Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Καμία συζήτηση για επιβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Φλώρινας

Ο Δήμος Φλώρινας βαδίζει σταθερά στην αντιλαϊκή πολιτική. Με απόφαση που επιδιώκουν να ληφθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θέλουν να επιβάλουν στους γονείς να πληρώνουν τροφεία στους παιδικούς σταθμούς.
Προσπαθούν να φορτώσουν κι άλλα
βάρη στους γονείς, να πληρώσουν κι άλλο οι χαμηλότερες εισοδηματικές τάξεις. Αυτοί που ήδη υποφέρουν από την εφιαλτική ανεργία, από τη δραματική μείωση μισθών και συντάξεων, από τα διαρκώς αυξανόμενα λουκέτα στην αγορά.
Στόχος τους είναι οι δημότες να πληρώνουν για όλα. Δεν υπάρχουν πια δημόσια κοινωνικά αγαθά, μόνο εμπορεύματα που αγοράζονται απ’ όσους μπορούν να πληρώνουν.
Η φύλαξη των παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και η προσχολική αγωγή  που παρέχεται σ' αυτούς είναι  υποχρέωση της πολιτείας και  σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αποτελεί ανταποδοτική υπηρεσία. Είναι ψέμα ότι τα τροφεία θα λύσουν τα προβλήματα των σταθμών. Τα υψηλά τροφεία δεν εμπόδισαν δεκάδες παιδικούς σταθμούς να κλείσουν σε πολλούς δήμους, εκατοντάδες άλλους να λειτουργούν με απίστευτες ελλείψεις και προβλήματα.
Το πρόβλημα είναι η τακτική κρατική χρηματοδότηση. Μόνο αυτή μπορεί να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των σταθμών.
Είναι χρέος λοιπόν της Δημοτικής Αρχής να διεκδικεί από την Κυβέρνηση τους απαιτούμενους πόρους και να ανταποκρίνεται στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του Δήμου απέναντι στους Δημότες.
Καλούμε:
Το Δήμο Φλώρινας
Να αποσύρει άμεσα την πρόταση για επιβολή τροφείων
Να μην επιμείνει στον κατήφορο που οδηγεί το Μνημόνιo
Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας
Να καταψηφίσει τη συγκεκριμένη εισήγηση του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Φλώρινας
Όλους τους γονείς και πολίτες της πόλης σε  παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην επιβολή τροφείων ΣΗΜΕΡΑ, Τρίτη 25 Ιουνίου 2013, στις 7.30 μ.μ., έξω από την αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος).
Αρνούμαστε να βάλουμε το χέρι στην τσέπη, γιατί τα έχουμε πληρώσει διπλά και τρίδιπλα. Καμία συζήτηση για επιβολή τροφείων. Αν δε θέλουν να διεκδικήσουν, ας πληρώσουν οι ίδιοι. Εμείς Όχι!
Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Φλώρινας


2 σχόλια:

  1. Όλοι στη συγκέντρωση και αυτοί που έχουν παιδί σε παιδικό σταθμό (μαζί με τα παιδιά τους) και οι γονείς με μεγαλύτερα παιδιά επειδή έρχεται ή σειρά τους και τα ζευγάρια χωρίς παιδιά γιατί θα τα βρουν μπροστά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΤΩΡΑ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ.ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.ΤΗΛ.2102484781-2102470036.ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:WWW.EETAA.GR,WWW.PSDS.GR,WWW.PSF.ΕΧΕΙ ΗΔΗ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΟΛΕΙΣ .ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ?(ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ 2385045595)ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΑΘΗΝΑ.ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ 2385023302.ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ,ΠΑΡΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΗΛ. ΚΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.Ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή