Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Επιστολή Αιμ.Ασπρίδη για τη Ζ.Ρίζου

Επιστολή προς τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας Β.Ευταξά απέστειλε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Αιμίλιος Ασπρίδης, σχετικά με το θέμα της μετάταξης της Ζέτας Ρίζου από την ΑΝ.ΦΛΩ. στο Δήμο Φλώρινας.  Αμέσως παρακάτω διαβάστε την επιστολή:



Προς: Γενική Γραμματέα
Αποκεντρωμένης Διοίκησης 
Ηπείρου Δυτ. Μακεδονίας
Φλώρινα 29 Αυγούστου 2013
Κυρία Γενικέ,
Με αφορμή την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων σας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.
Αφορμή της παρούσας επιστολής μας αποτέλεσε η πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας και ειδικότερα η λήψη απόφασης στο 2° θέμα της Ημερήσιας Διάταξης με τον τίτλο «Μεταφορά σύμβασης εργασίας ιδιωτικού δικαίου και αορίστου χρόνου από Ν.Π.Ι.Δ. σε Ν.Π.Δ.Δ.»
Η απόφαση που πάρθηκε κατά πλειοψηφία, λόγω σοβαρότατων επιφυλάξεων και αντιδράσεων από τους μειοψηφήσαντες, που εντοπίζονται σε όλες της παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου (ακόμα και της πλειοψηφίας), δημιούργησε τεράστια ερωτηματικά και αναστάτωση σε όλη την κοινωνία της Φλώρινας, καθώς θυμίζει πρακτικές που οδήγησαν την χώρα μας στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα και μεγάλο μέρος του λαού μας στην εξαθλίωση. Αυτή, την ίδια ώρα, φαίνεται ότι κάποιοι δεν επηρεάζονται, δεν συγκινούνται από καμία κρίση, φαίνεται να μην τους αγγίζει τίποτα και συνεχίζουν να λειτουργούν με πρακτικές που τουλάχιστον προσβάλουν το κοινό αίσθημα.
Λάβετε υπόψη σας ότι η παραπάνω μετακίνηση αφορά την Δημοτική Σύμβουλο κα Ζαχαρουλα Ρίζου η οποία την παρελθούσα διετία διατέλεσε και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ μέχρι και σήμερα είναι Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΑΝ.ΦΑΩ.
Κυρία Γενικέ
Πέρα από τα προκλητικά θέματα ηθικής τάξης που ανακύπτουν και προκαλούν το κοινό αίσθημα, υπάρχουν σοβαρότατες επιφυλάξεις σχετικά με την νομιμότητα του όλου εγχειρήματος, και εδώ υπεισέρχεται ο δικός σας ρόλος.
1° Η αρχική σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου με την Αναπτυξιακή Φλώρινας της κας Ζαχαρούλας Ρίζου υπογράφτηκε ύστερα από απλή απόφαση του Δ.Σ. της ΑΝΦΛΩ χωρίς τις διαδικασίες του ν 2190/94.
Το άρθρο 1 παρ. 3 του ν 2527/97 που τροποποιεί τον ν 2190/94 αναφέρει: «Οι αμιγείς καιμικτές επιχειρήσεις των ΟΤΑ, α και β βαθμού στις οποίες ο ΟΤΑ κατέχει άμεσα ή έμμεσα το 50% τουλάχιστον του εταιρικού τους κεφαλαίου, οι πάσης μορφής δημόσιες επιχειρήσεις και οι θυγατρικές εταιρείες τραπεζών υπάγονται στο σύστημα προσλήψεων του ν 2191/94 ως προς την πρόσληψη τακτικών και με σύμβαση ορισμένου χρόνου διοικητικών υπαλλήλων των κατηγοριών ΠΕ,ΤΕ και ΔΕ…»
Το ερώτημα που τίθεται από τα παραπάνω έχει σχέση με την νομιμότητα της αρχικής σύμβασης με την ΑΝΦΛΩ, στην οποία οι ΟΤΑ συμμετείχαν από ιδρύσεως της με ποσοστό πολύ μεγαλύτερο του 50%.
2° Από την εισήγηση δεν προκύπτει καμία διάταξη νόμου που να δίδει την δυνατότητα μεταφοράς προσωπικού αυτής της μορφής. Έτσι, δεν είναι σαφής η ένταξη της συγκεκριμένης υπαλλήλου στο τακτικό προσωπικό του Δήμου, ή στο αν αναφέρεται σε θέση μετακλητού υπαλλήλου.
3° Η μεταφορά της σύμβασης από την ΑΝΦΛΩ στον Δήμο, με τους ίδιους όρους, σύμφωνα και με την τοποθέτηση του Δημάρχου κατά την σχετική συζήτηση (από Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΑΝΦΛΩ σε θέση Γενικής Δ/ντριας και μάλιστα αορίστου χρόνου στον Δήμο σε προσωποπαγή θέση)
4° Οι οικονομικές της απολαβές δεν θα είναι αυτές των άλλων εργαζομένων στους Δήμους της χώρας αλλά αυτές της αρχικής της σύμβασης, προφανώς κατά πολύ μεγαλύτερες.
Σημειώστε δε πως η σύμβαση της κας Ρίζου στην ΑΝ.ΦΑΩ., με βάση την οποία κλήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση, δεν μοιράστηκε μαζί με την εισήγηση και ως εκ τούτου παραμένουν, ακόμα και σήμερα, άγνωστοι οι όροι της. Παρά ταύτα, επί αυτής της άγνωστης σύμβασης, δόθηκε θετική ψήφος από 12 Δημοτικούς Συμβούλους.
Κυρία Γενικέ
Το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί αντικείμενο συζήτησης σε όλη την κοινωνία της Φλώρινας ακόμα και σήμερα.
Είναι σαφές πως υπάρχει νομικό κενό, αλλά και θέμα ηθικής τάξης.
Παράκληση μας να εξετάσετε λεπτομερώς και με τη δέουσα σοβαρότητα το όλο ζήτημα και σε κάθε του μορφή, προκειμένου να λάβετε την απόφαση σας και να εγκρίνετε ή όχι τη σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, λαμβάνοντας υπόψη σας όλα τα προαναφερόμενα.
Για την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης 
Ο επικεφαλής
Αιμίλιος Ασπρίδης


12 σχόλια:

  1. 1° Η αρχική σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου με την Αναπτυξιακή Φλώρινας της κας Ζαχαρούλας Ρίζου υπογράφτηκε ύστερα από απλή απόφαση του Δ.Σ. της ΑΝΦΛΩ χωρίς τις διαδικασίες του ν 2190/94.

    Γιατί κύριε Ασπρίδη δεν μιλήσατε τότε όταν προσλήφθηκε στην ΑΝΦΛΩ και γιατί δεν μιλήσατε όταν η κυρία Ρίζου ΕΔΙΩΞΕ 26 εργαζομένους;

    Οψιμο το ενδιαφέρον σας,δεν μας πείθετε.

    Καταλαβαίνουμε ότι έρχονται εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν κάνω λάθος, ο κ Ασπρίδης, ήταν ο μόνος από τους Δημάρχους της τελευταίας καποδιστριακής οκταετίας, που με προσωπική του επιλογή, μετά το 2002 δεν μετείχε στην διοίκηση της ΑΝΦΛΩ!
      Το 2007 δεν ήταν μέλος του Δ.Σ. της ΑΝΦΛΩ, αλλά ούτε και πρόεδρος της ΤΕΔΚ!!!

      Διαγραφή
    2. O Δήμος Περάσματος συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΝΦΛΩ με αντιπρόσωπο του τον Δημοτικό Σύμβουλο Ακριτίδη το 2007. Aρα ήξερε τι έτρεχε στην ΑΝΦΛΩ και μπορούσε να παρέμβει με τον αντιπρόσωπο του Δήμου.

      Οσο ήταν δήμαρχος Περάσματος στήριξε την ΑΝΦΛΩ και ανέθετε στην ΑΝΦΛΩ τις περισσότερες μελέτες του Δήμου Περάσματος ακόμα και το διάστημα που πρόεδρος της ΑΝΦΛΩ ήταν ο Βοσκόπουλος. Ως ιδρυτής της ΑΝΦΛΩ είχε έναν λόγο παραπάνω να την κρατήσει ζωντανή.
      Αρα ο λόγος του
      Δήμου Περάσματος είχε βαρύτητα στην ΑΝΦΛΩ.

      Μπορούσε να κάνει πολλά αλλά για τους δικούς τους λόγους σώπαινε όλα αυτά τα χρόνια.

      Στο προτελευταίο δημοτικό Συμβούλιο μόνο καλά λόγια είχε να πει για την κυρία Ρίζου

      Τα συμπεράσματα δικά σας.

      Διαγραφή
    3. Αλήθεια τόσο δυνατός ήταν ο Ασπρίδης το 2007 με κυβέρνηση Ν.Δ. και χωρίς να είναι πρόεδρος της ΤΕΔΚ, με τη γνωστή κόντρα του με τον τότε Περιφερειάρχη Λεούδη, που θα μπορούσε να επιβάλει και μάλιστα δι αντιπροσώπου του, την θέλησή του στην ΑΝΦΛΩ!!!!!
      Δημήτρη μου, μάλλον εξακολουθείς να είσαι πολύ μπερδεμένος!!!
      Κάποιος που.......παραμένει φίλος σου!!!!!

      Διαγραφή
    4. Eπαναλμβάνω:

      Στο προτελευταίο δημοτικό Συμβούλιο μόνο καλά λόγια είχε να πει για την κυρία Ρίζου

      Τα συμπεράσματα δικά σας

      Διαγραφή
  2. Βολεύεις εσύ τα "παιδιά" και τα παιδιά σου οι άλλοι βολεύουν τα δικά τους τις σκας ρε Αιμίλιε.
    Πεινάς;;;;;;
    Φάε τον Πασόκο της γειτονιάς που λέει και ένα κινέζικο ρητό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η λογική του Ασπρίδη και όλων των Λιανικών του συνδυασμού του όλα αυτά τα χρόνια ήταν απλή. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ εξάλλου για να βγει ο Λιάνης θέλαμε παλιά την δεξαμενή της δεξιάς. Έπίσης, μην σκάτε και πολύ γιατι στην ΑΝΦΛΩ μια από τα ίδια ήταν και αυτός.
    -Γιατί Αιμίλιε δεν έχεις μιλήσει εδώ και 6 χρόνια για όλα τα όμορφα που συμβαίνουν στην ΑΝΦΛΩ από την αποτυχημένη και καταστροφική θητεία της Ρίζου?

    ΜΗΠΩΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ?
    Το παιχνίδι σας είναι γνωστό αλλά ως εδώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξαφνικά θυμήθηκαν όλοι να αντιδράσουν..κάτσε φρόνιμα Αιμίλιε μην βγάλει τίποτα και για σένα ο Δήμαρχος,μην ξεχνάς το τελευταίο θύμα του(Ρασαικος)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ιστορία της ΑΝ.ΦΛΩ είναι μεγάλη και παλιά.
    Μετά από 19 χρόνια,τα πράγματα θα έπρεπε να είναι τελείως διαφορετικά.
    Θα έπρεπε να είχαμε μια ΑΝ.ΦΛΩ διαμάντι,πραγματικό αναπτυξιακό εργαλείο,φυτώριο επιστημόνων και μελετητών πλήρους και μερικής απασχόλησης.
    Το σημερινό αίσχος,όπου αυτό το "διαμάντι" έχει μετατραπεί σε εταιρεία πολιτικής ζύμωσης και τακτοποίησης ημετέρων,δεν έχει προηγούμενο.
    Ως προς το όψιμο ενδιαφέρον του Αιμίλιου, από μια θα πω κάλιο αργά παρά ποτέ,αλλά από την άλλη πρώτα ας απολογηθεί ο κ Ασπρίδης για το δικό του πόθεν έσχες και δεύτερο είναι περιττές οι επιστολές γιατί αν "πριν πεινάσει είχε μαγειρέψει" τότε θα απαιτούσε από τους 4 απόντες δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του, να είναι παρόντες στην επίμαχη συνεδρίαση,καταψηφίζοντας και ουσιαστικά μπλοκάροντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
    Τώρα ότι και να λέμε είναι για να κερδηθούν οι χαμένες εντυπώσεις και να υπάρχει ένα αγωνιστικό άλλοθι.

    Ο Ισορροπιστής .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ασπρίδης ποτέ από όσο ξέρω δεν απαιτούσε από τους δημοτικούς του συμβούλους να κάνουν ο τι αυτός ενδεχομένως θα επιθυμούσε!
      Οι σύμβουλοί του ψήφιζαν και έπραταν γενικώς κατά συνείδηση!
      Όσο για το πόθεν έσχες του, υπάρχει κάτι που γνωρίζεις και για το οποίο έπρεπε να απολογηθεί;

      Διαγραφή
    2. Άρα έμμεσα κατά συνείδηση με την αποχή τους είναι συνυπεύθυνοι του σημερινού "εγκλήματος".

      Διαγραφή
    3. Oταν είσαι σε παράταξη συνεδριάζει η παράταξη και αποφασίζει
      Αλλο παράταξη άλλο σκορπιοχώρι

      Οφειλαν να συννενοηθούν με τον επικεφαλής της Παράταξης όπως π.χ ο Τσιώκας που ήταν παρών

      Διαγραφή