Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Αφήγηση και Δραματοποίηση παιδικών ιστοριών στον Αετό!


Ένα όμορφο παραμυθένιο πρωινό πέρασαν τα παιδιά και οι γονείς στο νηπιαγωγείο του Αετού.
Η προϊσταμένη του νηπιαγωγείου κ. Νίκη Στυλιάδου και οι νηπιαγωγοί κ.κ. Βούλα Ψαλλίδα και Ελένη Κύρκου διοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα: «Αφήγηση και Δραματοποίηση παιδικών ιστοριών» με καλεσμένη
την υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Π.Ε. Φλώρινας και συγγραφέα  κ. Δόξα Κωτσαλίδου.

Η κ. Κωτσαλίδου παρουσίασε τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο αφήγησης μιας παιδικής ιστορίας, που πραγματοποιείται με τη θεατρικότητα στο ύφος της φωνής, τη χρήση των ματιών, των χειλιών, τις κινήσεις των χεριών και τη στάση του σώματος.
Στη συνέχεια. αναφέρθηκε στη δραματοποίηση μιας παιδικής ιστορίας με απλά υλικά και μέσα, τα οποία υπάρχουν σε κάθε σπίτι, όπως π.χ. μαντίλια, ψεύτικα λουλούδια, γραβάτες, κουρτίνες, κορδέλες κ.λπ. και προέτρεψε τους γονείς να τολμήσουν να «παίξουν» με τα παιδιά τους εμπνεόμενοι από μια οποιαδήποτε ιστορία και να αντισταθούν στις εύκολες μα και καταστροφικές «λύσεις» που επιβάλλουν η τηλεόραση και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια.
Η εκδήλωση απέκτησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όταν τα παιδιά του νηπιαγωγείου μαζί με τους γονείς δραματοποίησαν την παιδική ιστορία «Η Γοργόνα της Λίμνης». Το θεατρικό παιχνίδι το απόλαυσαν περισσότερο οι γονείς που ένιωσαν ανάλαφροι για λίγες στιγμές, που χαμογέλασαν και ταξίδεψαν μαζί με τα παιδιά τους σε έναν κόσμο με μια γαλάζια λίμνη και μια πανέμορφη γοργόνα! αλλά και για τα παιδιά ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, που απόλαυσαν το θεατρικό παιχνίδι μαζί με τους γονείς τους!

Τα παιδιά έχουν την πόρτα της φαντασίας πάντα ολάνοιχτη και ταξιδεύουν σε φανταστικούς κόσμους ανεμίζοντας μόνο ένα «μαντίλι»! και εμείς οι μεγάλοι δεν έχουμε παρά να τα ακολουθήσουμε χαμογελώντας… θα περάσουμε ωραία!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου