Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

"Έφυγε" ο γιατρός Π.Χατζημαλιάκας

"Έφυγε" σήμερα σε ηλικία 61 ετών ο Διευθυντής ουρολόγος Πάνος Χατζημαλιάκας.  

6 σχόλια:

  1. Μέχρι την τελευταία μέρα που μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ, ήταν εδώ παρών στο νοσοκομείο μας, σχεδόν κάθε μέρα, προσπαθούσε να προσφέρει τις ιατρικές του υπηρεσίες, όσο του επέτρεπαν οι δυνάμεις του λόγω της ασθένειάς του, στον συνάνθρωπο Φλωρινιώτη. Δεν ήθελα επ' ουδενί να βγει στη σύνταξη. Έλεγε χαρακτηριστικά: ¨Θα είμαι εδώ, όρθιος, όσο αντέχω".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο αείμνηστος συνάδελφός μας διακρινόταν για το απλό και ανεπιτήδευτο του ύφους του και της συμπεριφοράς του, για την ειλικρίνεια και τον αυθορμητισμό του και για τη μεγάλη του αγάπη προς τη Φλώρινα και τους Φλωρινιώτες, για τους οποίους αόκνως εργάστηκε, προσφέροντας τις ιατρικές του υπηρεσίες, υπηρετώντας επί σειράν ετών στην Ουρολογική Κλινική του Νοσοκομείου μας, πλαισιούμενος από εκλεκτούς συναδέλφους.
    Τα τελευταία χρόνια δοκιμάστηκε αρκετά με την περιπέτεια της υγείας του, χωρίς όμως να καμφθεί το ηθικό του. Όπως τόνισε πιο πάνω και ο PANDO, εξακολούθησε με τον ίδιο ζήλο την προσφορά των πολύτιμων υπηρεσιών του στους αγαπητούς του Φλωρινιώτες, αποσπώντας τη συμπάθεια και την εκτίμηση όλων.
    Αναφορικά με την αγάπη του για τη Φλώρινα και τους ανθρώπους της αξίζει να αναφερθεί ότι κατείχε εντυπωσιακά μεγάλο όγκο γνώσεων αναφορικά με την Ιστορία της περιοχής εις τρόπον ώστε να σαγηνεύει το συνομιλητή του όταν ξεδίπλωνε τις εν λόγω γνώσεις στο πλαίσιο διαφόρων σχετικών συζητήσεων. Στις εν λόγω συζητήσεις εύκολα μπορούσε να διακρίνει κανείς την αγάπη του προς τον τόπο του και την Ιστορία του.
    Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του!
    Λ.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε και συμμαθητή μου, Πάνο, καλό σου ταξίδι! Ήσουν άνθρωπος! Ο ανελέητος πήρε φαλάγγι την τάξη μας !
    Έβαλ΄ ο Θεός σημάδι....................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Ενωμοτία των Λεόντων του 1ου Συστήματος Χιονοπροσκόπων Φλωρίνης έχασε τον Ενωμοτάρχη της...
    Η Φλώρινα έχασε τον δια βίου εραστή της...
    Η παρέα έχασε τον παραδοσιακό γλεντζέ της...
    Η Ιατρική έχασε τον ταγμένο Ιπποκράτειο θεραπευτή της...
    Εγώ έχασα τον Ενωμοτάρχη μου, τον Συμφοιτητή μου, τον Συνειδικευόμενό μου, τον Συνάδελφό μου, τον Φίλο μου από το 1964...
    Δεν θα πω τίποτε για την ανθρωπιά του, το κέφι του ,τις γνώσεις του, την προσωπικότητά του.
    Θα πω μόνο μια κουβέντα για την αφοσίωσή του.
    Όταν πριν λίγο καιρό, κατάφερα να τον πείσω να υποβληθεί στον απαραίτητο έλεγχο για Μεταμόσχευση, ώστε να μπει στην Λίστα αναμονής, του είπα ότι πρέπει να βιαστούμε.
    Γύρισε ο "Μπαρμπούνας" και μου είπε με απόλυτη φυσικότητα: -Τάκη εγώ δεν μπορώ να λείψω από την Φλώρινα. Θα "πάω" όρθιος ασκώντας την Ιατρική όσο μπορώ!
    Το' πε και τόκανε!
    Σαν Λιοντάρι όπως ξεκινήσαμε την ζωή μας, (κάτω από τις διαταγές του Αρχηγού Λάζαρου Γούναρη), έφυγε όρθιος! Κάνοντας Αιμοκάθαρση και μετά πηγαίνοντας στην κλινική του, με τρεμάμενα πόδια...
    Κι' εγώ να μην μπορώ να 'ρθώ να σ' αποχαιρετίσω ευρισκόμενος, προσωρινά, στην Σαουδική Αραβία.
    Καλό ταξίδι φίλε, Συνάδελφε Ασκληπιάδη ! Διάλεξες την πιο όμορφη στιγμή του χρόνου, για την πολύπαθη Φλώρινα, να μας φύγεις.
    Χαιρετισμούς στον αρχηγό...
    Δημήτρης (Τάκης) Γάκης
    Senior Consultant Transplant Surgeon,
    National Transplant Center
    King Fahad Hospital

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΦΥΓΕΣ ΝΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥΣΕ ΣΚΕΠΑΖΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Χατζημπαρπουνας μας!Απλος,λιτος,ξεκαθαρος.Καλο ταξίδι Πανο μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή