Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Ψήφισμα απεργιακής συγκέντρωσης του Ε.Κ.Φ.



Φλώρινα 15 Ιουνίου 2011
Εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και οι νέοι που συγκεντρωθήκαμε σήμερα 15 Ιουνίου 2011 στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας, και αφού ακούσαμε τους ομιλητές εγκρίναμε το παρακάτω ψήφισμα:

Απεργούμε και διεκδικούμε αποδέσμευση από τα δεσμά και τις προβλέψεις του Μνημονίου.
Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική και να μην υποχωρήσει στις εκβιαστικές απαιτήσεις των τοκογλύφων-δανειστών, χαρίζοντας τους τις χρυσοφόρες επιχειρήσεις δημοσίου συμφέροντος.
Απαιτούμε: Η ήδη τεράστια ΑΝΕΡΓΙΑ, θα εκτοξευθεί στα ύψη με τις απολύσεις και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, πολύ περισσότερο σήμερα που δεν λαμβάνεται ΚΑΝΕΝΑ απολύτως αναπτυξιακό και επενδυτικό μέτρο, τόσο στο Δημόσιο όσο και τον Ιδιωτικό τομέα, με αποτέλεσμα η χώρα να βυθίζεται ολοένα σε μεγαλύτερη ύφεση και κρίση.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Απορρίπτουμε κατηγορηματικά την ασκούμενη Κυβερνητική πολιτική, καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε απερίφραστα την εκβιαστική και κερδοσκοπική Ευρωπαϊκή-Τροϊκανή Νεοφιλελεύθερη εμμονή!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • Απόκρουση και απόρριψη όλων των αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου πακέτου μέτρων.
  • Ενίσχυση των μισθών και των συντάξεων και κυρίως των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων με άμεση επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
  • Άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και των Εργοδοτικών αυθαιρεσιών, διεύρυνση και αύξηση των κοινωνικών παροχών.
  • Ισχυροποίηση και όχι αποδυνάμωση των ΣΣΕ, των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
  • Υποχρεωτικότητα και γενίκευση των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, κάλυψη ΟΛΩΝ των εργαζόμενων από ΣΣΕ
  • Κατάργηση και όχι ελαστικοποίηση της υπερεργασίας, της εκ περιτροπής και της διευθέτησης της εργασίας.
  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΙΣΘΟΣ, ΚΑΝΕΝΑ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟ μικρότερο απ' αυτό της ΕΓΣΣΕ καμιά ατομική σύμβαση και κανένας ατομικός μισθός δεν επιτρέπετε και δεν πρέπει να εφαρμοσθεί.
  • Ενίσχυση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας, αυστηρή πάταξη της εισφοροκλοπής, εισφοροδιαφυγής, της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, κατάσχεση περιουσιών των παραβατών.
  • Επιτέλους να πληρώσουν οι φοροκλέπτες. Οι έχοντες και κατέχοντες, όλοι αυτοί που «ταΐζουν» τις τραπεζικές θυρίδες και τις τράπεζες του εξωτερικού με αδήλωτα, αφορολόγητα και «μαύρα» χρήματα της ελληνικής οικονομίας.
  • Διατήρηση και ισχυροποίηση των επιχειρήσεων και οργανισμών του δημοσίου η οποία είναι η ελάχιστη αναγκαία προϋπόθεση για την ανάπτυξη και προοπτική της χώρας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ:
  1. Κατασκευή της 2ης μονάδος του ΑΗΣ Μελίτη ΙΙ
  2. Άμεσες προσλήψεις από τη ΔΕΗ 
  3.  Άμεση παραχώρηση του ορυχείου της Βεύης
  4. Διάνοιξη του Ορυχείου Κλειδιού
  5. Μείωση του ποσοστού των ενσήμων για χορήγηση της ανεργίας σε όλους τους οικοδόμους του νομού μας.
  6. Άμεσες προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο Φλώρινας
  7. Άμεσες προσλήψεις στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.
  8. Κατασκευή μονάδων αποθείωσης Αμύνταιο Ι , ΙΙ
  9. Παύση εισαγόμενου λιγνίτη από τη Βουλγαρία
  10. Να δοθούν κίνητρα για επενδύσεις στη ΒΙ.ΠΕ. Φλώρινας
  11. Ολοκλήρωση του Φράγματος Τριανταφυλλιάς
  12. Ολοκλήρωση του κάθετου άξονα Φλώρινα – Νίκη
  13. Άμεση επαναδρομολόγηση του τρένου Φλώρινα – Θεσσαλονίκη
  14. Ένταξη για κατασκευή της τηλεθέρμανσης Φλώρινας
ΑΝΑΘΕΤΟΥΜΕ:
Στη Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας τη δημοσιοποίηση του Ψηφίσματος και την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου