Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΜΠΑΣΚΕΤ: Αγχώθηκε, αλλά κέρδισε ο Αίαντας Αμυνταίου

Παρουσιάζοντας διαφορετικό πρόσωπο σε κάθε ημίχρονο, ο Αίαντας Αμυνταίου κατόρθωσε να περάσει δια πυρός και σιδήρου από την Κοζάνη και να κερδίσει με 60-67 την  ουραγό Δύναμις, στην 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΔΥΜ.
Η ομάδα του Λάζαρου Φωτειάδη, παρά
την παροιμειώδη αστοχία της από την γραμμή του τρίποντου (1/24), έχοντας παίκτες κλειδιά τους Σπύρου (10π.), Καλεντζή (11π.), Μωυσιάδη (12π.) και Τζήγα (15π.), ξεμπλόκαρε στην 3η περίοδο και οικοδόμησε διαφορά ασφαλείας, με την οποία μπόρεσε να αποφορτιστεί και να φτάσει έτσι στο δίποντο της νίκης.
Οι φιλοξενούμενοι, μπήκαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και προηγήθηκαν στα πρώτα λεπτά, με 10-2, στην συνέχεια οι παίκτες της Κοζάνης παίζοντας ζώνη, εγκλώβισαν τα ατού του Αίαντα και με καλά ποσοστά ευστοχίας από τα 6,75μ, ισορρόπησαν στην αναμέτρηση. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια ισόπαλες 26-26, δίνοντας χαρακτήρα ντέρμπι στο παιχνίδι.
Στην επανάληψη η ομάδα του Αμυνταίου αφυπνίστηκε, πίεσε στα 3/4 τους παίκτες της Δύναμις, κέρδισε μπάλες και με εύκολα τελειώματα στον αιφνιδιασμό, πήρε προβάδισμα 10 πόντων (35-45) στο τέλος της τρίτης περιόδου.
Ο Αίαντας συνέχισε να αποδίδει καλά στις αρχές της τελευταίας περίοδού και ανέβασε το δείκτη του σκόρ σε διψήφιο νούμερο (46-65), εξέλιξη που επέτρεψε στον τεχνικό των φιλοξενουμένων να δοκιμάσει στο τελευταίο 5λεπτο όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεση του. Το μόνο που κατόρθωσε η ομάδα της Δύναμις στο τέλος ήταν να ψαλιδίσει τη διαφορά σε μονοψήφιο μέγεθος (60-67).
Ο παίκτης του Αίαντα, Θωμάς Σπύρου, σχολίασε:
Εμφανιστήκαμε αρκετά αγχωμένοι στο πρώτο ημίχρονο, με συνέπεια να μην μπορέσουμε να ελέγξουμε το παιχνίδι και κατ΄ επέκταση το σκόρ.
Η ανάπαυλα μας βοήθησε να ξεθολώσουμε και να βγούμε με διαφορετική διάθεση στο γήπεδο. Χτυπήσαμε τον αντίπαλο στα αδύνατα σημεία και με όπλο μας την ταχύτητα δημιουργήσαμε διαφορά 18πόντων στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου, με την οποία ουσιαστικά καθαρίσαμε το ματς».  
Διαιτητές: Τσιαπλης-Ιορδανίδης
10λεπτα: 15-13, 26-26 (ημχ), 35-45, 60-67
Αίας Αμυνταίου (Λ. Φωτιάδης): Μωυσιάδης 12, Τζήγας 15, Καλεντζής 11,  Φωτιάδης 3, Σπύρου 10, Νάνος, Καναργελίδης , Θεοχαρίδης, Πάνος 12, Ηλιάδης 2 ,Μπιτσόλας, Πανταζής 2.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου