Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Πάρης Κουκουλόπουλος και “σοσιαλιστικός” νεοφιλελευθερισμός

Διαβάζοντας τα αποσπάσματα, που δόθηκαν στη δημοσιότητα, από την ομιλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ κ. Πάρη Κουκουλόπουλου, η οποία έγινε στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την πώληση του ΑΔΜΗΕ στη βουλή, καταλάβαμε πόσο μεγάλο λάθος κάναμε όσοι πιστεύαμε ότι με το νομοσχέδιο αυτό πουλιέται ο ΑΔΜΗΕ, δηλαδή τα δίκτυα μεταφοράς της Υψηλής Τάσης! Γιατί όπως μας πληροφορεί ο
Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, πρώην «εργαζόμενος» στη ΔΕΗ και επί εικοσαετίας δήμαρχος Κοζάνης Πάρης Κουκουλόπουλος:
  1. «Τα δίκτυα δεν πουλιούνται απλά πουλιέται ποσοστό του ΑΔΜΗΕ»! Δηλαδή, “το 66% δεν δίνει την κυριότητα στον αγοραστή γιατί το κράτος θα έχει τη χρυσή μετοχή και θα κάνει κουμάντο με το 34% που θα αγοράσει από τη ΔΕΗ”! Μάλιστα, αυτό το κράτος που όταν ακόμα είχε το 51% ολόκληρης της ΔΕΗ “δούλευε” για το συμφέρον των ιδιωτών κερδοσκόπων, χαρίζοντάς τους πάνω από 10 δις Ευρώ, κλεμμένα από την τσέπη των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών μέσα από νόμους, χαριστικές ρυθμίσεις και σκανδαλώδες κρατικές παρεμβάσεις (Μεταβλητό κόστος- ΣΔΙΤ-ΟΤΣ-ΣΥΘΗΑ-ΕΤΜΕΑΡ κλπ) βάζοντας χαράτσια και αυξάνοντας πάνω από 50%  το ρεύμα μέσα στην τελευταία δεκαετία για να επιδοτήσει μέσω της ΔΕΗ τους κλεφτοκοτάδες βιομηχάνους που βρήκαν στην Ηλεκτρική Ενέργεια πρόσφορο έδαφος για ασύστολη κερδοσκοπία.
  2. Αυτός που θα πάρει τα δίκτυα κατά τον κύριο Κουκουλόπουλο «δεν είναι «αγοραστής αλλά επενδυτής» αφού όπως λέει «διπλοκλειδώνουμε επενδύσεις που υπερβαίνουν τα 2 δις ευρώ, ότι δηλαδή χρειάζεται η πατρίδα μας σήμερα». Αλήθεια υπάρχει σήμερα έστω και ένας Έλληνας που πιστεύει ότι θα δώσει κάποιος ξένος ή Έλληνας επιχειρηματίας λεφτά και στη συνέχεια θα κάνει και επενδύσεις για την “πατρίδα μας”; Το έκαναν  κάπου αλλού και δεν το πήραμε χαμπάρι;
  3. Στη συνέχεια, όπως μας πληροφορεί το «δεξί χέρι» του Βενιζέλου,  «Με τα λεφτά που θα εισπράξει η ΔΕΗ από την πώληση συγκεκριμένου μεριδίου του ΑΔΜΗΕ θα εκπονήσει ένα σοβαρό επενδυτικό πρόγραμμα από το οποίο θα βγει πολλαπλά ωφελημένη και η ίδια ως επιχείρηση, πολύ δε περισσότερο το ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας»Να γελάει και το παρδαλό κατσίκι! Σοβαρά κύριε Κουκουλόπουλε με τα 400 εκατομμύρια που θα εισπράξει, στην καλύτερη περίπτωση η ΔΕΗ (γιατί απ ότι πληροφορούμαστε από τον τύπο δεν θα εισπράξει ούτε αυτά από τους κομπογιαννίτες) θα κάνει επενδύσεις με ψίχουλα, όταν μόνο η 5η μονάδα της Πτολεμαΐδας προϋπολογίστηκε στο 1,4 δις ευρώ; Τι επενδύσεις θα κάνει η ΔΕΗ με τα  400 εκατομμύρια όταν την έχετε ρημάξει και την έχετε κατακλέψει κράτος, κυβερνήσεις και “επενδυτές”;
  4. Εκτός των άλλων ο φερόμενος ως “επενδυτής”, κατά το προβεβλημένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, “θα λύσει και τα περιβαλλοντολογικά προβλήματα της χώρας αφού θα ρίξει τα καλώδια σύνδεσης της Ηπειρωτικής χώρας με τα νησιά μας και θα βγουν σε ψυχρή εφεδρεία μονάδες 970 ΜW που καίνε πετρέλαιο και μαζούτ”! Δηλαδή ότι δεν μπόρεσε να κάνει το κράτος και η ΔΕΗ στα χρόνια των «παχιών αγελάδων» θα το κάνουν τώρα οι ιδιώτες, που όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε πλέον, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το πλιάτσικο στη δημόσια περιουσία και στο κουφάρι της Χώρας η οποία χάρη στους ΣαμαροΒενιζελοΚουκουλόπουλους έπεσε έρμαιο στα χέρια των ντόπιων και ξένων αετονύχηδων αρπακτικών!
Δεν περιμέναμε φυσικά από σας κύριε Κουκουλόπουλε να σεβαστείτε τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια του λαού της χώρας και της περιοχή μας, άλλωστε δεν το κάνατε ούτε μια φορά όταν ψηφίζατε όλα τα αντεργατικά, αντιλαϊκά νομοσχέδια τα τελευταία 4 χρόνια, όμως  ο καιρός που μπορούσαν οι «πολιτικοί» να κάνουν το μαύρο άσπρο και να κοροϊδεύουν το λαό με «ρητορικές κωλοτούμπες» πέρασε ανεπίστρεπτα ελπίζουμε και ο καθένας θα κριθεί σύντομα για τις επιλογές και τις πράξεις του!
Δεν υπάρχει ούτε ένας λόγος (εκτός από το να πάρουν οι “ημέτεροι” βιομήχανοι μια επιχείρηση που θα τους αποφέρει τεράστια κέρδη) για να ξεπουλήσετε τα δίκτυα που έγιναν με το υστέρημα του Ελληνικού λαού επί 60 χρόνια (αν λέγατε ακόμα-ακόμα ότι το κάνατε για την εξυπηρέτηση του χρέους) αφού το δημόσιο δεν θα εισπράξει ούτε ένα Ευρώ, η ΔΕΗ θα πληρώνει υπέρογκα ποσά σε διόδια ενέργειας για να χρησιμοποιεί  τα δίκτυα που μέχρι σήμερα ήταν ιδιοκτησία της και επιπλέον θα χαρίσετε σε άγνωστα συμφέροντα την ενεργειακή ανεξαρτησία της χώρας! Σαφώς και θα πρέπει να σταματήσουν τα νησιά μας να καίνε πετρέλαιο αφού μάλιστα υπάρχει επάρκεια ρεύματος (λόγω και της φτώχειας και της ερήμωσης που φέρατε στη χώρα) στο ηπειρωτικό σύστημα αλλά τη διασύνδεση οφείλει να την κάνει το δημόσιο και η ΔΕΗ αφού φύγουν από πάνω της οι βδέλλες που ρουφάνε το αίμα της αλλά και ολόκληρου του Ελληνικού λαού.
Ελπίζουμε ο λαός της περιοχής μας να σας υποδεχτεί όπως σας αξίζει κι εσάς και τον “έτερο Καππαδόκη” κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο στέλνοντάς σας στα αζήτητα της πολιτικής ιστορίας του Τόπου! Και φυσικά γι αυτά τα πολιτικά εγκλήματα που είναι παράλληλα και καραμπινάτα σκάνδαλα θα πρέπει εκτός των άλλων να λογοδοτήσετε στη δικαιοσύνη όλοι σας!
Στέφανος Πράσσος,
Πρόεδρος του Συνδικάτου Ενέργειας «Εργατική Αλληλεγγύη»



1 σχόλιο:

  1. kαι ο δικός μας ο Στάθης ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ για να σωθεί η πατρίδα και να πεθάνουν οι ελληνες. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και αφορά όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή