Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Το Εργαστήριο Σκηνογραφίας/Ενδυματολογίας της Καλών Τεχνών στη Διεθνή Έκθεση της Πράγας


Στη Διεθνή Έκθεση Σκηνογραφίας και Θεατρικού Χώρου της Πράγας – Prague Quadrennial of Performance Design and Space συμμετέχει το Εργαστήριο Σκηνογραφίας/Ενδυματολογίας του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα οι φοιτητές Κατερίνα Κωστακάκη, Κατερίνα Λαμπροπούλου, Ειρήνη Μώρου, Βενετία Τέντη και Γεώργιος Τρικκαλιώτης διακρίθηκαν  στο Διεθνή Φοιτητικό Διαγωνισμό της Διεθνούς Εκθέσεως Σκηνογραφίας PQ 12 Prague Quadrennial of Performance Design and Space. H διάκριση αυτή εξασφαλίζει στους φοιτητές τη συμμετοχή τους στα εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια (workshops) της διοργάνωσης με τίτλο Six Acts και ερευνητικό πεδίο τη Σκηνογραφία σε μη θεατρικούς χώρους (site specific Scenography/Performance) μέσα σε ομάδα διεθνών φοιτητών και υπό την επίβλεψη σημαντικών καλλιτεχνών της Σκηνογραφίας και του Θεάτρου, στην Πράγα την περίοδο 16-26 Ιουνίου.
Η Διεθνής Έκθεση Σκηνογραφίας της Πράγας αποτελεί το σημαντικότερο διεθνώς γεγονός στους τομείς της Σκηνογραφίας, της Θεατρικής Αρχιτεκτονικής, της Ενδυματολογίας και των σκηνικών τεχνών ευρύτερα. Από το 1967 λαμβάνει χώρα κάθε τέσσερα χρόνια στην Πράγα και συγκεντρώνει τις πιο ενδιαφέρουσες και καινοτόμες πραγματικότητες στον τομέα των σκηνικών τεχνών διερευνώντας τις σχέσεις του Θεάτρου με τις Εικαστικές Τέχνες. Παραστάσεις, εκθέσεις, διαλέξεις, εργαστήρια, ομιλίες πλαισιώνουν το γεγονός που λαμβάνει τις διαστάσεις μίας Θεατρικής Ολυμπιάδας με επισκέπτες και συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο. Την επίβλεψη των έργων καθώς και την οργάνωση της διεθνούς συμμετοχής έχει ο διδάσκων του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας/Ενδυματολογίας Τάσος Πρωτοψάλτου. Την συμμετοχή θα υποδεχθεί στην Πράγα η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Πράγα, με πρωτοβουλία του Πρέσβη κ. K. Κοκόση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου