Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Πρόσκληση για Δημιουργία Αυτοδιοικητικής Κίνησης

Η τοπική «πολιτική σκηνή», αναπόσπαστο μέρος και κακέκτυπο του διεφθαρμένου και φαύλου δικομματικού συστήματος που λυμαίνεται την χώρα τις τελευταίες δεκαετίες, έχει οδηγήσει, δυστυχώς με την ανοχή όλων μας, σε ένα μοντέλο αυτοδιοίκησης που στηρίζεται στην διαφθορά, την αδιαφάνεια και τις πελατειακές σχέσεις.
Οι εκάστοτε υποψήφιοι Δήμαρχοι,
«χρισμένοι» μέσα σε κομματικά και «άλλου είδους» γραφεία, λειτουργούν με γνώμονα το συμφέρον αυτών που τους «χρίζουν» και τους χρηματοδοτούν και όχι της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών. Έτσι αντί ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αποτελεί στην εποχή των κρίσεων το ύστατο στήριγμα του πολίτη, ζούμε το ακριβώς αντίθετο: Διάλυση των κοινωνικών και πολιτικών δομών, διάλυση των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων, ξεπούλημα του δημόσιου και φυσικού μας πλούτου, ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών.
Η συγκρότηση ενός πυρήνα πολιτών, που θα λειτουργεί με τις αρχές της δημοκρατίας και με αδιαπραγμάτευτο γνώμονα το κοινό συμφέρον, είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ επιθυμία αλλά και επιταγή. Στη κατεύθυνση ανατροπής του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος, η πιο άμεση χρονικά δυνατότητα αντίδρασης της κοινωνίας είναι οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Σε αυτές, μπορεί ο πολίτης να καταστήσει σαφές, τόσο με τη συμμετοχή όσο και με τη ψήφο του ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστεί ξανά με τις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων, την διαφθορά, την αδιαφάνεια και την εξαθλίωση.
Σκοπός είναι η γέννηση μιας Δημοτικής Κίνησης απευθείας από τους πολίτες, χωρίς κανένα «διαμεσολαβητή», η οποία θα διεκδικήσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές, με πολιτικό συνδυασμό και πρόγραμμα, την δημιουργία ενός Δήμου, δημοκρατικά οργανωμένου, αδιάφθορου, με καθαρά πρόσωπα και διαφανή λειτουργία.
Για την ενδυνάμωση της αρχικής αυτής προσπάθειας, χρειάζεται η μαζικήσυμμετοχή όλων των πολιτών που επιθυμούν την αλλαγή στην αυτοδιοίκηση      εδώ και τώρα!Δεν υπάρχει έτοιμος δρόμος και μαγικές λύσεις. Τον δρόμο τον ανοίγεις περπατώντας!
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ και με πρωταρχικούς σκοπούς τη παρουσίαση των αρχών και τη διεύρυνση της συμμετοχικής βάσης της Δημοτικής Κίνησης
ΚΑΛΟΥΜΕ
στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου και ώρα 18:00 στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου, όλους τους πολίτες και όλες τις συλλογικότητες της περιοχής, προκειμένου να συμμετάσχουν ενεργά στη συνδιαμόρφωσηαυτοδιοικητικής κίνησηςγια να ανοίξουμε ΜΑΖΙ τον δρόμο που οδηγεί σε “..μιαάλλη Φλώρινα”.
Πρωτοβουλία Πολιτών Φλώρινας


17 σχόλια:

  1. Δε διαφωνώ καταρχάς με τα λεγόμενα του κειμένου, αλλά αφού καλούμαστε να συμβάλλουμε και εμείς μήπως πρέπει και να ξέρουμε ποιοι απαρτίζουν αυτήν την Πρωτοβουλία Πολιτών και ποιος (ή ποιοι) είναι αυτός που είχε τη στγκεκριμένη πρωτοβουλία.

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. την απαρτίζουν στελέχη του Σύριζα και μετανοήσαντες Πασοκτζήδες που συναντήθηκαν πριν κανα δίμηνο και είπαν να κάνουν μια "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ" κίνηση πολιτών.
      Γιατί δεν υπογράφουν επώνυμα; να ξέρουμε ποιοι το οργανώνουν και ποιους θα πάμε να δούμε

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Γιατί πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να παίζει αυτό το κρυφτούλι ; Ας αναλάβει υπεύθυνα τις όποιες πρωτοβουλίες και δράσεις του. Καθαρά και τίμια.

      Διαγραφή
    3. αμα είναι πασοκογενείς το καθαρά και τίμια είναι άγνωστοι όροι

      Διαγραφή
  2. Παληκάρια έχετε κατά νου κανέναν που θέλει να μας σώσει η που θέλει να σωθεί ,αρκετά με δαύτους και τις παρεούλες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βαρέθηκα τα κολπάκια του ΣΥΡΙΖΑ. Στην αρχή μετείχα σε κάποιες συναντήσεις 20-30 νέων, που ενδιαφέρονταν για κάτι καινούριο στην πόλη μας. Μετά όμως είδα όλη την τοπική του ΣΥΡΙΖΑ να κόβει και να ράβει και αποχώρησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά έκανες παιδί μου. Εμείς οι ΝΔ-Πασόκοι πως θα συνεχίσουμε να τα τρώμε μαζί αν πάρουν αυτοί το πάνω χέρι;

      Αφού δεν θέλουμε να αλλάξει κάτι γιατί γκρινιάζουμε στα κομμωτήρια και τους καφενέδες.

      Όλα πάνε καλά!

      Διαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Ναι. Γιατί άραγε.

      Κάτι κινείται επιτέλους στην πόλη αυτή, αλλά οι γνωστοί-άγνωστοι δεν κινούν τα νήματα.
      Κάποιοι δεν μπορούν να το πνίξουν παρά με λάσπη.
      Κάποιοι φοβούνται μη χάσουν την μάσα μαζί με τα χρυσά κουτάλια.

      Διαγραφή
    2. Κωστα, για πες αν λεω ψεμματα... Χρηστο , εσυ τι λες; Αντε ντε

      Διαγραφή
    3. Ο Μήτσος πάντως δηλώνει άγνοια...

      Διαγραφή
  5. Και ποιός λέει την αλήθεια οΠαπά σούρας και η παρέα του,ψάχνουν τρόπο τα κουμούνια τουΣύριζα να τρυπώσουν στους Δήμους της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμάν θα μας σφάξουν οι κομμουνιστο-συμμορίτες-συριζαίοι με τις κονσερβες?

      Έχεται πολύ πλάκα. Ενας παπά-σούρας να σας ξεσουρώσει χρειάζεται

      Διαγραφή
  6. Καλά δεν βαρεθήκατε ακόμα να ασχολείστε με τους υποψήφιους μανδαρίνους των κομματικών επιτελείων; Μα αυτοί δεν θα μιλήσουν ποτέ τη γλώσσα της αλήθειας, παρά μόνο των κομμάτων τους. Η υπόθεση Καμίνη-Μπουτάρη δεν μας δίδαξε ακόμη τίποτα; Η Φλώρινα πότε θα έχει τον Μπουτάρη της; Τον γνήσιο και αυθεντικό δημαρχό της; Τον δήμαρχο που τα λέει στα ίσα, χωρίς περιστροφές και μισόλογα. Και εν όψει εκλογών δε χαϊδεύει τα αυτιά κανενός, και δεν βγαίνει στην πιάτσα για να ανταλλάσσει χειραψίες. Ποιος βλέπει τους δικούς μας τώρα να ξαμολιούνται στους δρόμους και τόσο βάναυσα να μας υποτιμάνε σαν να είμαστε πρόβατα. Που είναι ο λεβέντης του Θερμαϊκού που λέει: σε κανέναν δεν χρωστάω. Που λέει –την καυστική αλήθεια - στους συνδημότες του ότι είστε επαρχιώτες και έχετε πολλά κόμπλεξ απέναντι στους Αθηναίους, λίγο πριν τις εκλογές. Και αυτοί τον ανταμείβουν με τα υψηλότερα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις. Γιατί; Γιατί είναι γνήσιος μάγκας και την τζάμπα μαγκιά την στέλνει στο κάδο των απορριμμάτων του Δήμου του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. - LIBERTΥAN ΠΟΣΑ ΛΗΓΜΕΝΑ ΠΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ και ΠΟΣΑ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ; ΠΑΣΟΚΟΜΟΥΤΡΟ ΣΑΜΑΡΙ ΠΙΕΣ ΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΩΠΑ..ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ...ΕΓΙΝΕΣ ΕΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΑΓΜΕΝΟ ΜΠΟΥΤΑΡΗ? ΠΟΣΕΣ ΤΟΥΜΠΕΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ? ....ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΕ ΑΚΟΜΗ ΠΑΣΟΚ...ΣΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΣΟΥ ΠΑΡΕ ΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗ...ΞΕΘΩΡΙΑΣΕ Η ΜΠΟΓΙΑ ΣΟΥ....ΤΣΑΟ ΛΗΓΜΕΝΕ ΛΙΜΠΥΕΡΤΟΠΟΥΛΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να φωνάζουν οι διάφοροι "ανώνυμοι" να βγάλουν την κουκούλα τους κάποιοι που σε καλούν σε ΑΝΟΙΧΤΗ συγκέντρωση για να σου παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό, είναι πέρα χαρακτηρισμού...

    Στην τελική, ο ΣΥΡΙΖΑ στήνει παγίδες για να παρασύρει ανυποψίαστους πολίτες σε "δική του" Δημοτική κίνηση και δεν δίνει το χρίσμα στο "Γιατρό της Καρδιάς μας" όπως έχει βουίξει όλη η Φλώρινα; Ελπίζω να πάρω απάντηση στις 8 του μήνα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε όλοι εσείς τι κραυγάζετε και δεν πάτε την Τετάρτη να δείτε και να ακούσετε και αν έχετε α......α να τα πείτε εκεί όλα επώνυμα και φωναχτά και όχι ανώνυμα σαν κότες. Η ανωνυμία είναι καλή για κάποιους που φοβούνται να βγούν στο φως και ορύονται ενώ αν κληθούν να πάρουν θέση με την φάτσα τους στην φόρα το βουλώνουν ηχηρά. Και μετά μιλάν όλοι για υπευθυνότητα.... αντε ουστ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή