Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Η Κίνηση Φίλων Τρένου Φλώρινας για το Πανεπιστήμιο


Αγαπητοί Συμπολίτες,
αν ψηφιστεί το σχέδιο «Αθηνά» το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας χάνεται οριστικά. Θα είναι η πρώτη φορά από τη δημιουργία του Ελληνικού κράτους που καταργείται Πανεπιστήμιο.
Η Δυτική Μακεδονία θα είναι η
μόνη περιφέρεια χωρίς πανεπιστήμιο. ΓΙΑΤΙ;;;
Η παραμονή των τμημάτων στην Φλώρινα είναι προσχηματική και προφανώς πρόσκαιρη. Το επόμενο βήμα προδιαγεγραμμένο: Η μεταφορά τους είναι θέμα χρόνου.
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο το άμεσο, τα εκατοντάδες σπίτια που θα μείνουν ξενοίκιαστα, τα δεκάδες καταστήματα που θα κλείσουν, το τρένο που με τόσο αγώνα άρχισε πάλι να λειτουργεί, θα σταματήσει τα δρομολόγιά του.
Είναι η οριστική απώλεια της προοπτικής  για την περιφέρεια και περισσότερο για τη Φλώρινα, η οποία υποβιβάζεται σε επίπεδο κωμόπολης χωρίς μέλλον.
 Αν το περιφερειακό πανεπιστήμιο καταργηθεί τώρα, θα χάσουμε για πάντα το τρένο της ανώτατης εκπαίδευσης.           
Με το σχέδιο «Αθηνά» που θα έπρεπε να λέγεται σχέδιο «Αθήνα», ξεκινά μια αλυσιδωτή αντίδραση που οδηγεί στο διαρκή μαρασμό. Οφείλουμε, για το μέλλον των παιδιών μας, να αντισταθούμε, να αντιδράσουμε ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί, με όποιο μέσο μπορούμε!  Μας αφορά όλους!    
ΟΧΙ στο κλείσιμο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας!
Πέμπτη, 7 Μαρτίου, 16:00 - 17:00 συγκέντρωση και συμβολικό  κλείσιμο του δρόμου στο Πανεπιστήμιο. Να είμαστε όλοι εκεί!
Κίνηση Φίλων Τρένου Φλώρινας

3 σχόλια:

  1. Ημουν παρων στις διαδηλωσεις για την επαναλειτουργια του τρενου Αγαπητοι Φιλοι του Τρενου απο μακρυα και το πετυ7χατε.Ειμαι παρων και τωρα εναντιον τοθ κλεισιματος του Πανεπιστημιου.Ερωτω΄Πυου ειναι οι αλλοιξενητεμςνοι Φλωρινιωτς;ς,και δεν ειναι λιγοι, να υψωσουν την φωνη τους.
    Βασιλης Σισκος
    Καναδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν καταλαβατε το τρενο ηταν η χαρη που μας κανανε για να το βουλωσουμε για ολα τα αλλα.γιατι το τρενο ελειπε απο την φλωρινα.τρεχατε τα προβατα .για να κανετε το χατηρι στην ουσια ενος και μονο επιχειρηματια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες το ότι για αυτό το έχετε βουλωμένο και δεν αντιδράτε. Το τρένο φταίει! Και νόμιζα πως φταίει το αεροπλάνω που μας ψεκάζει!

      Το χάσαμε το τρένο πατριώτη... μαζί με τις ράγες!

      Διαγραφή