Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Μεταγραφικές εκπλήξεις από τον "Αμύντα" Αμυνταίου


Το ανδρικό τμήμα του συλλόγου καθ όλη την διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου κινήθηκε με απόλυτη διακριτικότητα για την ενίσχυση του ρόστερ, στρατηγική με την οποία  κατάφερε να φτάσει σε δύο μεγάλες μεταγραφικές επιτυχίες. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον 

Αριστερό Εξτρέμ του Φοίβου Συκεών Θωμά Χατζηπέτρου και τον  περιφερειακό του Αρίωνα Πτολεμαΐδας Στάθη Φυραρίδη.
Ο Στάθης Φυραρίδης εδώ και χρόνια αποτελούσε τον στυλοβάτη του Αρίωνα στην Α2 , με την φανέλα του οποίου το 2010 πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β Εθνικής. Όσο αναφορά τον Θωμά Χατζηπέτρου, ο 31χρονος εξτρέμ τη χρονιά που ολοκληρώθηκε, συμπλήρωσε 8 χρόνια συνεχούς παρουσίας με τα χρώματα του Αερωπού στην Α1 και Α2 Εθνική κατηγορία , έχοντας ιδιαιτέρως παραγωγικές περιόδους.  
Έπειτα από την παραμονή  των Ηλία Κάντζη και Αχιλλέα Παναγιώτίδη και τις προσθήκες των δύο πολύπειρων χειροφαιριστών, ο Αμύντας ενισχύεται σε μεγάλο βαθμό , αυξάνοντας σημαντικά τις προσδοκίες των φιλάθλων της ομάδος για τη νέα σεζόν.

Ο Θωμάς Χατζηπέτρου προέβει στις ακόλουθες δηλώσεις στο σαιτ της ομάδος:«Γνωρίζω πολύ καλά σε ποιον σύλλογο έρχομαι, Ο Αμύντας Αμυνταίου έχει πολύ βαριά φανέλα  λόγω της ιστορίας που τον συνοδεύει. Ο σύλλογος έχει αναδείξει σπουδαίους χειροσφαιριστές, σήμερα  ορισμένοι εξ αυτών  είναι προπονητικά καταξιωμένοι.
Μεγάλο κίνητρο για μένα υπήρξε η φιλότιμη και οργανωμένη δουλειά που γίνεται από τους  ανθρώπους του συλλόγου, προκειμένου να ενδυναμώσουν τα τμήματα τους.
Σε ότι έχει να κάνει με την Ελληνική χειροσφαίριση, πιστεύω ότι η οικονομική συγκυρία θα δώσει την δυνατότητα στους συλλόγους να στηριχθούν σε γηγενείς αθλητές και αθλήτριες και δή στις υποδομές τους, γεγονός που θα βελτιώσει την ποιότητα των Ελλήνων χεοροσφαιριστών/στριών.
Το προσωπικό μου  στοίχημα, είναι να βοηθήσω τον Αμύντα με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε μαζί με τους συμπαίκτες μου  να δημιουργήσουμε ένα σύνολο ικανό  να φέρει τον σύλλογο στην Α2, μια κατηγορία αντάξια της ιστορίας του.
Η περιοχή έχει αποδείξει οτι αγαπάει το άθλημα, είμαι βέβαιος ότι οι φίλαθλοι μας βλέποντας το έργο αυτό που συντελείται στον σύλλογο θα ενισχύσει τις προσπάθειες μας, νιώθοντας ξανά υπερήφανος για τον διαχρονικότερο εκπρόσωπο της πόλης τους».

ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΜΕ ΠΑΝΔΩΡΑ ΚΟΡΡΑ
Είναι πλέον γεγονός, η διεθνής τερματοφύλακας Πανδώρα Κόρρα, μετά από μια πολυετή και επιτυχημένη παρουσία σε ομάδες της Α1 (Εθνικό Κοζάνης, Ορμή Πατρών, Αρίων Πτολεμαΐδας), επιστρέφει στην ομάδα της καρδιάς της, τον Αμύντα Αμυνταίου, με σκοπό να την βοηθήσει στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Α2.
Η  Πανδώρα Κόρρα έκανε τα πρώτα της βήματα στον Αμύντα Αμυνταίου, με την φανέλα του οποίου διακρίθηκε τόσο σε ηλικιακό επίπεδο όσο και σε επίπεδο γυναικών, οι εμφανίσεις δεν πέρασαν απαρατήρητες, καθώς σε σύντομο χρονικό διάστημα κλήθηκε να υπερασπιστεί την εστία των ηλικιακών ομάδων της Εθνικής και λίγο αργότερα αυτής της Εθνικής γυναικών.
Η 24χρονη γκολκίπερ την σεζόν 2009-2010 κατέκτησε το Νταμπλ με την Ορμή Πατρών, με την οποία αγωνίστηκε στα προκριματικά της κορυφαίας Ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.
Όμως η ενίσχυση της γυναικείας ομάδας δεν σταμάτησε εδώ, καθώς ο Αμύντας μαζί με την επιστροφή της Πανδώρας Κόρρα, ανακοίνωσε την απόκτηση της Λίας Στεφανίδου και της Χριστίνας Χριστογούλας.
Η Στεφανίδου Λία ,επίσης γέννημα θρέμμα του συλλόγου, αποτελεί μια αξιόλογη αθλήτρια  που δεν στερείται εμπειριών καθώς τα προηγούμενα χρόνια αγωνιζονταν με την φανέλα του Αρίωνα στα πρωταθλήματα της Α1 και Α2 Εθνικής. Σε ότι έχει να κάνει με την Χριστίνα Χριστογούλα αποκτήθηκε από τον Α.Ο.Ιωαννίνων και θα αποτελέσει ένα ακόμα όπλο στην φαρέτρα του τεχνικού τιμ.
Η Πανδώρα Κόρρα υπογράμμισε τα εξής: «Είμαι πολύ χαρούμενη που επιστρέφω στην αγαπημένη μου ομάδα και στο σπίτι μου. Η δική μου επιθυμία για επιστροφή, όπως επίσης και η επιθυμία των ιθυνόντων του Αμύντα για να με επανεντάξουν στο δυναμικό του συλλόγου ήταν εξίσου μεγάλη.
Πλέον καλούμαστε εγώ και οι συναθλήτριες να δουλέψουμε προσηλωμένα και μεθοδικά για το καλό του Αμύντα και φυσικά για να ικανοποιήσουμε τον κόσμο που θα έρθει να μας στηρίξει.
Γνωρίζω ότι στο πρωτάθλημα θα αντιμετωπίσουμε ανταγωνιστικές ομάδες και παίκτριες που έχουν πλούσιες παραστάσεις από την κατηγορία ,θεωρώ όμως ότι μέχρι τότε θα είμαστε προετοιμασμένες και πανέτοιμες να σταθούμε απέναντι σε κάθε αντίπαλο»  

1 σχόλιο: