Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Που τελειώνει αυτός ο κατήφορος;

Του Γιάννη Στρατάκη, 
π. Νομάρχη Φλώρινας
Μας αφήνει σχεδόν αδιάφορους,  «η σκανδαλώδης επιβράβευση» μιας κυρίας που προηγουμένως  πέρασε από διάφορες θεσμικές θέσεις, κατέλαβε στη συνέχεια  καθ’ υπέρβαση κάθε αξιοκρατίας, ηθικής και νομιμότητας τη νευραλγική θέση της Δ/ντριας της ΑΝ.ΦΛΩ Α.Ε και τώρα!!!  Την εξασφαλίζουν εργασιακά και μάλιστα και πάλι καθ’υπέρβαση, κάθε υπηρεσιακής δεοντολογίας, την προορίζουν να γίνει Γενική Δ.ντρια του Δήμου Φλώρινας, θέση
που δεν υπάρχει αλλά θα δημιουργηθεί για χάρη της.
Τέτοιο θράσος, ανεύθυνη στάση, τόση υποκρισία, τέτοια ελαφρότητα για ένα τόσο σοβαρό θέμα που σ’ αφήνει άφωνο. Τελικά το ιστορικό καταγραφέν «μαζί τα φάγαμε» με όποια εκδοχή και περιεχόμενο, εδώ μάλλον πρέπει να παραφραστεί στο «μαζί τα κάναμε» !
Ως ιδρυτικό μέλος μάλιστα αυτής της Εταιρείας, αναρωτιέμαι γιατί δεν υπάρχουν αντιδράσεις τουλάχιστον αυτών που έβαλαν ένα λιθαράκι για το στήσιμο, την λειτουργία του σημαντικού αυτού φορέα για την ανάπτυξη του τόπου. Δυστυχώς δεν μας απασχόλησε και δεν μας απασχολεί ούτε και τώρα με αφορμή την ακραία και σκανδαλώδη αυτή πράξη βολέματος της ημετέρας και με λανθάνουσα σχέση ″ νεποτισμού ″ κυρίας, που ξεπερνά κάθε όριο ηθικού φραγμού.
Μήπως δεν γνωρίζουμε και δεν γνώριζαν όσοι βρίσκoνταν στην αίθουσα του Δημ. Συμβουλίου :
1) Ότι μετατράπηκε η Σύμβασή της στην ΑΝ.ΦΛΩ Α.Ε από Σύμβαση έργου για προώθηση προγραμμάτων συγχρηματοδοτούμενων από Ε.Ε, σε Σύμβαση Εξαρτημένης Εργασίας Αορίστου Χρόνου με καθαρές απολαβές 3.150€ χωρίς προκήρυξη της θέσης και άλλες παρατυπίες.
2) Ότι η πράξη αυτή καθώς και της ″μεταπήδησης ″ της στο Δήμο είναι πράξη αναγνώρισης και επιβράβευσης για :
- Τις υπηρεσίες που προσέφερε στη διαχείριση μεγάλων ποσών του Ε.Α.Π (Ειδικού Αναπτυξιακού Πόρου – ΔΕΗ) τα οποία δαπανήθηκαν μέσω της ΑΝΦΛΩ Α.Ε καθ’ υπέρβαση κάθε νομιμότητας.
- Την μετατροπή της Εταιρίας σε προσωπικό και πελατειακό μηχανισμό για λογαριασμό του προέδρου και της ίδιας φυσικά, με επιλεκτικές απολύσεις και    νέες προσλήψεις που ελέγχονται για την νομιμότητα τους.
- Την υποβάθμιση της Εταιρείας από τις πρώτες θέσεις που κατέλαβε με την δουλειά των προκατόχων της γεγονός που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί, στις τελευταίες θέσεις σύμφωνα και με την πορεία υλοποίησης του τελευταίου προγράμματος Leader και την απώλεια άλλων σημαντικών προτάσεων που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ.
3) Ότι η ΑΝΦΛΩ Α.Ε προκειμένου να ελέγχεται πλήρως, για παν ενδεχόμενο, μετατράπηκε σε φορέα με πρόσωπα στο ΔΣ, ελεγχόμενα απόλυτα από τον π. Νομάρχη και νυν Δήμαρχο  και Πρόεδρό της.
Και αυτό έγινε υπερβαίνοντας τις διαδικασίες που αφορούν στις Α.Ε, μεταβιβάζοντας παράτυπα ποσοστά του μετοχικού κεφαλαίου της Νομαρχίας για να τα ″ υποδεχτεί ″  ως Δήμαρχος πλέον και διαχρονικός Πρόεδρος της ΑΝΦΛΩ.
Βέβαια όλα τα παραπάνω υλοποιήθηκαν σε βάθος χρόνου και εκτός από την γραπτή αντίδραση ενός μέλους του Δ.Σ της ΑΝΦΛΩ Α.Ε, την στάση ορισμένων άλλων που εκφράστηκε μέσω της αποχής, ΚΑΜΙΑ  άλλη ουσιαστική αντίδραση δεν είχαμε.  Αφήσαμε λοιπόν  τους δυο συνεργάτες Πρόεδρο και Δ/ντρια να υλοποιούν ανενόχλητα το « Έργο  τους ».
Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ουσιαστικά για την ακραία αυτή  ρουσφετολογική πράξη, δημιουργεί  εύλογα ερωτηματικά.
-    Είναι δυνατόν να παρασύρεται, ένα τόσο υψηλού επιπέδου θεσμικό όργανο, όπως το Δημ. Συμβούλιο σ’ αυτό τον διασυρμό;
-    Και καλά για την Συμπολίτευση υπάρχουν πολλά που μπορεί ν’     ανταλλάξει κάποιος με την ομάδα εξουσίας , επιτρέπεται να λείπουν μέλη της αντιπολίτευσης από την συνεδρίαση;
-    Είναι δυνατόν να μασάμε τα λόγια μας σε τέτοιες περιπτώσεις και μάλιστα πρόσωπα που είναι σε θέση να γνωρίζουν ;
-    Είναι δυνατόν να προσβάλλεται η λειτουργία ενός θεσμού με μια τόσου και τέτοιου παραλογισμού ενέργεια  και η αντίδραση να περιορίζεται σε Νομικά Επιχειρήματα και σε ανούσιες τυπικότητες ;
Τα αποδιδόμενα εγκώμια με αποδέκτρια την Δ/ντρια μόνο θλίψη και   καχυποψία προκαλούν !!!
Ποια ακόμη υπέρβαση πρέπει να γίνει για να  εξεγερθεί  η Κοινή Γνώμη, η κατέχουσα κατά τάλλα «το αλάθητο κριτήριο», θωπευόμενη και κολακευόμενη γι’αυτό από διάφορους ατσίδες πολιτικούς;
Μόνο ένα ελαφρυντικό  υπάρχει-και αυτό όχι για όσους ξέρουν, έχουν στοιχεία ή μπορούν με μια στοιχειώδη ερευνά να διαπιστώσουν-  η άγνοια και η αδυναμία πρόσβασης (σε στοιχεία) που κάποιοι φροντίζουν να τα κρατούν καλά φυλαγμένα.
Αυτό που μπορεί να αναρωτηθεί ο απλός πολίτης και δικαιολογημένα, είναι γιατί καθυστερούν απελπιστικά οι διαδικασίες και δεν έχουμε πρόοδο στην  απόδοση ποινικών ευθυνών μέχρι σήμερα, μετά τις επίσημες   από τον γράφοντα καταγγελίες από το Μάρτιο του 2010 που είχαν ως αποτέλεσμα την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της δικαιοσύνης.
Γιατί δεν έχουν αποδοθεί ακόμα ποινικές ευθύνες μετά από όσα   ακούστηκαν από το βήμα του Δικαστηρίου με αφορμή την θαρραλέα στάση εκδότριας εφημερίδας, όταν το « πολιτικό ζεύγος » υπέβαλλε σειρά μηνύσεων σε βάρος της;
Συμμερίζομαι απόλυτα τον προβληματισμό γιατί αυτό το περιβάλλον που προκαλεί την καχυποψία, μας οδήγησε στην κατάσταση που βιώνουμε σήμερα όλοι μας :
- Στην προσβολή της  κοινωνίας και τους θεσμούς της.
- Στην απαξία της  πολιτική μας ζωής.
- Στον κλονισμό των Αρχών και τις Aξιών μας.
Το μόνο που μπορώ να γράψω είναι ότι έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και στην πλειοψηφία των ανθρώπων που την υπηρετούν.
Αν και αυτό καταρρεύσει τότε αλίμονό μας ,μένει η ελπίδα μόνο στο Θεό.

Υ.Γ   Η χωρίς χρήση ονομάτων αναφορά έγινε συνειδητά γιατί τα μόνα που δεν με ενδιαφέρουν είναι τα πρόσωπα, με ενδιαφέρουν οι πράξεις τους και οι επιπτώσεις τους στην κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου.


5 σχόλια:

  1. Πάλι καλά που δεν χρησιμοποιείτε ονόματα, γιατί δυσκολευτήκαμε να καταλάβουμε σε ποιους αναφέρεστε.... Δόξα στον Δήμαρχο, Τιμή στην Διευθύντρια του Δήμου.... Καλή θητεία και καλή τύχη στις επερχόμενες εκλογές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε βαρεθήκαμε εσένα και τους ομοίους σου που "σώσατε" αυτόν τον τόπο. Τουλάχιστον σωπάστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να και ο υπερφιλόδοξος Γιαννάκης.. ο Στρατάκης. Επιμένει να επιστρέψει.. αλλά σαν κι αυτόν τώρα.. υπάρχουν εκατοντάδες "επιστρεφόμενοι".. χαχαχαχαχααααα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημήτρης Κατραντζής6 Σεπτεμβρίου 2013 στις 4:04 μ.μ.

    συμφωνώ, υπερθεματίζω κι ανεπιφύλακτα συνυπογράφω!
    κι είμαι απ' αυτούς ίσως που έχω κάθε λόγο να το κάνω, σεβόμενος όχι μόνο τη προσωπική μου προσπάθεια, αλλά κι αυτή των συνεργατών μου στη τετραετή και πλέον θητεία μου στη ΑΝΦΛΩ, φτάνοντας την εταιρεία και το Νομό τότε πολύ ψηλά σ' απορροφήσεις, καθιστώντας την πραγματικό εργαλείο αναπτυξιακής στήριξης των ΟΤΑ και της επιχειρηματικότητας και πιάνοντας τότε απλησίαστους σήμερα δείκτες αποτελεσματικότητας. θλίβομαι βαθιά βλέποντας την εταιρεία και το Νομό που από κοινού κάναμε "πρώτο αναδυόμενο αγροτουριστικό προορισμό στην Ελλάδα κι έναν από τους δέκα πρώτους στην Ευρωπαϊκή Ένωση" ν' αποτελούν τη βάση και το πεδίο ανάπτυξης πολιτικών κι οικονομικών σκανδάλων, αδιαφάνειας κι όργιο ρουσφετολογίας και προσωπικών - παραταξιακών εξυπηρετήσεων...
    δυστυχώς όμως δεν συμμερίζομαι τους προβληματισμούς του κλεισίματος της επιστολής σου Γιάννη, πιστεύοντας βαθιά τόσο στη ΜΗ ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, όσο και στο γεγονός πως το συγκεκριμένο "πολιτικό κατεστημένο", που γέννησε τη κρίση που διαπερνά ως το κόκκαλο τη χώρα, αλλά και συνεχίζει να τη κυβερνά και να μας κουνά και το "δάκτυλο", είναι αυτό το ίδιο που θα συνεχίσει να συγκαλύπτει και ν' αφήνει ατιμώρητη κάθε ενέργεια ή παράλειψη των "εκπροσώπων" του! είναι αυτό το ίδιο που βγάζει "λάδι" χρόνια τώρα όλους αυτούς τους κύριους και τις κυρίες και καμιά ελπίδα άλλη δεν υπάρχει από την αφύπνιση των πολιτών και των ψηφοφόρων, από την ανατροπή που θα πρέπει να είναι οριζόντια σε όλους τους τομείς της δημόσιας και κοινωνικής ζωής του τόπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή