Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Η Φλώρινα προδίδει τον Αγγελόπουλο για 2η φορά


Είναι γνωστές οι περιπέτειες που είχε ο Θόδωρος Αγγελόπουλος στην Φλώρινα το 1990, στα γυρίσματα της ταινίας του «Το Μετέωρο βήμα του πελαργού». Ο περιβόητος τοπικός μητροπολίτης Αυγουστίνος Καντιώτης  θεώρησε «απαράδεκτη» την παρουσία του «άθεου» σκηνοθέτη στη πόλη, διάβασε και το σενάριο με 

τους μετανάστες, με ερωτικές σκηνές, ήταν και φανατικός εθνικιστής και αφόρισε και τον Θόδωρο Αγγελόπουλο και τον πρωταγωνιστή Μαρτσέλο Μαστρογιάνι.
Παρά τις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει, δεν σβήστηκε ποτέ η αγάπη του αδικοχαμένου σκηνοθέτη για την Φλώρινα, την οποία έκανε γνωστή σε όλο το κόσμο. Θα περίμενε κανείς ότι ο Δήμος της πόλης θα το του ανταπέδιδε συμβολικά, μετά θάνατον. Τιμώντας τον με κάποιο τρόπο, αποφασίζοντας παραδείγματος χάριν να δοθεί το όνομα του σε ένα δρόμο ή σε κάποιο τόπο που έκανε τα γυρίσματα του, προχωρώντας δηλαδή σε μια από τις λίγες ενέργειες που ξέρουν να κάνουν καλά (γιατί στα άλλα τα κάνουν μούσκεμα) οι περισσότεροι δήμαρχοι και δήμοι της χώρας.
Αντί για αυτό, το Δημοτικό Συμβούλιο της Φλώρινας αρκέστηκε σε ένα ψήφισμα. Την προηγούμενη μέρα ακριβώς, είχε εκδώσει ένα παρόμοιο, με αφορμή τον θάνατο.. της αδελφής του αντιδημάρχου και μάλιστα μετά από έκτακτη συνεδρίαση!! Ακολουθούν η αχαριστία, η μικροψυχία και η κατάντια μιας χώρας, με την μορφή δύο ψηφισμάτων.
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, σήμερα, 25 Ιανουαρίου 2012, συζήτησε προ ημερησίας διάταξης ως κατεπείγον θέμα, την έκδοση Ψηφίσματος λόγω του εκτάκτως επισυμβάντος θανάτου του πολυβραβευμένου για το έργο του και την προσφορά του στην έβδομη τέχνη, τιμημένου και με το Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ των Καννών, παγκόσμιας εμβέλειας κορυφαίου Έλληνα Σκηνοθέτη, Σεναριογράφου και Παραγωγού Κινηματογράφου Θεόδωρου Αγγελόπουλου.
Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος και το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας Αποφάσισαν Ομόφωνα να εκφράσουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για τον εκλιπόντα, του οποίου η σύνδεση με την πόλη μας ήταν ιδιαίτερη, καθώς υπήρξε λάτρης της Φλώρινας, των ανθρώπων και των τοπίων της, τα οποία απετέλεσαν πηγή έμπνευσης σε πολλές ταινίες του, που στη συνέχεια απέσπασαν εξαιρετικές διακρίσεις. Η Ελλάδα και η Φλώρινα, έμειναν φτωχότερες μετά το θάνατο του εξαιρετικά χαρισματικού αυτού ανθρώπου.
Το παρόν ψήφισμα
1. Να αποσταλεί στην οικογένεια του εκλιπόντος.
2. Να δημοσιευθεί στον Τύπο.
Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας
Δρ. Ζαχαρούλα (Ζέτα) Ρίζου
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Σήμερα την 24η Ιανουαρίου 2012 και ώρα 1 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας συνήλθε σε Έκτακτη Συνεδρίαση μετά από πρόσκληση της Προέδρου κας Ζ. Ρίζου με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης: «έκδοση ψηφίσματος για το θάνατο της Αγγελικής Δισλία, αδερφής του κ. Δημητρίου Λουκά, Αντιδημάρχου Φλώρινας». Το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού άκουσε την εισήγηση του Δημάρχου Φλώρινας, κου Ι. Βοσκόπουλου αποφάσισε ομόφωνα:
Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια της θανούσης.
Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στη νεκρώσιμη ακολουθία.
Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στους οικείους του.
Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον Τοπικό Τύπο.
Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας
Δρ. Ζαχαρούλα (Ζέτα) Ρίζου
Πηγή: tvxs.gr

34 σχόλια:

  1. οι περισσοτεροι φλωρινιωτες δεν ξερουμε να αγαπαμε ουτε τον εαυτο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τώρα Βοσκόπουλε απόλαυσε την ΞΕΦΤΙΛΑ μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα απολαύσει το εδώλιο εντός ολίγου και θα το χαρώ πολύ

      Διαγραφή
  3. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΑΣΟΦΟΡΩΝ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΓΝΩΣΤΗ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ …ΑΓΑΘΗ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΠΟΥ MAΣ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΧΑΡΑΔΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. DEN PHGE KONTRA. TA KONOMHSE APO THN FLORINA. H POLH MAS TI KALO EIDE? MHPOS SKISTIKAN NA ERXONTAI TOYRISTES APO TIS TAINIES TOY AGGELOPOULOU? MHN TO PARATRVAME KIOLAS GIA NA VGALOUME DHLHTHRIO GIA TON KANTIOTH. POIOS YPHRETHSE THN FLORINA? O AGGELOPOULOS? MH TRELATHOUME. SIMPATHEIS O AGGELOPOULOS OS ANHTROPOS ALLA OXI KAI ODO. EXEI TO ONOMA TOY H AITHOUSA POLITISMOU NOMIZO. TI ALLO. AN EXOUME ORFANES ODOUS AS DOSOUME ONOMATA ANTHROPON POU POLEMHSAN GIA TON TOPO MAS. EKEI DEN FONAZEI KANEIS. NOMIZO OTI GINONTAI OLA EK TOY PONHROY. EYXARISTO

      Διαγραφή
    2. Εαν δεν σου αρεσει η χαραδρα πανε σε καμια πεδιαδα πιο εκει, φωτισμενε ανθρωπε!!!

      Διαγραφή
    3. ΣΙΓΑ ΡΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!
      ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞΑΚΙ ΣΟΥ Ε? ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΞΕΡΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!
      ΤΙ ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΥΛΙΚΟΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΑΡΑΔΡΑΣ!
      ΡΕ ΜΑΝΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ!
      ΩΡΑΙΑ ΡΕ ΜΑΣ ΕΜΑΘΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΡΔΙΣΑΜΕ ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ?..
      ΚΑΙ ΝΑΙ ΡΕ Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΔΡΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ Ο ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΕΙ!
      ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΡΕ ΤΡΑΙΚΟ! ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ!
      ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΡΕ ΚΟΥΛΤΟΥΡΟΠΑΙΔΟ ΜΕ ΠΟΣΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΕΧΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ?...ΓΙΑ ΠΕΣ?
      ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΩΣ ΕΠΟΥΡΑΝΙΟΣ "ΤΕΟΣ"
      ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ Ε?
      ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ...

      Διαγραφή
  4. Μα ελεος πια,δεν εχετε το Θεο σας?τι σας εφταιξε ο αφεντης μας και τον χτυπατε συνεχως?εχουμε η δεν εχουμε την απολυτη μοναρχια σ αυτο τον τοπο?ειστε η δεν ειστε οι υπηκοοι του?εσεις σιγα σιγα θα μας πειτε πως θελετε και δημοκρατικο πολιτευμα...προσκυνηστε τη χαρη του γιατι υπαρχει και ο βουρδουλας,αντε πια αχαριστα ανθρωπακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ, ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ! ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΑ. ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΣΕ Ή ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΓΝΩΣΤΗ. ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ.

      Διαγραφή
  5. Πιστεύω ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν προχώρησε στην ονομασία κάποιας οδού ως φόρο τιμής στον Θόδωρο Αγγελόπουλο επειδή φοβούνται την κληρονομιά του Καντιώτη και της Εκκλησίας γενικότερα, η οποία μάλλον συνεχίζει να επηρεάζει τα πολιτικά δρώμενα και κοινωνική ζωή της Φλώρινας (Ας μη ξεχνάμε ότι οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας στη Φλώρινα αφόρησαν το Θόδωρο Αγγελόπουλο. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο αναρρωτιέμαι πότε θα αποδεσμευτεί επιτέλους αυτός ο τόπος από την επιρροή της Εκκλησίας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΑΣΕ Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΑΥΜΝΕΙΣΤΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ
    ΕΙΧΕ ΑΣΧΗΜΟ ΚΑΙ ΕΠΟΔΥΝΟ ΤΕΛΟΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο χριστιανέ 5:28. Κι ο Χριστός είπε, να δίνετε κατάρες και να χαίρεστε για τον πόνο των συνανθρώπων σας. Επίσης είπε, να κρίνετε αλλήλους. Και πολλά άλλα... Αμήν

      Διαγραφή
    2. Καλά έλεγε ο παππούς μου: "μακριά από ανθρώπους που κάνουν μεγάλους σταυρούς"...

      Διαγραφή
    3. Δεν μπορεί να είσαι χριστιανός, γιατί έχεις τρομακτική άγνοια των χριστιανικών δεδομένων. Ούτε ο Αυγουστίνος θα συμφωνούσε μαζί σου, ο οποίος δεν τον καταράστηκε ΠΟΤΕ. Άλλο ο αφορισμός, που σημαίνει διαγραφή από τις τάξεις της Εκκλησίας και άλλο η κατάρα. Μάλλον για προβοκάτορας δείχνεις...

      Διαγραφή
  7. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ.
    ΔΕΝ ΘΑ ΦΕΡΩ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΤΙΡΗΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΟ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ. ΑΥΤΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΗΣΕ ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΤΕΧΝΙΚΑ ΗΤΑΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ. ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΑΥΤΗ ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ. Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΓΕΙΑ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ 7ΗΣ ΤΕΧΝΗΣ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ. ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ ΗΤΑΝΕ, ΑΥΤΑΡΚΗΣ.
    Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ, ΔΥΟ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣΤΟΧΗ. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΡΟΜΟ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΤΑ ΓΗΙΝΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΠΙΣΩ.
    ΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΣΟΥΝ ΧΑΡΤΙΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΕΙΤΕ ΛΟΥΣΤΡΙΝΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΧΟΥΝ.
    ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΚΤΥΠΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΝ ΕΝΑΝ ΑΠΟΝΤΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ, ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ.
    ΕΝΑΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι κρίμα που συνεχίζουν κάποιοι συμπολίτες να παριστάνουν τους "καθωσπρέπει"

      Διαγραφή
    2. καλά θα είναι να προσευχηθείς για την σωτηρία της δικής σου της ψυχής. τώρα εάν ο Καντιώτης δικαιώθηκε ή όχι άσε να το κρίνουν αυτοί που δεν υπήρξαν πειθήνια κατοικίδια του, θα είναι σίγουρα πιο αντικειμενικοί από εσένα.

      Διαγραφή
  8. Πολύ πετυχημένη η παράθεση των δύο ψηφισμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας. Αναδεικνύει περίτρανα το επίπεδο εκείνων που ψηφίσαμε η οποία είναι έρμαιο των εξαρτήσεων και των σκοπιμοτήτων τους. Η π... η εξουσία τι κάνει!!Μήπως αυτοί μας αξίζουν όμως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Eισπράτουμε ότι μας αξίζει. ..
    Η Φλώρινα θεωρώ ότ πρέπει να τιμήσει τον μεγάλο σκηνοθέτη όπως του αξίζει.
    Φτάνουν πια οι μικροπρέπειες και οι ραγιαδίστικες-σκοταδιστικές συμπεριφορές. ΄Ελεος...έως πότε θα είμαστε έναν αιώνα πίσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ο Καντιώτης σε κάθε περίπτωση είχε το θάρρος και την "τρέλλα" της γνώμης του. αυτοί που νομίζουν ότι τον αντιπροσωπεύουν σήμερα είναι απλώς θλιβερές μαριονέτες. όσο για την περίπτωση του δημάρχου απλώς απαξιώ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έλεος ρε εμείς...ρε εσείς... Φλωρινιώτες κάποια στιγμή πρέπει να καταλαβαίνουμε τα αυτονόητα.
    Φτάνει πια στον σκοταδισμό, εχει φέρει αυτή την έρημη την πόλη στην τελευταία θέση ... ποιο κάτω δεν γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. το άρθρο αυτό αναρτήθηκε στο tvxs του Κούλογλου, διαβάστε όσοι ενδιαφέρεστε τα σχόλια των αναγνωστών: http://tvxs.gr/news/ellada/i-florina-prodidei-ton-aggelopoylo-gia-2i-fora.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έλεος πια με τον Αγγελόπουλο!Υπήρξαν και υπάρχουν πολύ αξιολογότεροι καλλιτέχνες και ΜΗ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. δείτε και θαυμάστε τα "άγια" πρόσωπα της φωτογραφίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. πρέπει να ντρέπονται οι ξεδιάντροποι που παριστάνουν τους δημοτικούς άρχοντες. δεν υπάρχουν δικαιολογίες στην ανοησία τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΓΚΑΓΚΑΣΤΑΘΗς ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ27 Ιανουαρίου 2012 στις 10:26 μ.μ.

    ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΗΤΕ ΠΟΥ ΕΠΕΜΒΑΙΝΩ ΟΝΤΑΣ ΜΗ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗΣ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΙΛΑΤΕ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΝΤΙΩΤΗ, ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΩΣ ΑΝΩΝΗΜΟΙ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟΥΣ ΨΙΦΗΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΣΑΣ ΑΝ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΕΝΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΟΣ. ΑΝ ΘΕΛΑΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΓΝΟΗΣΕΤΑΙ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΤΗΝ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΨΙΑ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ ΑΦΟΥ ΕΓΙΝΕ ΝΤΟΡΟΣ ΣΤΑ ΜΜΕ. ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΛΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΟΜΙΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ, ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΤΑΓΟΜΑΙ. ΞΕΡΕΤΑΙ ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ; ΜΑΘΑΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΥΞΟΚΛΑΙΜΕ Η ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΟΡΘΟΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ 'ΑΝΩΝΥΜΟς'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία, ευχαριστούμε για το μάθημα, άντε σε κάποια άλλη εργολαβία να συνεχίσεις το μεροκάματο...

      Διαγραφή
  17. Συμφωνώ με τον τίτλο του άρθρου. Ντροπή μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι όντως ντροπή σας!...για να ξεπλύνετε την ντροπή σας να κρεμάσετε μια φωτό 1Χ2m στο σπίτι σας και να του καίτε λιβάνι για 6 μήνες!
      Στη συνέχεια να βλέπετε 3 ταινίες του την ημέρα για 40 ολονυκτίες.
      Ν α τρώτε μόνο σουσάμια και σπόρια για 9 μήνες ψάλοντας "άγιος ο Τεός άγιος ο Τεός άγιος ο Τεός" επί 12 λεπτά πριν το φαγητό.

      Διαγραφή
  18. POIOS THA MOU PEI POY EGINE GNOSTH H FLORINA APO TON AGGELOPOULO KAI TI KERDISE. EILIKRINA DEN KSERO. AS APANTHSEI KAPOIOS.
    OI TAINIES TOY APEYTHINONTAN STHN EUROPAIKI KOULTOURA POU GIA NA MHN PERNOUN XAPIA GIA TON YPNO EVLEPAN TIS TAINIES. SYMPATHISA TON AGGELOPOULO SAN ANTHROPO, ALLA OXI GIA TIS TAINIES TOU.
    OMOS KAI H SYMPERIFORA KAPOION MONO KAI MONO GIA NA RIKSOUN DHLHTHRIO STON KANTIOTH EGINAN THAYMASTES TOU AGGELOPOULOU. OUTE O IDIOS DEN THA TO HTHELE. TELOS PANTON. ZOH SE LOGOU MAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κανείς δεν υποχρέωσε κανένα να ασπαστεί τις ιδέες του Αυγουστίνου Καντιώτη και του κάθε Καντιώτη. Υποχρέωσή σας όμως είναι να δίξετε τον απαιτούμενο σεβασμό έστω και αν η άποψή σας για την στάση που τήρησε ήταν εντελώς διαφορετική.
    Καλό παράδεισο να έχει ο κος Αγγελόπουλος και ο Θεός να τον κατατάξει στα δεξιά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΕΓΩ ΤΟΝ ΚΑΝΤΙΩΤΗ ΑΓΑΠΗΣΑ ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΩ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ.ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ[ λυπητο γεγονος ο θανατος] με τον δήμο Φλώρινας ώστε να γίνεται έκτακτη έκδοση ψηφίσματος; σοβαρευτείτε επιτέλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ενώ οι θολοκουλτουριαρέοι τύπου Αγγελόπουλου είναι οι...φωταδιστές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή