Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Το βελγικό κανάλι Woestijnvis σε Φλώρινα - Αμύνταιο


Μετά από γυρίσματα ελληνικών καναλιών (ΝΕΤ, ΣΚΑΙ κλπ.) στην περιοχή της Φλώρινας, ήρθε η σειρά των Βέλγων να επισκεφτούν τη Δυτική Μακεδονία (Φλώρινα –Γρεβενά)  ως τουριστικούς  προορισμούς  ιδιαίτερου ενδιαφέροντος.

Η περιοχή της Φλώρινας και του Αμυνταίου ως ένας συναρπαστικός τουριστικός προορισμός για τους Βέλγους πολίτες, ήταν το θέμα των τηλεοπτικών γυρισμάτων που έκανε τριμελές, βέλγικο τηλεοπτικό συνεργείο που επισκέφτηκε την περιοχή στο τριήμερο 6-8 Μαρτίου 2013.
Μετά από επικοινωνία των γραφείων ΕΟΤ Βελγίου (Βρυξέλλες) και της Π.Ε. - ΕΟΤ Δ. Μακεδονίας (Κοζάνη), το τηλεοπτικό συνεργείο αναζήτησε ιδιαίτερες ομορφιές και σπάνια αντικείμενα συλλογών, όπως η μοναδική συλλογή από ξύστρες της κυρίας Δήμητρας Κουτσουρίδου, στα Βαλτόνερα Φλώρινας. Το συνεργείο κατέγραψε τη συλλογή της, που έχει συμπεριληφθεί από το 2004 στο βιβλίο Γκίνες, καθώς περιλαμβάνει 8.514 ξύστρες και 3.000 περίπου σβήστρες και μολύβια.
Η λήψεις συνεχίστηκαν στο εκπληκτικής ομορφιάς τοπίο των λιμνών Ζάζαρης- Χειμαδίτιδας, ενώ το συνεργείο υποσχέθηκε να μας επισκεφτεί ξανά σύντομα, για να προβάλει άγνωστες φυσικές ομορφιές της Δ. Μακεδονίας.
Το ντοκιμαντέρ – ταξιδιωτική εκπομπή θα προβληθεί τον ερχόμενο μήνα (Απρίλιος 2013) σε κανάλι του Βελγίου, το οποίο έχει κυρίως νεανικό κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου