Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Η «Οκτάβα» για τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ωδείου


Με μια πολύ όμορφη Χριστουγεννιάτικη γιορτή οι μικροί και μεγάλοι μαθητές του Ωδείου Φλώρινας, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, αποχαιρέτισαν το 2012, την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στην 

κατάμεστη αίθουσα  «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας.
Στην  εκδήλωση αυτή είδαμε το αποτέλεσμα της ατομικής δουλειάς, που τόσα χρόνια γίνεται στο Ωδείο Φλώρινας να παίρνει τη μορφή συνόλου. Ενθουσιαστήκαμε, συγκινηθήκαμε και καμαρώσαμε τη  μαθητική ορχήστρα του Ωδείου, το σύνολο φλογέρας, το κιθαριστικό σύνολο, την παιδική και μικτή χορωδία, το τμήμα μουσικής προπαιδείας, το παραδοσιακό και μοντέρνο σύνολο,  καθώς και σύνολα μουσικής δωματίου.
Η σύσταση της μαθητικής ορχήστρας στο Ωδείο μας υπήρξε ένα όνειρο της διεθνούς φήμης βιολονίστα κ.Ντάνης Δοσίου από την πρώτη στιγμή που άρχισε, με τη δική της έμπνευση και συμβολή να λειτουργεί το Ωδείο στην πόλη μας. Για πρώτη φορά, ορχηστρικό σύνολο, με μικρότερη συμμετοχή μαθητών, παρουσιάστηκε στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του 2010, με την καθοδήγηση της κ.Δόμνας Ευνουχίδου. Σήμερα  όμως στη σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας, με συμμετοχή πολλών μαθητών διαφόρων οργάνων,  είδαμε να    υλοποιείται το όνειρο  της κ. Ντάνης Δοσίου υπό τη διεύθυνση της κ.Μαρίας Καραγιάννη, η οποία υπήρξε μάλιστα και  μαθήτριά της.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εύχεται στη νεοσύστατη μαθητική ορχήστρα και σε όλα τα πρωτοεμφανιζόμενα μουσικά σύνολα, καλά μουσικά ταξίδια! Είμαστε βέβαιοι πως η Ορχήστρα και τα σύνολα αυτά  θα αποτελούν  από δω και πέρα σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας.
 Νιώθουμε την ανάγκη να συγχαρούμε κυρίως τους μαθητές του Ωδείου για την  εκδήλωση που παρουσίασαν, τους καθηγητές τους για την προετοιμασία των παιδιών , αλλά και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Ωδείου  κ.Κίτσο Βασίλειο, που μεθόδευσε και πραγμάτωσε αυτό το στόχο.
 Τα μέλη του Δ.Σ. εύχονται  σε όλους τους μαθητές, τους καθηγητές και τους γονείς τους, αλλά  και σε όλο το προσωπικό του Ωδείου,  Καλές Γιορτές και το νέο έτος να φέρνει σε όλους υγεία, χαρές και χαμόγελα!
Από το Δ.Σ. του Συλλόγου «Οκτάβα»  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου