Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Οι παιδικές χαρές στη Φλώρινα


Το βλέπουμε, το συζητάμε μεταξύ μας, δυσανασχετούμε, ανησυχούμε…. αλλά δε φωνάζουμε, δε  διαμαρτυρόμαστε δεν προσπαθούμε…
Μετά από ένα βαρύ χειμώνα που δεν μπορούσαμε να πάμε τα παιδιά μας πουθενά για παιχνίδι παρά μόνο σε κάποιον παιδότοπο  επιτέλους ο καιρός άνοιξε και ήρθε η άνοιξη! Και 

τώρα μπορούμε να βγούμε, αλλά δεν ξέρουμε που. Δύο παιδικές χαρές υπάρχουν. Που παιδικές βεβαίως είναι, αλλά χαρές δεν ξέρω αν είναι! Μα είναι δυνατόν, αναρωτιέμαι καθημερινά, τόσα πολλά χρήματα χρειάζονται για να γίνουν σωστές αυτές οι δύο  παιδικές χαρές;  Μάλλον κοστίζουν περισσότερα (χρήματα)  …
Περισσότερα κι από την ασφάλεια τους(;) …
Περισσότερα κι από την υγεία τους(;)…
Περισσότερ κι από τη χαρά τους(;)…
Πέρσι έβλεπα τα εκτεθειμένα τσιμέντα στο χώρο που έπαιζαν τα παιδιά κι έτρεμε η ψυχή μου μη και κάποιο πέσει και χτυπήσει, την λύση όμως την έδωσε κάποιος καλός άνθρωπος που σκέφτηκε να γεμίσει το χώρο με άμμο κι έτσι ησύχασα… απλώς άρχισα να ανησυχώ για το πότε θα τυφλωθεί κάποιο παιδάκι ή για το πόση άμμο θα φάει ή πόση σκόνη θα εισπνεύσει. Φέτος τα πράγματα έγιναν πραγματικά καλύτερα! Η άμμος γέμισε με το χορταράκι της, μαζί με αυτό και τα σκουπιδάκια της, α! και να μην το ξεχάσω... και τα περιττωματάκια της! Βλέπετε η βλάστηση θέλει και την κοπριά της.
Θα ήταν βεβαία  περιττό να αναφερθώ στις κούνιες, τις τσουλήθρες και τα υπόλοιπα παιχνίδια που είναι όλα ξεχαρβαλωμένα και σκουριασμένα. Μην ήμαστε απαιτητικοί, τουλάχιστον υπάρχουν!
Α! μανούλες και μπαμπάδες δεν νομίζω να θέλετε και παγκάκιά.
Κι επειδή βαρέθηκα απλώς να το συζητάω και να αναρωτιέμαι που πρέπει να απευθυνθώ, αποφάσισα απλώς  να το φωνάξω παντού! Στις εφημερίδες, την περιφέρεια, τον δήμο… Παντού!
Τι λέτε, θα το δει  κάποιος;
Φλώρινα 08/05/2012
ΑΝΗΣΥΧΑ ΚΑΙ ΜΕ ΘΕΤΙΚΗ ΠΡΟΘΕΣΗ
ΚΙΚΗ ΤΣΙΜΠΛΙΔΟΥ

2 σχόλια:

  1. ολες οι παιδικες χαρες στις αλλες πολεις της Ελλαδας ειναι κατω στρωμενες με το ειδικο σκληρο αφρολεξ για την ασφαλεια των παιδιων το οποιο και σε βροχες δεν κραταει τιποτα απο νερα. Οι κουνιες ειναι ολες ξυλινες με πλαστικο ΠΛΕΟΝ ΠΑΝΤΟΥ. Οι λαμαρινες ειναι πλεον ΑΠΟΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ. Που να ξυπνησουμε εδω περα !!!! και στο κατω κατω να ενα εργο του δημου που θα μεινει και θα θυμουνται ολοι... εχουμε κουνιες απο το 1980 να μην πω και ποιο παλια. ΑΙΣΧΟΣ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο Δήμαρχος το Δημοτικό Συμβούλιο και τα δημαρχάκια τους σε ποιό λιβάβι ΒΟΣΚΟΥΝ ? αυτά δέν τους απασχολουν? ή..μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει τα κολλαριστά στην τζέπη ? ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΠΟΝΤΕΣ ακόμη και απο τις ..παιδικές χαρές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή