Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

DrosopigiRace X-Country Mountainbike Race 2017

Ο Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας Φλώρινας (Σ.Ο.Χ Φλώρινας) στα πλαίσια του DrοsopigiRace διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία τον πρώτο από τους δυο (2) αγώνες ορεινής ποδηλασίας (mtb) που συμπεριλαμβάνει το 7ο DrosopigiRace (2017). Οι αθλητές ολοκλήρωσαν μια
δύσκολη διαδρομή 20 km, αθροιστικής υψομετρικής διαφοράς 1000 m που κατανεμήθηκε στους γειτονικούς ορεινούς όγκους της Δροσοπηγής. Kατά κοινή ομολογία, η οργάνωση ήταν άριστη.
Ο αγώνας, κατατάσσεται στην κατηγορία X-Country και πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Ιουλίου. Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες με θερμοκρασία που ξεπέρασε τους 37 οC επηρέασε αρνητικά την συμμετοχή. Η διοργάνωση είναι ενταγμένη στο επίσημο πρόγραμμα αγώνων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας για το έτος 2017, στον αγώνα δήλωσαν συμμετοχή 40 αθλητές από όλη την χώρα συμπεριλαμβανομένης και μιας ομάδας από το Novisad της Σερβίας.  
Αθλοθετήθηκαν  δύο αγώνες ένας διασυλλογικός τριών και πέντε στροφών (παίδων, ανδρών-εφήβων και masters) και ένας ελεύθερης συμμετοχής τεσσάρων στροφών με πέντε κατηγορίες (Open 17+, 30+, 40+, 50+ και Open Γυναικών). Η διαδρομή ολοκληρώθηκε σε 1 ώρα και 36 λεπτά για τον πρώτο άνδρα. Στους νικητές απονεμήθηκαν χειροποίητα έπαθλα ιδιαίτερης αισθητικής και ποδηλατικής αξίας. Νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο αθλητής του Α.Σ. ΧΙΛΙΑ ΔΕΝΔΡΑ Θεσσαλονίκης Πράσσος Γεώργιος. Εξαιρετική ήταν και η απόδοση των Φλωρινιωτών αθλητών. Συγκεκριμένα ο Άγγελος Σαράφης τερμάτισε 3ος (1ος στην κατηγορία των εφήβων) ενώ 4ος (3ος στην κατηγορία των ανδρών) τερμάτισε ο Νίκος Μούσιος και 7ος αντίστοιχα ο Παναγιώτης Τσικάρης. Αξιοσημείωτη ήταν και η απόδοση του Γεώργιου Τραΐτση που ανέβηκε και αυτός στο βάθρο κατακτώντας την 3η θέση στην κατηγορία των παίδων. Στον αγώνα ελεύθερης συμμετοχής νικητής ήταν ο Αδαμίδης Τάσσος από την ΠΟΔΗΛΑΤΟΜΑΝΙΑ Πτολεμαΐδας και 3ος ο «δικός» μας Βασίλης Κατσόνης. Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγο της υψηλής θερμοκρασίας κατά διάρκεια του αγώνα OPEN αποφασίστηκε από την ελλανόδικο οι αθλητές να ολοκληρώσουν τον αγώνα σε τρείς στροφές.
Η διαδρομή του Διασυλλογικού αγώνα περιλαμβάνει εκκίνηση από το γήπεδο της Δροσοπηγής κατάβαση προς το ποτάμι πέρασμα στην αντικρινή όχθη σε ένα υπέροχο δασωμένο δρόμο δίπλα στο ποτάμι. Στη συνέχεια ο δρόμος γίνεται μονοπάτι και ακολουθεί ανέβασμα δίπλα στο ποτάμι μέχρι το ύψος περίπου του δρόμου για το παλιό χωριό. Στο σημείο αυτό η πίστα περνά απέναντι από το ποτάμι και οι αθλητές μπαίνουν στον επαρχιακό δρόμο Φλώρινας Καστοριάς για τα επόμενα τετρακόσια περίπου μέτρα. Η διαδρομή συνεχίζει στο μονοπάτι προς την πλευρά του χωριού και μετά από ανάβαση μπαίνει και πάλι στο δάσος τραβερσάροντας πίσω προς το χωριό. Η κατάβαση είναι μαγευτική μέσα στο δασωμένο μονοπάτι που οδηγεί στα λιβάδια πάνω από το γήπεδο, όπου και καταλήγει αφού διασχίσει και πάλι τον επαρχιακό δρόμο. 
Στον αγώνα ελεύθερης συμμετοχής η διαδρομή ήταν μεγαλύτερη, συγκεκριμένα μετά το πρώτο κομμάτι, οι αθλητές παρέμεναν στην ασφάλτινη διαδρομή για άλλα διακόσια μέτρα και έστριβαν δεξιά στον χωματόδρομο για το εγκαταλελειμμένο χωριό Ελάτια όπου δίπλα στην εκκλησία έμπαιναν σε ένα δύσκολο ορεινό μονοπάτι με οξιές, από όπου τραβερσάροντας κατέβαιναν προς τον παλιό νερόμυλο και από εκεί μετά από μικρή ανάβαση συναντούσαν πάλι στην διαδρομή του Διασυλλογικού. Όλοι οι αθλητές ενθουσιάστηκαν με την διαδρομή και έδωσαν ραντεβού για τον αγώνα marathon που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο μέσα στην πόλη της Φλώρινας.
Ο Σ.Ο.Χ. Φλώρινας ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον Δήμο Φλώρινας και ιδιαίτερα την Διεύθυνση Δασών και τις Τεχνικές Υπηρεσίες καθώς επίσης την Λέσχη Εφέδρων Καταδρομέων -  Παράρτημα Φλώρινας, την Ελληνική Αστυνομία – Τμήμα Τροχαίας Φλώρινας και όλα τα μέλη του Συλλόγου και τους εθελοντές που συνέβαλαν σε έναν αγώνα υψηλότατου επιπέδου. Η τροφοδοσία και υποστήριξη των αθλητών κατά την διάρκεια του αγώνα καθώς και το pasta party που ακολούθησε  αποτελούν χορηγίες του καταστήματος εστίασης «ο Κώστας», της βιοτεχνίας αναψυκτικών Δινάκης, επίσης ευαχαριστούμε θερμά για την  οικονομική και υλικοτεχνική  στήριξη του αγώνα τις τοπικές επιχειρήσεις την εταιρία One – Βίτσι, το Wine Bar Αέροινο και την εταιρία κουφωμάτων FINSTRAL , το βιβλιοπωλείο Γωνιά, τα φροντιστήρια Μέθοδος, τα φροντιστήρια Αγγλικών Γρηγοριάδης, το Κοσμηματοπωλείο Καράντζας Λάζαρος, το κατάστημα Aesthete Γώγου Πολυτίμη, το κατάστημα  βιομηχανικών εργαλείων και εξοπλισμού Μαρία Γούναρη, τα συστήματα δόμησης ΒΙΕΜΑΚ και τα βιολογικά μελισσοκομικά προϊόντα κτήμα Χρόνη. 
Αναλυτική παρουσίαση των αποτελεσμάτων και φωτορεπορτάζ από τον αγώνα στην ειδική ιστοσελίδα του αγώνα http://drosopigirace.gr/
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Καράντζας Λάζαρος
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου