Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Μήνυμα του Θ.Γερμανίδη για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία δεν ενδείκνυται για προκατασκευασμένους λόγους και τυπικές δηλώσεις συμπαράστασης.  
Η πραγματικότητα που διαμορφώνεται σήμερα για τα ΑμεΑ από τις απάνθρωπες πολιτικές τις μνημονιακής κυβέρνησης, όχι μόνο δε διασφαλίζει τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους, αλλά με τα μέτρα που παίρνει ορθώνει νέα τείχη στην προσπάθεια αυτών των Ατόμων για ενεργή
ένταξη στον κοινωνικό ιστό.  Η ασκούμενη πολιτική της κυβέρνησης θέτει τα Άτομα με Αναπηρίες στο περιθώριο της κοινωνίας, φορτώνοντάς τους με το μαρτύριο των κοινωνικών διακρίσεων, του ρατσισμού και του αποκλεισμού.
Ο σημερινός εορτασμός στη χώρα μας βρίσκει τους Ανάπηρους συμπολίτες μας περισσότερο φτωχούς και αποκλεισμένους παρά ποτέ. Είναι οι πρώτοι αποδέκτες των τραγικών συνεπειών της μνημονιακής πολιτικής, που μειώνει τα εισοδήματα, επιβάλλει χαράτσια, αυξάνει την ανεργία και εξαφανίζει κάθε ίχνος κοινωνικού κράτους, εξασφαλίζοντάς τους μια θέση στο σύγχρονο Καιάδα της κοινωνικής περιθωριοποίησης.
Το αναπηρικό κίνημα πρέπει και μπορεί να αντισταθεί σθεναρά σε αυτήν την πραγματικότητα, για  να ανακόψει αυτήν την καταστροφική πορεία.
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. συνεχίζει  να στέκεται αλληλέγγυος και να συμπαραστέκεται στα Άτομα με Αναπηρία, στους χρόνια πάσχοντες και στις οικογένειες τους και θα συμβάλλει με όλες τους τις δυνάμεις σε έναν αγώνα ανατροπής της πολιτικής που καταδικάζει τα Άτομα με Αναπηρίες σε κοινωνικό αποκλεισμό και που θα δώσει διέξοδο για το λαό και τη χώρα, για αξιοπρέπεια και ανοικοδόμηση της κοινωνίας και ιδιαίτερα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Θανάσης Γερμανίδης
Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου