Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Επιστολή του Στ.Κωνσταντινίδη στον Υπ.Εργασίας

Κύριε Υπουργέ,
Η απώλεια του δικαιώματος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, εξαιτίας της αντικειμενικής αδυναμίας των ασφαλισμένων του πρώην ΟΑΕΕ να εκπληρώσουν τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, εξελίσσεται σε μείζον κοινωνικό πρόβλημα.
Γνωρίζοντας καλά τις ανησυχίες σας που
μετουσιώνονται σε δράσεις για τη δημιουργία ενός πλέγματος προστασίας και υποστήριξης των ατόμων αυτών, θα ήθελα να επικεντρωθώ σε δύο ειδικότερες περιπτώσεις οι οποίες χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και άμεσης παρέμβασης.
Ασφαλισμένοι, χωρίς θεωρημένο βιβλιάριο υγείας, βρέθηκαν στη δυσχερή θέση να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα υγείας, ως του σημείου να κινδυνεύσει η ζωή τους, να υποστούν μόνιμες οργανικές βλάβες ή να έρθουν αντιμέτωποι με ανίατες ασθένειες και παθήσεις και δεν μπόρεσαν να κάνουν ούτε καν εξετάσεις.
Επίσης, ασφαλισμένοι πολλών ετών, οι οποίοι μέχρι την αρχή της οικονομικής κρίσης, υπήρξαν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους στον ασφαλιστικό οργανισμό, βρέθηκαν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν και να χάνουν τα δικαιώματα περίθαλψης, χωρίς διόλου να λαμβάνεται υπόψη η προηγούμενη πολύχρονη συνεπής συμπεριφορά. Παρότι είχαν καταβάλει υψηλά ποσά δε δικαιούνται ούτε ένα ευρώ ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ακόμα και οι χρόνια πάσχοντες.
Η επεξεργασία των περιπτώσεων αυτών με σκοπό την άμεση λήψη μέτρων καθίσταται απαραίτητη, προκειμένου να μην αποστερηθεί των παροχών υγείας ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού.
Το δικαίωμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αποτελεί θεμέλιο λίθο των κοινωνιών και καθήκον μιας ευνομούμενης Πολιτείας που καταφέρνει και στις πιο δύσκολες συγκυρίες να ανταπεξέρχεται στις κοινωνικές ανάγκες.
Στη διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω συνεργασία.
Με εκτίμηση
Ευστάθιος Κωνσταντινίδης

Βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου