Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

3η Δεκέμβρη και φέτος

Μια από τα ίδια , ευχολόγιο ,φιλικά χτυπήματα στην πλάτη , καλή διάθεση και όλα θα λυθούν ,υπομονή ,υπομονή …πλέον δεν υπάρχει άλλη υπομονή έχει εξαντληθεί.
Πότε πια θα μπορέσουμε να πούμε ότι τα ΑΤΟΜΑ ΜΕ  ΑΝΑΠΗΡΙΑ (Αμε Α)και όχι με ειδικές  ανάγκες ,είναι ισότιμα σε θέματα εργασίας , όταν δεν υπάρχει απασχόληση ,ούτε θεσμός υποστήριξης της  εργασίας για ΑμεΑ?
Πότε θα πούμε ότι αυτά τα άτομα έχουν προσωπικότητα και δεν πρέπει να τους φερόμαστε ως πολίτες τρίτης κατηγορίας?

Μήπως έχει πέσει στην αντίληψη σας ,ερωτάω αν ,υπάρχει πρόσβαση σε υπηρεσία στην Ελλάδα και όταν μιλάμε για πρόσβαση δεν λέμε για μια ράμπα από έναν εργολάβο που δεν έχει ιδέα από πρόσβαση με αμαξίδιο ,ή από άτομο με μειωμένη όραση ,ή με προβλήματα ακοής ,ή,ή…
Από το σύλλογο ΑμεΑ Φλώρινας έχει γίνει αίτημα από το 2010 και παλιότερα ακόμα για μετατροπή των πεζοδρόμιων σε ισόπεδα στις διαβάσεις πεζών καθώς και παραχώρηση θέσεων παρκαρίσματος για ΑμεΑ σε διάφορα σημεία της πόλης .
 ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ από τους υπεύθυνους .
Μήπως λέω , μήπως έχουμε όλοι μας ,αποκοπεί από της πραγματικές άξιες της ζωής και το μόνο που μας ενδιαφέρει ,είναι να περνάμε καλά ?
Φτάνει πλέον αυτή η  κατάντια ,η χώρα μας ,η κοινωνία μας ,έχει ανάγκη από τον συνάνθρωπο ,η κρίση έχει μπει στα σπίτια μας ,πρέπει να αντιδράσουμε .
Σκεφτείτε ότι κάποια άτομα δεν έχουν αυτήν την στιγμή να φανέ ,δεν έχουν φάρμακα απαραίτητα για την  διαβίωση τους ,τους έχουν πάρει τα σπίτια ή θα τους τα πάρουν σε μικρό χρονικό διάστημα…
Δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα ,που μπορεί να τους κρατεί στην ζωή μέσω κάποιας συσκευής για οξυγόνο π.χ.
ΦΤΑΝΕΙ …ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ .
Τα Άτομα με αναπηρία έχουν τα ίδια δικαιώματα και πρέπει να  αντιμετωπίζονται με ίσους όρους από την κοινωνία .
Πλέον δεν μας αρκούν τα ψιχία που σας περισσεύουν ,πρέπει , η μικρή ή  μεγάλη κοινότητα που ζούμε ,να αφουγκραστεί τα χρόνια προβλήματα των ατόμων με αναπηρία ,πρέπει να ελαφρύνουμε το φορτίο που έχουν αυτά τα άτομα επωμιστεί χωρίς να είναι υπεύθυνοι.
 Άραγε υπάρχει υποχρεωτική εκπαίδευση στην χώρα μας το 2013 για τα Άτομα με Αναπηρία ???έχουν τα παιδιά με Αναπηρία τα ίδια δικαιώματα με τα άλλα παιδιά στην γνώση???
Ζητάμε εδώ και  τώρα για όλα τα άτομα με αναπηρία   με ποσοστό αναπηρίας 67% και πάνω την μείωση των Δημοτικών Τελών ,έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην δύσκολη και επώδυνη κρίση που μας έχουν επιβάλλει.
Να μειωθούν τα Δημοτικά Τέλη & Τέλη Ύδρευσης – Αποχέτευσης σύμφωνα με τους Ν. 3463/2006 παρ. 3 άρθρο 202 και Ν. 4071/2012 άρθρο 11 παρ. 12.
Στον Δήμο Φλώρινας έχει γίνει αίτημα από τον σύλλογο ΑμεΑ από το 2010 και παλιότερα  .
Θέλουμε εδώ και τώρα  την πρόσβαση σε υπηρεσίες ,γνώση ,εργασία, διασκέδαση και την υγεία .
Υγεία στην εποχή της κρίσης ,όπως λένε έρωτας στα χρόνια της χολέρας .
Να είσαι καρκινοπαθής και να ψάχνεις τα φάρμακα σου από φαρμακείο σε φαρμακείο ,να πρέπει να τα πληρώσεις από την τσέπη σου και ας είσαι ασφαλισμένος ,να πληρώνεις  την επίσκεψη στο νοσοκομείο 5  ευρώ .
Να πρέπει περάσεις επιτροπή ΚΕΠΑ ,για να σου αποδώσουν βαθμό αναπηρίας και να κάνεις ένα και ενάμιση χρόνο ,χωρίς σύνταξη ,χωρίς φάρμακα ,χωρίς ασφάλιση.
Εκτός από όλα αυτά στην δίκια μας περιοχή υπάρχει και η οικονομική επιβάρυνση με την θέρμανση τον χειμώνα ,υπολογίζεται σε 2000 με 3000 Ευρώ τον χρόνο ,ανάλογα με το αν είναι βαρύς ή όχι  ,και ας μην έχεις εισόδημα ή να μην σου φτάνει .
Ζητάμε τα αυτονόητα και επιβάλλεται να μας τα παρέχει το κράτος ,διαφορετικά ,γιατί να έχουμε υποχρεώσεις απέναντι του , αφού δεν μας παρέχει ΤΙΠΟΤΑ από αυτά που δικαιωματικά μας ανήκουν  .
Για αυτούς τους λόγους κυρίες και κύριοι θα  θέλαμε την ενεργό συμμέτοχη σας στον καθημερινό αγώνα που κάνουμε ,όλα τα άτομα με αναπηρία σε όλη την Ελλάδα ,θέλουμε την συμπαράσταση και την βοήθεια σας ,ώστε να αλλάξουμε την κοινωνία μας ,να βγούμε από αυτήν την μαύρη σελίδα της ιστορίας που βιώνουμε και ονομάζεται  << κρίση >>
Τα Άτομα με Αναπηρία είναι ισότιμοι πολίτες αυτής της χώρας και έχουν τα ιδία δικαιώματα , με τους υπόλοιπους Έλληνες .
ΙΣΟΤΗΤΑ -  ΙΣΟΤΗΜΙΑ – ΣΕΒΑΣΜΟΣ   ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ .-
Βασίλειος Γρ. Παπαδόπουλος
Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Α.μεΑ.

(Εθνίκης Συνομοσπονδίας  Ατόμων με Αναπηρία ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου