Σέλτσας Κωνσταντίνος
(Ο υποψήφιος που λέγαμε)...
Υ.Γ. Αν η τοπική αυτοδιοίκηση δεν γίνει ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ για να κάνει κουμάντο στα του οίκου της και το κουμάντο το κάνουν οι νύφες, οι ΜΠΑΣΤΑκες και οι Πετσάλνικοι (άντε πάλι!), ανάπτυξη δεν βλέπω στον ορίζοντα, όσο κι αν πασχίζει ομολογουμένως ο μαχητικός ΜΑΚΗΣ.
Φλώρινα καημένη, μόνιμα στην απ’ έξω ριγμένη…

7 σχόλια:

  1. Επιτέλους πρέπει να μπει νέο αίμα άνευ κουμπάρων, νυφών και Πετσάλνικων.

    Όταν έχεις φίλους τον Τράϊκο, τον Σάκη και τον Πέτκο, οι παραπάνω αυτοκαταστρέφονται και η διαπλοκή τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ φίλε για τον ''ασταύρωτο'' αγώνα που κάναμε. Μαζί όπως πριν , όπως και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ...

    ΚΟΝΤΟΣ = ΤΑΤΣΙΔΗΣ(ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ,ΞΕΝΟΔΟΧΟΣ),ΕΛΕ=ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ(ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ-ΠΟΙΗΤΗΣ ,ΦΑΡΜΑΚΟΤΡΙΦΤΗΣ=ΛΙΑΣΗΣ ,ΦΙΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ=ΛΙΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ , ΜΑΚΗΣ = ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ κι εγώ γιατρέ μου περίμενα να δω άφθαρτα πρόσωπα με νέες ιδέες και διακριτές ιδεολογικές διαφορές ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κωστάκη! το Σιουρδιστάν είναι υπεράνω όλων (ueber alles!), μην τα βάζεις μαζί τους... δεν θα τα καταφέρεις.
    Κίτσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχει και η πόλη μας άτομα στην τοπική διοίκηση που κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επεσες πολυ εξω ανωνυμε 7.45 στα ονοματα. Ψαξε καλυτερα στους δειπνοσοφιστες της δευτερας...Ειμαστε αυτοι που στηριζουμε και αγαπαμε τον οραματιστη Κωστα. Συνεχισε Γιατρε να εισαι σωστος και αληθινος οπως σε γνωρισαμε. Εισαι εσυ που γεφυρωσες το χασμα που χαινει μεταξυ δεξιας και αριστερας γι αυτο ΣΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ!!!! Μ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ. ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΡΕΥΣΕΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ, ΓΙΝΕ ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή