Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Ανακοίνωση Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Φλώρινας

Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Φλώρινας, βασική δομή Εκπαίδευσης Ενηλίκων, η λειτουργία του οποίου υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) εντάσσεται
στο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8   και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο. Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης  με την ενεργό υποστήριξη και την άψογη συνεργασία με το Δήμο Φλώρινας, παρείχαν δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα για την εκπαιδευτική περίοδο 2013-2014 και οδήγησαν στην κατακόρυφη αύξηση του ενδιαφέροντος και της συμμετοχής των ενηλίκων πολιτών.
Η συμμετοχή περίπου 850 δημοτών στα 51  εκπαιδευτικά προγράμματα που ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και η αξιοποίηση 27 εκπαιδευτών συνιστούν την καλύτερη απόδειξη της άψογης συνεργασίας μας, αλλά ταυτόχρονα μας επιφορτίζει με νέες ευθύνες για συνεχή βελτίωση και επέκταση των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών στον τομέα της Διά Βίου Μάθησης.  Για την υλοποίηση των παραπάνω προγραμμάτων αξιοποιήθηκαν η υλικοτεχνική υποδομή και οι αίθουσες του Κ.Δ.Β.Μ. Φλώρινας στο κτίριο της Παλιάς Νομαρχίας (Μ. Αλεξάνδρου 111).  Επιπλέον, πολλές από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης  φιλοξενήθηκαν σε χώρους που πρόθυμα παραχωρήθηκαν από Πολιτιστικούς Συλλόγους, θέτοντας τις βάσεις για μια εξίσου δημιουργική μελλοντική συνεργασία.
Στο γενικότερο εθνικό σχεδιασμό έχει ενταχθεί και το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης, με αυξημένες δυνατότητες σχεδιασμού και υλοποίησης νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τα οποία θα ανακοινωθούν στους κατοίκους του Δήμου Φλώρινας τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Με τιμή
Χριστίνα Ρίμπα
Υπεύθυνη Οργάνωσης Προγραμμάτων
Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Φλώρινας
Ιωάννα Αθανασιάδου
Υπεύθυνη Εκπαίδευσης
Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Φλώρινας
Αβραάμ Θεοδωρίδης
Υπεύθυνος Δήμου Φλώρινας για το
Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Φλώρινας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου