Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Ο "Σπάρτακος" στηρίζει την αυτοδυναμία του Πανεπιστημίου και υπογράφει για τη διατήρηση και ανάπτυξή του


Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ιδρύθηκε το 2003 περιλαμβάνοντας στην αρχική του δομή τα τέσσερα τμήματα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, που ήταν εγκατεστημένα στη Φλώρινα (3) και στην Κοζάνη (1). Σήμερα έχει έξι τμήματα, 4 στη Φλώρινα και 2 στην Κοζάνη. Στους κόλπους του υπηρετούν 91 μέλη διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού και 51 

υπάλληλοι στη διοίκησή του. Φοιτούν περίπου 4.000 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές.
Αναμφίβολα η ίδρυση και η λειτουργία του Π.Δ.Μ. έδωσε στην Περιφέρειά μας μια διαφορετική πνοή, δημιουργώντας προοπτικές, επιτρέποντας την έρευνα και την ανάπτυξη, ενώ επετεύχθη και η καθιέρωσή του στο ελληνικό και διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον.
Σήμερα λοιπόν τα λουκέτα και οι συγχωνεύσεις τμημάτων δεν υπονομεύουν μόνο τα εκπαιδευτικά ιδρύματα καθαυτά, αλλάυπονομεύουν το μέλλον ενός ολάκερου τόπου.
Το Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨ ΔΕΗ Α.Ε. ενώνει τη φωνή του με τη φωνή της κοινωνίας πουαπαιτεί ένα αυτοδύναμο, αυτοδιοίκητο και οικονομικά βιώσιμο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.
Ενώνουμε τη φωνή μας με την Κίνηση Φίλων Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και με σύνθημα: «Κύτταρο Ανάπτυξης, Δημιουργός Γνώσης και Φορέας Πολιτισμού σε μια Γεωγραφική Περιοχή με Ιδιαίτερη Αξία και Σημασία», υποστηρίζουμε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και υπογράφουμε για την:
Διοικητική και Οργανωτική του Αυτοτέλεια
Ενίσχυση του Αναπτυξιακού και του Πολιτισμικού του ρόλου.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί όλους τους συναδέλφους να δώσουν ηχηρά το μήνυμα της στήριξης (μήνυμα που δηλώνει ξεκάθαρα την αναγκαιότητα διατήρησης της αυτοτέλειας του Πανεπιστημίου), υπογράφοντας το σχετικό «Κείμενο Υπογραφών»που έχουμε προωθήσει σε όλους τους χώρους δουλειάς.
Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου