Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Δελτίο τύπου του Συλλόγου Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης

Ο Σύλλογος Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης ξεκίνησε την προσπάθεια επανεκκίνησης της λειτουργίας του. προσανατολισμένος αταλάντευτα στην ανάδειξη του κοινωνικού του ρόλου. Κατανοώντας τις πολύ αντίξοες συνθήκες για τη λειτουργία των πολιτιστικών συλλόγων στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία, προσπαθεί να αναδείξει το
πολιτιστικό του πρόσημο, με προσήλωση στην ελληνική συλλογικότητα.
Η βασική στοχοθεσία μας λοιπόν είναι η ενεργοποίηση – δραστηριοποίηση των χιλιάδων συμπατριωτών μας, που εγκαταβιώνουν στη Θεσσαλονίκη, μέσα από τις δραστηριότητες του Συλλόγου μας, μέσα από τη νέα Συλλογικότητα.   
Έτσι λοιπόν, ανανεώνοντας τη λειτουργία μας, η καθιερωμένη πανηγυρική εκδήλωση του Συλλόγου μας για τα Ελευθέρια της γενέθλιας μας γης, της ακριτικής μας Φλώρινας, θα λάβει χώρα  την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 από ώρα 11.00 π.μ. (πρωϊνή), στην αίθουσα του κινηματοθεάτρου ‘’ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’’, στην οδό Εθνικής Αμύνης (δίπλα από τη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης και απέναντι από το ΚΘΒΕ και την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών).
Η θεματική της εκδήλωσης θα είναι δίπτυχη. Στο πρώτο μέρος, ο καθηγητής του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών κ. Κωνσταντίνος Νιχωρίτης θα αναπτύξει διφυή εισήγηση, ενώνοντας το παρελθόν με το σήμερα: α)στην κύρια ανάλυση θα αναπτύξει το θέμα: «Η Βαλκανική διάσταση του Μακεδονικού Αγώνα’’ (που οδήγησε στην απελευθέρωση της Μακεδονίας μας), και, β)επιλογικά, θα εστιάσει στο ζήτημα «Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το τμήμα Βαλκανικών Σπουδών και η Φλώρινα».
Στο δεύτερο μέρος, οι παριστάμενοι θα απολαύσουμε μελωδίες και μακεδονικά άσματα, από ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του διδάκτορα Βυζαντινής Μουσικής και διδάσκοντα στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης κ. Γεώργιο Πατρώνα.
Η εκδήλωση αυτή θα αποτελέσει το έναυσμα για την επανεκκίνηση του Συλλόγου μας σε νέα βάση. Γι’ αυτό και καλούμε τους συμπατριώτες μας να στηρίξουν αυτήν τη νέα προσπάθεια, στα πλαίσια ενός νέου αναπροσανατολισμού δραστηριοτήτων, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των συμπατριωτών μας, ιδιαίτερα των νέων γενεών. 
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου