Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

H μικρή Σάρλοτ ταξίδεψε στις Πρέσπες και βραβεύτηκε!

Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Σεναρίου κέρδισαν τα παιδιά των Πρεσπών στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιδί και Κινηματογράφος» σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 12 Νοεμβρίου στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στην Αθήνα.
Για την ταινία που βραβεύτηκε
εργάστηκαν 9 παιδιά 7-11 ετών με την επίβλεψη του κ. Ηλία Φωτάκη δημιουργώντας τη δική τους μικρή ταινία εμπνευσμένα από το βιβλίο του Φρανκ Βίβα «Η Μικρή Σάρλοτ Σκηνοθέτης». 
Οι ήρωες του βιβλίου, η Σάρλοτ και ο γάτος της ο Μουντζούρης, έγιναν οι πρωταγωνιστές των παιδιών που με πολύ φαντασία δημιούργησαν μία μικρή ιστορία  επηρεαζόμενοι από το δικό τους κόσμο και ερεθίσματα. Έτσι λοιπόν οι λίμνες των Πρεσπών δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τον κινηματογραφικό φακό των παιδιών τα οποία μετέφεραν τη Σάρλοτ από τη Νέα Υόρκη, που ζει στο βιβλίο, στις Πρέσπες και εκεί ξετυλίχθηκε μία μικρή ιστορία. Η ιστορία αυτή κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Σενάριο και τα παιδιά ταξίδεψαν στην Αθήνα για να λάβουν μέρος στην τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.
Ο διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε από το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης EΜΣΤ, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Νέας Υόρκης ΜοΜΑ, την Κινηματογραφική Εταιρεία Αθηνών, το σωματείο ΜΑΖΙ για την ΕΦΗΒΙΚΗ υγεία, τον Οργανισμό Ανάδειξης Ελληνικού Πολιτισμού OPUS και τον Εκδοτικό Οίκο ΜΕΛΙΣΣΑ υπό την αιγίδα του υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Η συμμετοχή της Πρέσπας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των κοινών Δράσεων του Δήμου Πρεσπών και της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Πρέσπας. O ρόλος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης ξεπερνά τον καθιερωμένο και αναμενόμενο ρόλο μίας βιβλιοθήκης, αποτελώντας εργαστήριο πολιτισμού στην περιοχή. Στο πλαίσιο των δράσεων της βιβλιοθήκης διοργανώνονται επιμορφωτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για τα παιδιά (αλλά και ενήλικες) της περιοχής, όπως η συγκεκριμένη με την προετοιμασία της συμμετοχής στον πανελλαδικό διαγωνισμό κινηματογράφου.
Ευχαριστούμε τους διοργανωτές για την πολύ ωραία πρωτοβουλία, καθώς και την τελετή βράβευσης που έδωσε την ευκαιρία σε παιδιά από όλη την Ελλάδα να συναντηθούν με φόντο έναν πολύ όμορφο και σημαντικό χώρο, όπως το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.
Τέλος να συγχαρούμε τους μικρούς σκηνοθέτες της Πρέσπας και να τους ευχαριστήσουμε που έφεραν την Πρέσπα στην πρώτη θέση! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου