Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Επικές νίκες και άνοδος στην Α2 για τον ΟΕΑ Φλώρινας

Μετά από συγκλονιστικές εμφανίσεις σε αγώνες θρίλερ ο ΟΕΑ Φλώρινας (θυγατρική ομάδα των ΣΑΡΙΣΩΝ) με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια ανέβηκε πανηγυρικά στην Α2 Εθνική Κατηγορία.

Η ομάδα της Φλώρινας ως Πρωταθλήτρια της Β΄ Εθνικής Βορείου Ελλάδας πήρε μέρος στα μπαράζ ανόδου για την Α2 έχοντας ως αντιπάλους τις ομάδες του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και της Χίου. Οι 4 ομάδες αγωνίστηκαν σε έναν όμιλο στο ΣΕΦ το Σάββατο 28/4/2018 διεκδικώντας τις 2 θέσεις ανόδου. 
Τα τρία νεαρά κορίτσια του ΟΕΑ Φλώρινας (Χρυσή Φωτιάδου, Ελισσάβετ Χατζηκύρκα, Στυλιανή Γαβαλά), όλα μαθήτριες Γυμνασίου, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν αθλήτριες με μεγάλη ιστορία στο άθλημα, πολύπειρες και με θητεία στην Α1 και στις Εθνικές. Ως 1ο φαβορί κατέβηκε η ομάδα της Χίου και ως 2ο ο Παναθηναϊκός.
Στο 1ο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό πρωταγωνιστικό ρόλο είχε η Φωτιάδου, η οποία σημείωσε δύο σπουδαίες νίκες στο ατομικό και μία στο κρίσιμο διπλό. Ο ΟΕΑ επικράτησε οριακά 4-3 του Παναθηναϊκού. Παράλληλα η ομάδα της Χίου έκαμψε δύσκολα την ΑΕΚ με 4-3.
Το 2ο παιχνίδι με την ΑΕΚ αποδείχθηκε εύκολη υπόθεση για την ομάδα μας. Χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία επικράτησε της αθηναϊκής ομάδας 4-1. Στο άλλο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός νίκησε την Χίο 4-3. Έτσι, το επόμενο παιχνίδι με την Χίο θα έκρινε την άνοδο.
Το 3ο παιχνίδι ήταν και το πιο συγκλονιστικό από άποψη διάρκειας και διακύμανσης του σκορ. Κράτησε σχεδόν 4 ώρες και τα συναισθήματα άλλαζαν συνέχεια. Μεγάλη πρωταγωνίστρια σε αυτό το παιχνίδι αναδείχτηκε η Γαβαλά, η οποία με δύο καθαρές νίκες 3-0 στα ατομικά οδήγησε την ομάδα στο διπλό, την ώρα που το παιχνίδι φαινόταν χαμένο. Εκεί, το δίδυμο Φωτιάδου/ Χατζηκύρκα επιβλήθηκαν οριακά των αθλητριών της Χίου 3-2 και έτσι κερδίθηκε το παιχνίδι 4-3 και ταυτόχρονα η άνοδος στην Α2.
Τα κορίτσια πανηγύρησαν με ενθουσιασμό μαζί με τον προπονητή τη μεγάλη νίκη. Την 2η θέση ανόδου την πήρε ο Παναθηναϊκός που επικράτησε άνετα της ΑΕΚ 4-1.
Το Δ.Σ. των ΣΑΡΙΣΩΝ συγχαίρει θερμά όλους τους συντελεστές της ανόδου:
Τις αθλήτριες που αγωνίστηκαν την σεζόν 2017-2018: Χρυσή Φωτιάδου, Ελισσάβετ Χατζηκύρκα, Κων/να Πιστόλα, Στυλιανή Γαβαλά, Αναστασία Μπέλλου. Όλες με την αγωνιστικότητα και το πάθος τους έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την ομάδα. Τις ευχαριστούμε από βάθος καρδιάς.
Τον προπονητή Λίβιου Πρεντοάικα που μετέδωσε στα κορίτσια γνώσεις και κοουτσάρισε υποδειγματικά την ομάδα στα κρίσημα παιχνίδια.
Τον Γ.Γ. της ομάδας Κων/νο Φωτιάδη που στάθηκε η ψυχή και το σώμα της ομάδας συνοδεύοντας τα κορίτσια σε όλους τους αγώνες. Ήταν ο πραγματικός ηγέτης του πολύ επιτυχημένου αυτού συνόλου.
Πλέον οι ΣΑΡΙΣΕΣ την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο θα διαθέτουν 2 ομάδες στις Εθνικές Κατηγορίες. Αυτό αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για την επιτραπέζια αντισφαίριση της Φλώρινας, αλλά και για τον αθλητισμό γενικότερα της πόλης μας. 
Οι ΣΑΡΙΣΕΣ θα εργαστούν σκληρά, έτσι ώστε η νέα περίοδος να είναι το ίδιο επιτυχημένη όσο αυτή.
ΠΑΜΕ ΣΑΡΙΣΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Α2!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΟΕΑ Φλώρινας-Παναθηναϊκός: 4-3
Παγχιακός-ΑΕΚ: 4-3

ΟΕΑ Φλώρινας-ΑΕΚ: 4-1
Παναθηναϊκός-Παγχιακός: 4-3

ΟΕΑ Φλώρινας-Παγχιακός: 4-3
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: 4-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.ΟΕΑ Φλώρινας 6
2.Παναθηναϊκός 5
3.Παγχιακός 4
4.ΑΕΚ 3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου