Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Διακήρυξη Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Δήμου Αμυνταίου στο πλαίσιο της Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία

Εμείς τα Άτομα με Αναπηρία και με χρόνιες παθήσεις, πάνω από το 10% του πληθυσμού της χώρας, βιώνουμε τη διάκριση σ’ όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής. Σήμερα, μεσούσης της τρομερής οικονομικής κρίσης ζούμε πλέον σε συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού την ώρα που η ανεργία και η φτώχεια γιγαντώνονται καθημερινά. Αγωνιζόμαστε πλέον για
να συγκρατήσουμε τα αυτονόητα: την αξιοπρεπή αντιμετώπιση μας από το κράτος και την Πολιτεία. Αντιστεκόμαστε στον παραλογισμό των οικονομικών επιτελείων της Τροϊκα.
Σήμερα, 3 Δεκέμβρη 2013, Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, διατρανώνουμε την απόφασή μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να ανατρέψουμε τις δυσμενείς καταστάσεις που βιώνουμε από τα μέτρα της διαρκούς επιδεινούμενης πολιτικής λιτότητας που μας έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση.
  • Αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε μορφή διάκρισης και συμπεριφοράς που προσβάλλει της αξιοπρέπειά μας.
  • Αγωνιζόμαστε για την καταπολέμηση όλων των μορφών ‘φιλανθρωπίας’ (επαιτεία, εράνους, τηλεμαραθωνίους κ.λ.π.)
  • Αγωνιζόμαστε για την υλοποίηση της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.
  • Αγωνιζόμαστε για την προστασία των πλέον ευάλωτων ατόμων από εμάς, όπως τα άτομα που διαβιούν σε ιδρύματα, οι γυναίκες με αναπηρία και οι μετανάστες με αναπηρία.
  • Αγωνιζόμαστε μαζί με το λαό και τις οργανώσεις του, σε κάθε κινητοποίηση ενάντια στη λαίλαπα της λιτότητας για την προστασία της Ελληνικής Κοινωνίας.
Όλοι μαζί ενωμένοι και δυνατοί.
                            Η πρόεδρος                          Η γραμματέας

                        Ηλία Θεοδώρα                     Ευθυμίου Φωτεινή  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου