Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Αντιδρώντας στις προτάσεις του σχεδίου «Αθηνά» για την Ανασυγκρότηση του Χάρτη των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης της Χώρας


Ανοιχτή πρόσκληση συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις
Αγαπητή συμπολίτισσα, αγαπητέ συμπολίτη
Η κατάργηση, στο πλαίσιο του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ», του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με ταυτόχρονη μεταφορά του τμήματος Βαλκανικών σπουδών στη Θεσσαλονίκη 

καθώς και η συρρίκνωση στο 1/3 του δυναμικού των τμημάτων του ΤΕΙ στη Φλώρινα, στερεί από την περιοχή μας έναν πόλο κοινωνικής – οικονομικής ανάπτυξης και πολιτισμού.
Επίσης, έχει ήδη αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη μεταφορά, από τη Φλώρινα στη Θεσσαλονίκη, των τριών τμημάτων που απέμειναν.
Ήδη για τα δύο τμήματα της Κοζάνης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο έχει δηλώσει πως θα τα μεταφέρει, άμεσα, στη Θεσσαλονίκη.
Αποτέλεσμα: 650 φοιτητές αποχωρούν τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο εισάγονται 400 φοιτητές λιγότεροι στα τμήματα που μένουν στη Φλώρινα.
Ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου απευθύνει πρόσκληση, προς τους πολίτες της Φλώρινας, να στηρίξουν με την παρουσία τους, την Πέμπτη 7 Μαρτίου στους χώρους του Πανεπιστημίου, τις κινητοποιήσεις του συλλόγου και το συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού από 4 μ.μ. μέχρι 5 μ.μ. και όλοι μαζί (φορείς αποκεντρωμένης διοίκησης, τοπικοί φορείς και πολίτες), να διεκδικήσουμε:
  1. Την ακύρωση της αδικαιολόγητης και ατεκμηρίωτης απόφασης για την κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
  2. Την αυτοτελή και αυτοδύναμη λειτουργία και ισχυροποίηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
  3. Την ενίσχυση, αντί της προτεινόμενης συρρίκνωσης, της παρουσίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στις πόλεις της περιφέρειας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων
του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου