Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Αυτό το έγκλημα πρέπει να σταματήσει

Του Παπαντωνίου Σπύρου
Ένα πανέμορφο βουνό μας στο Παρόρι κατάφυτο καταστράφηκε όχι για κάποια εξόρυξη όπως στις Σκουριές Χαλκιδικής, αλλά απλά και μόνο για την δημιουργία δανειοθαλάμου, να πάρουν χώματα δηλαδή για τις ανάγκες του δρόμου
που κατασκευάζεται  από την ΑΚΤΩΡ Α.Ε., ΤΕΡΝΑ Α.Ε., ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε.  Δεν φτάνουν τα διόδια και τόσα άλλα δώρα του Σαμαρά στις παραπάνω εταιρίες, ήρθε και η σειρά της γαλάζιας Περιφέρειας με τον Δακή να βοηθήσει  κι αυτή, αρχικά με την έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης και στην συνέχεια με το να μην βλέπει ένα έγκλημα ορατό από όλο τον κάμπο της Φλώρινας.  Δασαρχείο, Υπηρεσία Περιβάλλοντος, η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας που επιβλέπει το έργο, αλλά και ο γαλάζιος Δήμος Φλώρινας (εντός των ορίων του συντελείται η καταστροφή) δεν θέλουν να δουν τίποτα.

Να σταματήσουν άμεσα οι εκσκαφές και η κοπή άλλων δέντρων. Να αποκατασταθούν όσο είναι καιρός οι γκρεμοί που δημιουργήθηκαν και να ομαλοποιηθεί το έδαφος και να δεντροφυτευτεί ξανά η περιοχή.  Χώροι δανειοθαλάμων υπάρχουν άφθονοι στην περιοχή μας στα ορυχεία της Βεύης, Κλειδίου. Δεν τους είδαν οι αρμόδιοι γιατί ήταν 5-10 χιλιόμετρα μακρύτερα και δυσκόλευαν τους ημέτερους. Μάλιστα χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του δρόμου Βεύη – Ξινό Νερό.
Παπαντωνίου Σπύρος
Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος

1 σχόλιο: