Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Βανδαλισμός σε καλλιέργεια 40 στρεμ. καλαμποκιού στο Πεδινό


Ολική καταστροφή υπέστη μια αγροτική καλλιέργεια με 40 στρέμματα καλαμπόκι στο Πεδινό, τοπική κοινότητα του δήμου Αμυνταίου, όταν άγνωστος ή άγνωστοι δράστες ενεργοποίησαν ηθελημένα την 

αρδευτική γεώτρηση και έπνιξαν στο νερό την εν λόγω καλλιέργεια.
Το περιστατικό, όπως κατήγγελλε  ο καλλιεργητής, πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ολυμπιάδας Εορδαίας, Φίλιππος Δίγκας, πρέπει να σημειώθηκε τις βραδινές ώρες του Σαββάτου, αλλά έγινε αντιληπτό από τον ίδιο το μεσημέρι της Κυριακής που πήγε στο χωράφι του.
Ο κ. Δίγκας δήλωσε κατάπληκτος από τον απίστευτο αυτό βανδαλισμό, καθώς, όπως είπε, «όποιος ή όποιοι πλημμύρισαν το χωράφι και κατέστρεψαν την καλλιέργειά μου το έκαναν επίτηδες, με σκοπό να προξενήσουν ζημία, και δυστυχώς, το κατάφεραν». Διότι, όπως εξήγησε, για να μπορέσουν οι άγνωστοι δράστες να ενεργοποιήσουν την άρδευση παραβίασαν προηγουμένως την παράγκα του αντλιοστασίου της αρδευτικής γεώτρησης για να βάλουν μπροστά την αντλία και να ανοίξουν την βάνα της παροχής νερού ώστε να πλημμυρίσουν τα 40 στρέμματα με καλαμπόκι.
Η ζημία ανέρχεται σε τουλάχιστον 2.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται το κέρδος που θα είχε από τη συγκομιδή της καλλιέργειάς του, καθώς η συγκεκριμένη καλλιέργεια σαπίζει αφού ο σπόρος είναι ακόμη πνιγμένος στο νερό και δεν μπορεί να προχωρήσει σε επανασπορά του χωραφιού. «Η σπορά έγινε στις 30 Απριλίου και το χωράφι είναι πλημμυρισμένο και δεν προλαβαίνω να το ξανασπείρω», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Πηγή:e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου